Gå til innhold
  • Bli medlem

> 29ers - noen som har erfaring?


FranzJosef

Anbefalte innlegg

Er veldig tilhenger av hybrider og 28" hjul og kjøper alle argumenter med at de ruller lettere og raskere og passer mye bedre til asfalt sykling som jo er minst 80-90% av folk flests bruk.

Skal man ta den enda et skritt lengre? 29"... Hørtes fristende ut, noen som kjenner til disse? Er det mer jobb å få tak i slanger/dekk som passer?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Skal i disse dager begynne å teste en GF X-cal 29er. Du skal få høre fra meg senere........ Er akkurat ferdig med en Trek 69er. Fantastisk morsom sykkel !!!! Den kan du foressten få kjøpe til en meeeeget fordelaktig pris. Sykkelen var ny i Juli !!! Ellers står det en test av GF Paragon på Terrengsykkel.no

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøpte nettopp en Nishiki Bigfoot 29", etter å ha syklet på 26" og 28" de siste tyve årene. Er 194 høy, og har i tjue år brukt sykkel som framkomstmiddel til jobb hele året, turer i marka og langtur. Er strålende fornøyd med 29" først og fremst fordi de store hjulene er bedre avstemt i forhold til den lange kroppen min, og fordi jeg får opp et helvetes tempo når jeg først kommer opp i fart. Planen er å bruke den som tursykkel.

Men de diskusjonene jeg har sett på nettet om 29 kontra 26 tommer minner litt om de dustete diskusjonene mellom Mac og Windows-folket. Alt til sitt bruk - til vanlig bysykling bruker jeg en 26 tommer (som ingen gidder å stjele...) - jeg synes den er rappere å få opp i fart, også i motbakkene, og jeg har følelsen av å kunne snu på femøringen. 29" er mer komfortabel og passer meg bedre hvis jeg skal tråkke i flere timer. Og de DIGRE dekka gjør at den ligger veldig godt på veien, også i svingene.

Ulempen er at det er litt stress å få tak i dekk, det er ikke alle som selger dem. Og utvalget er begrenset i forhold til 26"/28" - det meste er grovknastede terrengdekk. Kanskje det forandrer seg .... Slanger er på sin side ikke noe problem - jeg bruker 28x1.75x2 (47 -622). Har inntrykk av at det er hyllevare ...

Husk forøvrig at 29"syklene egentlig bare er 28" med digre ballongdekk. Så hvis det skjærer seg helt med dekk (f eks hvis du befinner deg i Phnom Phen eller noe sånt), så kan du sette på 28" dekk uten problemer ....

Wikipedia har ei grei side om 29" sykler, med ei liste til forskjellige info/fansites som gir god oversikt over diskusjoner og produkter (pluss masse sykkelporno):

http://en.wikipedia.org/wiki/29er_%28bicycle%29

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For den som syklar sti/terreng og som ikkje vil ha fulldempar, er syklar med 29"-hjul verkeleg the bee's knees. Dersom eg hadde drive meir aktivt med terrengsykling, ville eg seriøst ha vurdert Cannondale Caffeine 29er, noko frå Gary Fisher eller ein sykkel frå Niner Bikes. Til neste år vil det truleg dukka opp enda fleire «29ers» på marknaden. Stabilitet og komfort overgår langt ordinære hardtails.

Til rein asfalt- og grussykling ville eg heller ha sett på ein cyclocross.

(Her har eg skrive meir om mine erfaringar med ein slik sykkel i «singlespeed-NM» i år.)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Nå, har jeg syklet på X- calibern i et par månder. Det har i grunnen vært et veldig fint bekjennskap. Utrolig fin geometri på ramma !!! Den lange akselavstanden og kompakte "cockpiten" gjør at man har full kontroll når det går fort på ujevnt underlag. Her har Gary sine ord i behold :) Foxdemperen gjor også sitt til at opplevelsen blir veeeeldig bra.

Til å begynne med var giringen på sykkelen litt uvant. Oppdaget at man må gire litt anderledes kontra det man gjør på en vanlig 26", men dette er bare en vanesak. Vil på det sterkeste anbefale sykkelen til bruk på raske stier og ujevne grusveier. Kan tenke meg til at den blir litt "treg" på mer avansert stisykling, men det er vanskelig å få i pose og sekk. Mener at denne modellen koster 14 høvdinger. Da mener jeg at du får mye sykkel for pengene ! Selv har jeg nå valgt å kjøpe GF Paragon. Samme ramma, men med lettere hjul osv. Løp og kjøp !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har selv en Paragon 29er og er kjempehappy med den. Bruker den til alt! Til jobben, sti og grussti. Er 1.90 så geometrien og de store hjula gjør at man føler seg tryggere i bratte stier, og den ruller bra på flata når jeg kommer opp i fart. Nå må jeg snart (dessverre) lagre den for vinteren, da blir det hybrid uten demp og piggdekk! Gary Fisher er et trygt valg innenfor 29er segmentet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.