Gå til innhold
  • Bli medlem

Nye måter å gå tur på.


snilen

Anbefalte innlegg

Ein ide i mine tankar som eg ikkje har gjennomført. Skitur på Hardangervidda heile tida rett mot sola. Start ved soloppgang t.d. ved Dyranut og så berre gå rett mot sola. Undrast kvar eg vil vera ved solnedgang???

Viss du går i konstant tempo, vil du vel vere ein eller annan stad rett sør for Dyranut (kor langt sør avhenger av tempoet)???

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ja, jeg har studert Petters side (og siden topomania). Spørsmålet jeg imidlertid stiller meg er om han baserer PF-beregningene på estimater eller empirisk feltarbeid, så å si. Uansett en bra side.

Likefullt utgjør de 50 toppene med høyest PF bare en del av en liste som vil komme til å inneholde 300 topper. Et problem er hvordan man skal tilnærme seg / forholde seg til de toppene som har en iskappe over seg, f.eks. høyeste kulen av Svartisen, da høyden ikke er konstant. Dette må jeg på et eller annet tidspunkt ta stilling til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 år senere...

Mange kommuner arrangerer Fjelltrim, som for eksempel min hjemkommune Vefsn. Selv står jeg som ansvalig for en lokal bygdetrim med 5 poster, disse plasseres ut på nye turmål hvert år.

Jeg er for øvrig interessert i historie, og en litt sær interesse i den forbindelse er å besøke bygdeborger, som er foreslått av erge i innlegg #3. Det er spennende å finne seg andre turmål enn bare fjelltopper etc. Siden det er tynt med bygdeborgeri mitt hjemfylke Nordland, må jeg til Nord-Trøndelag hvor konsentrasjonen er større. Nå har jeg forsåvidt ikke besøkt mer enn en bygdeborg til nå, Varpafjellet i Vikna - http://kart.finn.no/...,Brukerdefinert Se bilder fra turen her - http://www.flickr.co...157621434929122 I sommer skal jeg feriere i Steinkjer i 1 til 2 uker, og der pluss i nabokommunen Inderøy er det til sammen 16 bygdeborger, men det blir kort tid for å besøke alle. I denne diskusjonstråden har jeg laget en liste over de bygdeborgene som kan være aktuelle å besøke - http://www.fjellforu...kjer-og-inderøy - så får jeg se hvilke jeg bestemmer meg for.

Mvh Odd Andreas

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.