Gå til innhold
  • Bli medlem

Store Knutholstind etter raset


toraab

Anbefalte innlegg

Planlegger tur til Store Knutholstind en gang i løpet av helgen 22.-23. august. Har tenkt å gå normalveien fra Svartdalen, men har lest at det gikk et steinras her den 14.juli, og som affiserte denne ruta.

Er det noen som har gått opp her siden, som vet hvordan det er å gå her nå etter raset?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det er en flott tur. Ruta starter fra stien mellom de to vannene, og den starter ved en kjempestor stein som ligger på østsiden av stien. Denne steinen har en varde på toppen ,men den er litt vanskelig å se. Det er stedvis dårlig vardet, men det er viktig å følge ruta da du ellers kan komme ut i bratte og våte svapartier som gjør det vanskelig å komme seg videre. Jeg har også gjort slik det er nevnt over her: Gå opp i snøflanken og skrå ut til høyre. Normalruta er tydeligere jo høyere du kommer. Rasfaren er alltid stor på denne toppen, og man må utvise stor forsiktighet i forhold til å utløse ras. Utsikten på toppen er verdt alt strevet etter å komme seg opp. En mulig retur er å gå ned sydflanken. Det er et bratt parti i starten ned fra toppen, men ellers helt greit. God tur :):D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar alle.

Var på Knutholstind nå sist lørdag 22.august i lettskyet fint vær. Det var nysnø på toppen fra morgenen av, men den smeltet, og det var tørt og fint å gå opp litt ut på morgenen. Vi så ikke noe til raset vi heller, vardene var greie å følge hele veien.

På toppen var det sol innimellom og lite vind og riktig så trivelig, så etter hvert ble det folksomt der oppe, sikkert en 15-20 personer. Og det kom opp folk både via normalveien og opp sørryggen, se bilde.

Utsikten er fantastisk i alle retninger der man ser ned på alle toppene rundt. Ikke lett å rive seg løs og gå ned igjen, men den iskalde Hansapilsen fra fat på Gjendebu lokker jo i det fjerne.

post-4585-133474646508_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.