Gå til innhold
  • Bli medlem

"nøyaktig" veide telt


tjbaggerød

Anbefalte innlegg

Annonse

ULoland

Ser at du har en Terra Nova Laser Competition, hvordan er du fornøyd med den?

Vurderte å kjøpe en slik fra USA for et par år siden da dollaren var lav, men på grunn av leveringsproblemer ble det en Hilleberg Akto. Akto har fungert helt fint, men det ble en del kondens når temperaturen krøp ned mot 0 grader.

Min Hilleberg Akto, slik den er pakket, veier 1,536kg. Klarer sikkert å redusere noen gram, men det er slik den er pakket og slik vil den havne i sekken.

Så har jeg en gammel Fjellreven Everest III. Et praktisk og greit sommertelt. Den veier 3,244kg, men den brukes ikke så mye lenger siden jeg vel må sies å være en "lobo" (ensom ulv) som oftest er på tur alene hvis jeg ikke er på tur med familien da.

Så har jeg et sølvfarget Iglotelt av ukjent merke som faktisk ble kjøpt fra ellos for mange herrens år siden. (ca. kr. 800,-) Det har god plass til tre om sommeren og to om vinteren. Litt tungt kanskje, men det veier 3,646kg og har stort sett vert brukt til kanoturer og som vintertelt og har utallige overnattinger i snøen bak seg. Teltet ble innkjøpt i en tid med dårlig økonomi, men har de fleste detaljer som skal til for å fungere bra om vinteren, bortsett fra litt liten plass i forteltet. Noe som kun merkes om vinteren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er litt med som "friluftskyndig" leder i en liten speidergruppe og vi kjøpte nettopp inn fire nye telt av typen Fjällräven Scout III til kr. 2500,- pr. stk.

Denne speidergruppen har ingen religiøs forankring og får derfor ikke være medlem av Norges speiderforbund. Vi får heller ikke delta på noen av speiderens arrangemanger eller ha aktiviteter sammen med andre speidergrupper. (Religiøs diskriminering? ? ?)

Vi må derfor klare oss på egenhånd og fokuserer da stort sett på friluftsliv.

Vi har flere lavvoer, men disse blir litt store og tunge for barna å bære på tur så da vi fikk noen tusen kroner fra en snill bank her i byen så foreslo jeg at vi skulle kjøpe små telt, og slik ble det. Altså 4 stk. Fjällräven Scout III. Kanskje ikke mitt første valg, men slik ble det da.

Førsteinntrykket var litt negativt, siden jeg, sansynligvis for første gang i historien, plundret en del med å sette det opp og få en aksptabel stramming på duken, men da teltet endelig stod der viste det seg å være et romslig og greit telt. Spesielt det store forteltet virket bra. Teltet hadde ganske mange finurlige stramme og justeringsmuligheter og ganske mange barduner. Det viste seg at teltet faktisk står ganske stødig kun ved å bruke tre plugger i hver ende, men det er jo alltid greit med litt ekstra bardunering når kulingen setter inn her på vestlandet, for det gjør den jo.

Det var litt forskjel på hva de forskjellige teltene inneholdt. Vi fikk et sett lappesaker / reparasjonssett hvis duken ryker og litt forskjellige typer plugger. (Kanskje ikke rep. sett er standard?)

Fant ikke teltet på nettet, men hvis dette teltet er det samme som på "Revens" hjemmeside heter Vålå III så er vekta oppgitt til 4.0kg.

Våre telt viser 3.798kg på min kjøkenvekt.

Litt mye etter min mening. Ca. 1.0kg pr. person burde være nok.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er meget fornøyd med Terra Nova Laser teltet. Jeg vurderte også Laser Competition, men Laser er en del større, og jeg liker å ha det litt romselig på tur, spesielt om det skulle bli ruskevær. Laser har også luftemuligheter i begge kortendene noe Laser Competition og Laser Photon ikke har.

Har ikke hatt noe problem med kondens, har bare brukt teltet på vår, sommer, høst, og det takler nok ikke noe særlig snø før vekten av denne blir ett problem, men det har vært ute i høststorm på vestlandet (tafjordfjellene) med tempratur rundt frysepunktet, der det var mye vind, litt sludd og hagl, og teltet fungerte utmerket.

I mye vind, spesielt om den kommer inn fra siden, så er det litt mere blafrelyd enn på Hilleberg Nallo teltet mitt, men ikke på ingen måte så mye at det er plagsomt.

En ting, telt pluggene som følger med er litt tynne så jeg har supplemert med 6 titan v plugger (6x10g) som jeg bruker - en i hver ende, og en på hver av de 4 bardunene, på de resterende bruker jeg de tynne 2g pluggene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fant et bilde av mitt sølvfargede Iglotelt. Det går i hvert fall å se noe av det. Ikke så bra kvalitet kanskje, men bildet er scannet fra et vanlig fotografi som ble tatt en gang da jeg var leder for et vinterkurs for Røde Kors Hjelpekorp.

post-4379-133474631394_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Backpacker 1 http://www.xxl.no/shopping/showitem.aspx?id=79431

Oppgitt: 1,6 kg

Veid: 1,536 kg

Kvaliteten er så som så, ikke akkurat noe Hillebergtelt, men prisen er hyggelig.

Greit alternativ til gapahuk og som enmannstelt på fine dager. :D

Det er rommelig i høyden og god plass til bagasje, men kan nok bli litt kort for personer som er noe særlig lengre enn 1,8 m.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Når det gjelder vekt på telt og +/- 10% - så blir det feil for meg når Helsport oppgir en vekt på 1.8 kilo og det faktisk veier 2.0 kilo. (det gjelder soveposer også) Som forbruker blir det juks når alle telt veier + 10%. Da skulle jo den oppgitte vekta vært satt høyere. I teorien er skulle jo +/- 10 % tilsi at det med oppgitt vekt på 1.8 skulle være noen som veier 1.6 også - men det er det ikke. (Snakket tidligere med Helsport om vekt på sovepose og de kunne ikke engang finne en med riktig oppgitt vekt hos seg. Alle veide 2 hekto for mye.) Når teltene selges som pro lettvekt er jo vekta litt av poenget spør du meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 7 måneder senere...
  • 5 måneder senere...

Veid med Globe Digital Luggage Scale (kjøpt på Jula):

Hilleberg Staika 3,9kg (oppgitt 3,7kg)

Hilleberg Jannu 3,1kg (oppgitt 2,9kg)

Er litt skuffet over at Jannu er såpass mye tyngre enn oppgitt. Trodde først jeg hadde tørket det for dårlig etter forrige tur men veide det igjen etter at det har ligget til tørk i kjellerstua i en uke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest PaperCut

McKinley NorthLight 2, oppgitt vekt 2,9kg, veid vekt inkl alt som fulgte med (ikke repkit) er 2839g. Flinke McKinley - liker folk som ikke tuller :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Veid med Globe Digital Luggage Scale (kjøpt på Jula):

Hilleberg Staika 3,9kg (oppgitt 3,7kg)

Hilleberg Jannu 3,1kg (oppgitt 2,9kg)

Er litt skuffet over at Jannu er såpass mye tyngre enn oppgitt. Trodde først jeg hadde tørket det for dårlig etter forrige tur men veide det igjen etter at det har ligget til tørk i kjellerstua i en uke.

Jeg har nå kontrollveid Jannu med en brevvekt fra Clas Ohlson og får da 3,075kg som avrundet er samme som angitt ovenfor. Noen som har Jannu som kan veie sitt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rondane 3

2869 gram med vanlige pluggar

har eit sett med 30 cm snøpluggar i tillegg på 451 gram som eg brukar på det kvite underlaget.

den siste versjonen (Light) skal visst nok være litt lettare.

Da har du vært uheldig. Mitt veier 2,4 med alt. Har eldre type, ikke "light".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da har du vært uheldig. Mitt veier 2,4 med alt. Har eldre type, ikke "light".

Det var då som p.... Kor gammalt er ditt? Eg har hatt mitt i ein del år, utan eg hugsar akkurat når eg kjøpte det. Dette må jo være forskjellige "versjonar", for det kan jo ikkje endre seg 20% ved eit uhell :D

Eller så har eg vore halvt i svime då eg les av på vekta. Dette må sjekkast når eg kjem heim...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet ikke om det kom i flere versjoner før "light" kom. Helsport oppgir 2,2 kg. Med den kjente "Helsportfaktoren" lagt til er 2,4 normalt for dette teltet. 2,8 er reklamasjonsgrunn, med mindre det finnes en eldre og tyngre utgave. Såpass stolthet bør de iallfall ha hos Norges beste teltprodusent.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helsport oppgir 2,2 + plugger som er 0,2 og repsett på 0,15

Skulle bli 2,55 tilsammen. Det var samme vekt de oppga før de kalte det "light" også.

Så gjennomsnittet veier tydeligvis 300 gram over det de oppgir. Det er ca 15 % i overkant.

Typisk HelSport... :shock:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Da måtte jeg blåse støv av kjøkkenvekta jeg og.

mitt veide 2,556kg tot. da er det slik jeg fikk det levert. telt. plugger. rep sett. og brosjyre. eneste jeg har gjort med det hitil er og slått det opp ute engang. bare for og se om alt var på stell.

ifølge Helsport sin side:

Telt 2,2 kg

Plugger 0,2 kg

Rep sett 0,15 kg

Tot. 2,550 kg

så godt fornøyd med det. tatt vekk brosjyren, så hadde det vel stemt på gramet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.