Gå til innhold
  • Bli medlem

Likfunn på Sandelvbreen


500fjell

Anbefalte innlegg

Annonse

I billedserien er det avbildet en boks med Vitapan tranperler. Dette produktet ble utviklet av Oluf Holm i Ålesund. På stiftelsen Kjell Holm sine hjemmesider står det:

”En følge av dette arbeidet var opprettelsen av A/S Vitapan på slutten av 1930-tallet, som Oluf Holm A/S Ltd. opprettet sammen med 3 innen- og utenlandske farmasøytiske fabrikker. Her ble Vitapan tranperler utviklet, et vitamin AD produkt.”

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kan hende du har rett Thule, men jeg synes det ser ut til at produsenten av produktet er Apotekernes Laboratorium for Specialpreparater AS. Dette selskapet ble stiftet i 1903.

Legg merke til at det står A.L Vitapan på lokket (A.L=aksjelag=A.S). Det er temmelig sannsynlig at det er identisk med selskapsnavnet som ble opprettet på slutten av 30-tallet. Holmfamilien gikk ellers inn i på eiersiden i Apothekernes Laboratorium for Specialpræparater og berget selskapets videre drift i 1937. Dette stemmer bra med sitatet jeg refererte til over, og at selskapsnavnet på boksen da var et av de tre samarbeidende firmaer som produserte tranperlene.

Noe sært dette, men i hvert fall en teori! Jeg ser at funnrestene og myntene er oversendt Kripos, og regner med at de tidfester gjenstandene samt gjør et forsøk på å finne ut hvem han var denne karen som gikk Sandelvbreen med tranperler i lomma.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Parret som fant levningene, traff vi i skaret påvei opp mot Storebjørn. De hadde gått opp fra Leirvassbu. Vi kom opp fra Krossbu.

Ja det gikk litt "fritt vilt" rykter utover kvelden :)

Den ene mynten kunne tydes, med årstall fra 1941. Skjønner ikke hvorfor politiet ikke kunne opplyse om det i media.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja Tirsdag. :) Levningene ble funnet Fredag formiddag, og vi varslet på Krossbu så fort vi var nede fra breen, om funnet og også om årstall på mynt. Alikevel blev ikke det nevnt i media før Tirsdag. :wink:

Det er jo liksom et ganske viktig spor i forhold til å tidsfeste ulykken. :P

OK... :wink:

Men vanligvis går ikke politiet ut med (alle) detaljer, før de selv har fått undersøkt de. Forhåpentlig vis sitter de fortsatt på noen opplysninger som kan løse saken, men som de ikke har gått ut i media med...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er sannsynlig at flere av gjenstandene, muligens alle, stammer fra Oslo-paret som omkom i 1945 og ble funnet i 1978. Skoa ligner svært på den som ble funnet i 1978, myntene er fra samme tid og likeledes tranpilleesken. Samtidig er det bekreftet at de som hentet ut likene i 1978 ikke klarte å få med seg alle sakene ned.

Dersom alle gjenstandene skulle skrive seg fra funnet i 1978, er det fortsatt ikke avklart hvor knoklene som ble funnet stammer fra. Likene som ble hentet ut i 1978 var intakte.

Det er ikke bekreftet at det dreier seg om menneskeknokler, så neste trinn blir vel å fastslå om det er tilfelle eller om det dreier seg om dyreknokler. Politiet holder begge muligheter åpne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
  • 2 uker senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.