Gå til innhold
  • Bli medlem

Kilimanjaro 2011, jeg trenger råd.


Anbefalte innlegg

Mente Western Breach ja. Har lest mye om det og vi har bestemt oss for at vi har lyst å prøve dette.

Vet så klart at det er rasfarlig der, men tar sjansen likevel. Vi kommer ikke til å gå der med mindre forholdene er topp.

Vi har dette som utgangspunkt på turen vår, som er et opplegg lagt opp fra turoperatøren. De gjennomførte samme tur i februar i år uten problemer. Det er erfarne turfolk vi reiser sammen med! Skal overnatte på kraterkanten også om det er bra vær. Vi gleder oss kjempemye! Vi er så absolutt forberedt på faren med å gå der, men vi tar sjansen! Om forholdene ikke er topp går vi via Stella Point opp ja, men vi håper så klart at vi ikke må det.

Etter mye leting og lesing om de forskjellige rutene og mulighetene fant vi til slutt ut at dette er det vi vil gjøre. Har lest det meste som er å finne om Kilimanjaro og rutene og uten å kalle oss eksperter tror jeg vi vet hva vi skal igjennom. Har blant annet lest alle trådene om Kilimanjaro her inne og vært inne på mange turoperatører sine hjemmesider for å se hva som står der om Kili. Har boka til Henry Stedman og søkt mange andre steder om fjellet. Men ville gjerne se den informasjonen som Julia har, for å se om det er noe som vi ikke har lest og sett før. Vi vil ha mest mulig informasjon for å være best mulig forberedt. Turen er allerede booket med Mount Kenya, safari i Amboseli, Umbwe, Western Breach og kraterovernatting. Kommer til å bli knallbra om vi får det som dette! :D

Selskapet vi reiser med heter Summitclimb og er et tysk selskap: http://summitclimb.de

Turen vi skal på er denne: http://summitclimb.de/resources/DP+MK+und+Kili.pdf

Om du kan lese tysk er det en fin oversikt over turen vår. :wink: Reiseførerne våre har vært flere ganger på Mount Everest også. :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
Annonse
  • Svar 104
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Postede bilder

Mente Western Breach ja. Har lest mye om det og vi har bestemt oss for at vi har lyst å prøve dette.

Vet så klart at det er rasfarlig der, men tar sjansen likevel. Vi kommer ikke til å gå der med mindre forholdene er topp.

Jeg ville nok kanskje anslått de dårlige akklimatiseringsmulighetene på denne ruta som mer alvorlig enn farene - det går bare oppover hele tiden, og det ganske raskt. Men hvis jeg har skjønt riktig, skal dere til Mt Kenya først, og da går vel det helst bra, tipper jeg :).

Etter mye leting og lesing om de forskjellige rutene og mulighetene fant vi til slutt ut at dette er det vi vil gjøre. Har lest det meste som er å finne om Kilimanjaro og rutene og uten å kalle oss eksperter tror jeg vi vet hva vi skal igjennom. Har blant annet lest alle trådene om Kilimanjaro her inne og vært inne på mange turoperatører sine hjemmesider for å se hva som står der om Kili. Har boka til Henry Stedman og søkt mange andre steder om fjellet.

Det gjorde jeg også, lese masse. Og jeg også har tatt Stedman som utgangspunkt for planleggingen. Jeg kom fram til Lemosho-ruta med kraterovernatting som min drømetur, og det ble det. Et sted underveis ble også Western Breach vurdert, men vi slo det fra oss. Vi var ikke på akklimatisering før og var redd vi kom for raskt opp, samt at vi var usikker på hvordan jeg ville takle de utsatte stedene (da var det den utsatte ruta panda snakket om som var åpen) i den høyden. Ingen sjanser nei, for krater skulle det bli :wink:, det var like viktig som toppen for min del !

En annen bok som jeg synes var veldig flott å lese som reiseforberedelse (selv om det var Machame-ruta som var omtalt der), er "Kilimanjaro - mountain at the crossroads" fra Audrey Salkeld: http://www.amazon.com/Kilimanjaro-Mountain-Crossroads-Audrey-Salkeld/dp/B0002X1JJG. Nydelige bilder, spennede beretninger og masse historie rundt fjellet. Et must egentlig for hvert Kilibestiger!

Hilsen Julia som ikke skjønte at hun var innlogget som Morten

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er ikke så bekymret over akklimatiseringsmulighetene på the Western Breach. Campene ligger i de samme høydene som på de andre rutene. Vi brukte 4 døgn og hadde omtrent de samme overnattingshøydene som vi hadde hatt dersom vi hadde gått Machameruten eller Maranguruten (m/ekstra natt på 3700). Umbweruten som dere har valgt er uansett litt bratt hele veien og brukes ikke så mye.

Det som bekymrer meg mer er om det er lurt å gå The Western Breach på dagtid. Mange går om natten fordi steinene er frosset fast og raser sjelden. På dagen tiner det jo litt opp og det er mulig sjansen for steinsprang er større.

Men dette er bare synsing. Guidene deres har garantert mye kunnskap om dette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


Annonse


×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.