Gå til innhold
  • Bli medlem

Følger du loven til fjells eller har du egne lover,særregler?


chimarron9

Anbefalte innlegg

kan jo feks nevne at det går i avisene i troms om dagen skjevheten i fremstillingen av felttoget i 1940,

der nordnorsk motstandskamp knapt blir nevnt i historiebøkene, slaget ved Narvik er jo ikke noe å nevne?

men trefningene ved fornebu DET var VIKTIG det.

Ville anbefalt deg å lese litt historie, slaget ved Narvik er nevnt utallige ganger. Tross alt første reelle "tapet" tyskerne gikk på. At det forøvrig snakkes mye om Oslo distriktet er ikke så rart. Da det er her flest folk bor (ikke nødvendigvis positivt det da:P).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

ja det er nevnt, men i lærebøkene er det nevnt med tror det var 5 setninger brenningen av finnmark 2,5 setninger

kampene i gratangen ingenting kampene på sørøya ingenting.

antall krigskors delt ut etter kampene i narvik, gratangen, bjørnefjell 1 stk og det var til en franskmann.(mener jeg å huske).

rart at nordlendinger å trøndere klarte å stanse den tyske fremmarsj, og å drive dem til rettrett uten noen heltedåder å snakke om.

mens søringene klarte å trekke seg tilbake samtidig som de gjorde seg fortjent til langt flere krigskors, der snakker vi om skills.

oslo gjengen: uten tvil en organisasjon som tjente landet godt og fortjener heder, men hva med partisanene i finnmark?

senkingen av Blucher, også en prestasjon.

Men hører man like mye om tirpitz og Scharnhorst?

hvordan ble flyktningene fra finnmark behandlet i hovedstaden?

veteraner fra nordtroms og finnmark fikk ikke krigspensjon på lik linje med veteraner sørpå fordi ''de kom fra så harde kår at krigen ikke representerte noen ekstra belastning''

kjente en veteran som ble truffet i ryggen ved bjørnefjell, han måtte betale sin egen morfin fram til hans død.

min oldefar ble i 1995 tilbudt å KJØPE deltaker medaljen.

hører man om samenes sabotasje av den tyske ordren om å forsyne de tyske styrker med reinkjøtt, der tyskerne ble lurt å historiens største flokk ble flytet til sverige?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 uker senere...

Nå var det vel med respekt og melde ikke akkurat slik at det var nordlendinger (eller østlendinger for den del) som senket hverken Tripitz eller Scharnhorst, men heller RAF. Derimot var det et norsk kystbatteri som sendte Blücher til havets bunn med det resultat at invasjonen tross alt fikk et tregere tysk moment i krigens første dager. Den historiske viktigheten forsterkes ytterligere med tanke på evakuering av kongefamilie, regjering og gullbeholdning. Jeg antar dette er grunnen til at det skrives endel mer i de norske historiebøkene om nettopp senkingen av Blücher...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Jeg kommer i alle fall aldri å dra til Finnmark å fiske! Føler meg ikke velkommen i det hele tatt. Makan til

rasister!

l

Hva er det du skriver....samene lever av naturen, hørt slikt p....

Fjellfinnan er to uke på fjellet i året, på våren når skal reinen til kysten, og da går det ca en uke.

Deretter en uke tilbake.

Kan love deg at det ikke bare er en ATV som raser innover vidda da....Og jo lenger de oppholder seg på vidda, jo mere ødelegges

naturen av søppel, og spor i naturen.

Resten av året lever fjellfinnan i husene sine, og lever stort på erstatningen de får fra staten.

Holdt på og glemme en sak, på høsten er det svartarbeid, da er det slakting i stor skala.

Fjellfinnan har da ikke noen særrettigheter når det gjelder bruk av garn, de bare tror det selv, og gir nu

vel svarte i om noen tar dem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Jeg er forøvrig av de priviligerte som er grunneier i fjellet i Telemark. Har noen fryktelig gode fiskevann der det tjuvfiskes ganske så heftig i, desverre. JEg forstår at folk vil fiske der, vanvittig fin fisk, men hvorfor gjøre seg til kjeltring for så lite??

Grunnen til fin fisk er at jeg som grunneier gjør en helvetes jobb med å forvalte disse vanna, det har blitt gjort med garnfiske i flere slektesledd.

Jobben består ikke bare av å sette og dra garn, men av å frakte båt/kano med skuter vinterstid fra vann til vann. Bære kilosvis av fisk med sekk milevis. Rydde langs vanna etter tjuvfiskere og andre "turister" som ser det som en nødvendighet å tenne bål på en hver rabbe. Rydde stein over klopper, fordi tjuvfiskere ikke gidder gå 3-4 km. ekstra, eller ta av seg på beina og vasse. Vi må rydde for å komme til med båt/garn... I sommer brukte vi rundt 30 timer til dette. :-) (og det gjør vi i snitt 2.hvert år...)

...og hva har vi tilbudt disse fiskerne?? Jo gratis fiske, men si ifra til oss og få et gratis fiskekort - vi elsker fikse selv og ønkser flest mulig skal få oppleve hvor moro det faktisk er.

Krav: 3 fisk pr. døgn, slippe ut alt under minstemål og alt over 2 kilo, la være å kaste stein i kloppene og rydde fint etter seg og finne et gammelt bålsted OM de må fyre... og sende inn fangstrapport...

Men klarte dem det, NEI... vi fikk 3 stk. som gadd å gi beskjed - selv sendte vi bort (på en hyggelig måte..) rundt 50 som ikke hadde, hver sesong (forsøkte i 3 sesonger)!! To av disse gikk også med oterfjøl fra land (dette konfiskerte vi og sendte til politiet...) 80% av disse kom med ubehagelige ytringer, trusler og stygge antydninger ang. grunneiere.... - idioter.

Hva har man oppnådd: Fiskeforbud i disse vanna pr.dags dato. (De som leier hytte har lov å fiske selvsagt)

Ja så jeg/vi har særregler og egne "lover" - så vi setter masse garn, hvert år, fisker med stang både fra land og båt og bruker oterfjøl... men vi bryter IKKE norsk lov, vi rovfisker ikke (det ville jo vært idiotisk å ødelegge eget fiskegrunnlag...) og vi holder det rent og pent.

Vi førsøkte også et par år med betalingskort,men disse kassene blei brutt opp (sjøl den langt innpå fjellet)... Inatur sine tjenester er ubrukelige da det ikke er dekning på mobil der oppe... Desverre!

Så det er jaggu ikke bare samer som er drittsekker gitt, eller som trur regler og fiskeforbud ikke gjelder for dem... jeg kan navngi 150 stk. her og nå (og ingen av disse var samer, tror jeg *det var vel stort sett folk fra Oslo og Vestfold*..)!!

Vi ønsker selvsagt en hver under 16 år hjertelig velkommen, men også de skal rydde etter seg og følge de reglene vi har rundt vanna....

MVH Grunneieren fra helvete... eller???

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 år senere...

Ser at tråden bærer preg av myter og personlige meninger.

 

1. Samene skal følge generelle fiskereglene i vassdraget. De har ingen særregler eller rettigheter, bortsett fra at de ikke trenger å løse inn fiskekort i enkelte vassdrag.

"Redrifta har ikke garnrett" - Altaposten: http://www.altaposten.no/lokalt/nyheter/article342329.ece

 

2. Tynningfiske med garn er ikke særlig effektivt. Begrensning av gytemuligheter, fang og slipp av stor fisk er eksempler på tiltak som har mye bedre effekt på en overbefolket og småfallen ørretstamme. I et langsiktig perspektiv er tynningfiske meningsløst. Hvis man av ulike grunner likevel ønsker å bedrive tynningfiske, så skal man fiske på fisken som langt under gjennomsnittsstørrelsen (vanligvis 50-100 gram).

 

3. Slipp ut den største fisken og vassdraget vil regulere seg selv. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Loven bør gjelde or 'nissene' også. Men det er ulovlig å trekke andre sine garn som man tror eller vet er satt ulovlig. For å gjøre slik skal man ha full, eller begrenset politimyndighet. Så det er nok som du antyder, du er en garntyv :roll::)

 

Da velger jeg å være en garntyv. Kommer jeg over ulovlig garnfiske så brenner jeg garnene på bålet og gjør turen svært utrivelig for vedkomne. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Finnes en app fra NJFF og Statens Naturforvaltning for rapportering av ulovlige garn. Vet ikke om den primært da er tenkt for statens grunn eller hva. Men det følger neppe med bedre dekning i appen så det begrenser seg nok litt hvor lett det er å bruke den.

 

http://www.ulovligegarn.no

 

Gjelder for garn i sjø og vassdrag (laks, sjøørret og sjørøye)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.