Gå til innhold
  • Bli medlem

Hva er den ENE ekstratingen du tar med på tur for å løfte opplevelsen?


segrov

Anbefalte innlegg

Annonse

Crocs! Utrolig deilig å skifte fra varme/tunge fjellstøvler til crocs når man har etablert leir etter gjennomført dagsetappe. Fungerer også godt som badesko hvis en vil ta et forfriskende bad i et fjellvann. Tørker dessuten relativt kjapt.. :D

At de veier så godt som ingenting når de henger utpå sekken, gjør at jeg mer enn gjerne tar med meg to par sko til fjells.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er et par ting som MÅ med.

Den ENE må være grillrista. Dette er ei rist fra en brukt engangsgrill (ca. 20x25 cm) - som har vært med på turer siden 2003 (såvidt jeg husker). Den tåler å "brettes" sammen (for lettere pakking) gang på gang uten å brekke av.

Brukes på bålet for å få litt avstand mellom flammer, glør og kjeler. Og så brukes den som "steikepanne". Fordelen med denne, kontra steikepanne, er at den ikke tar noe plass, ikke veier rart, er "gratis" og "uslitelig".

Det ANDRE er som tidligere nevnt > I-Pod.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ser at mange tar med seg musikk i forskjellige former, men det er en av de tingene jeg aldri har kunnet forstå. Først flykter mann ut i naturen, bort fra støy og mas og jag, og så tar man med seg støyen i sekken? jeg gikk en gang på skitur, en langfredag, og en av turistforeningens hytter var målet. På veien passerte jeg en med GITAR i sekken?. Jeg tenkte ikke noe mer over det, bortsett fra at jeg fortalte turkammeraten min at noe av det verste jeg visste var slike som alltid måtte synge og spille når de var samlet flere på et sted. Vel fremme på hytta med nistepakken på bordet dukket også gitarkammeraten opp og det gikk ikke lenge før vi forstod hva gitaren skulle brukes til.

Det var påske, langfredag og langt fra både kirke og bedehus, men det hadde tydeligvis gutten tenkt å gjøre noe med. Han stilte seg opp midt på gulvet med gitar og nytestamente og presenterte sitt ærende.

Lenger kom han ikke før jeg høflig men bestemt minnet ham om at han var i en privat hytte og at hvis han hadde innhentet eierens tillatelse til sin opptreden så ville jeg gjerne se den.

Det endte med at han ble stående utenfor hytta og synge og spille for tre av gjestene, nemlig sine egne turkammerater. "Ja sånn kan det gå når man undervurderer sitt publikum".

Men så til dippedutten i sekken.

Hvor unødvendig det enn måtte synes, så har jeg faktisk med meg en sammenleggbar barberhøvel. Når den brettes sammen blir den like stor som en slik flat fyrstikkeske hvor man river av en og en fyrstikk. Den er fin å ha hvis man må tape seg eller andre på steder med hårvekst, og så har jeg også opplevd å møte damer på fjellet som faktisk ikke synes at det er særlig matsjo med gammel svette og tre - fire dager gammelt sjegg. Noen ganger kan det være ganske greit at slike damer får det som de vill. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ser at mange tar med seg musikk i forskjellige former, men det er en av de tingene jeg aldri har kunnet forstå. Først flykter mann ut i naturen, bort fra støy og mas og jag, og så tar man med seg støyen i sekken?

Det kan være en utrolig behagelig avkobling til snorkelyder fra turkamerat(er)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor unødvendig det enn måtte synes, så har jeg faktisk med meg en sammenleggbar barberhøvel. Når den brettes sammen blir den like stor som en slik flat fyrstikkeske hvor man river av en og en fyrstikk

Hvor får man tak i sånne? Bruker den vanlige barberblad?

Det jeg liker med barberblad kontra vanlig engangsblad-høvel er at barberblad er fine til veldig delikat presisjonskutting. Kommer greit med ved f.eks. flisefjerning, eller til andre reparasjoner av personer og utstyr.

Barbering kan være et udiskutabelt pluss, både for en selv og sine omgivelser. Må innrømme at det er sjelden jeg drar med meg det nødvendige barberingsutstyret til fjells.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg har sett barbersaker hos backpackinglight.co.uk

barberkrem http://backpackinglight.co.uk/product178.asp

og høvel http://backpackinglight.co.uk/product134.asp med vekt 16 g

eller om du har en gammel gillettehøvel til overs så kan du kappe den selv og bare bytte blad ved behov.

Min veier da 13 g fordelt på 2 g for bladet og resten på skaftet...

3837653226

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sveiveradioen, med innebygd lommelykt OG nødlader til mobil. Den har gjennomgått badstu, regnvær og det som verre er.

Og at den kan sveives opp til å vare i 20-30 minutter er bare tull. Min spiller i time etter time før det må sveives :cry:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jankj:

"Hvor får man tak i sånne? Bruker den vanlige barberblad?"

Ja si det. Dtte er faktisk en reklameartikkel fra Statoil, og ut fra logoen ser det ut til at den er noen år gammel. Den fungerer som en engangshøvel og kan nok ikke måle seg med en Gillette

Ellers har jeg en annen liten dippedutt som alltid ligger i sekken. En "pølsepinne".

Jeg er glad i pølser. Ja ikke disse hvetemelspølsene som Gilde kalle grillpølser etc. og som etter min mening ikke er egnet som menneskemat, men slike man f.eks. får kjøpt fra Tyskland og sørover og i øst Europa og som ofte ser ut som at de bare har stappet grovhakket kjøtt og fett i en tarm og knyttet igjen i endene. Stort sett så sier alle utlendinger som jeg har pølsepratet med at i Norge vet vi ikke hva pølser er, :cry: men tilbake til pølsepinnen. En liten praktisk sak som selges på XXL i pakker á 2 stk. Også kjekt å ha hvis man er på tur med barn. Da pleier jeg å ha med disse tykke kjøttpølsene fra Gilde. De faller alltid i smak hos barna, men de må stekes til skinnet sprekker og blir litt sprøtt. Man skal bli svart rundt munnen når man spiser "bålpølse".

post-4379-13347464605_thumb.jpg

post-4379-133474646056_thumb.jpg

post-4379-133474646059_thumb.jpg

post-4379-133474646066_thumb.jpg

post-4379-133474646073_thumb.jpg

post-4379-133474646083_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.