Gå til innhold
  • Bli medlem

Endelig noe som funker mot mygg!


Kari65

Anbefalte innlegg

Dette blir kanskje som dama som ble spurt om hva hun ville gjort hvis hun strandet på en øde øy alene dame med en hel flokk med menn. Hun forstod spørsmålet, men ikke problemet.

Jeg bruker hatt med myggnett når det blir for jævli, ellers lar jeg myggen bite. Jeg får ingen merker verken av mygg, veps eller bistikk. Det klør bare litt akurat når de stikker og så er det borte. (Jeg har også drevet noen år som birøkter og da ble det en del bistikk.)

Men neste år, hvis alt går etter planen, så planlegger vi en tur til Island, med fiskestang, og da får jeg kanskje en sjikkelig test på om teorien min holder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ingen mygg på Island, høres jo bra ut, men jeg tror nok jeg vil være forberedt på å møte noen uansett.

Beregner å fiske i områdene nord på på island med utgangspunkt i Akureyri.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en DVD med Bård og Lars på fisketur på Island. Det er en scene hvor Bård Tufte Johansen klapper en gang, og det sitter fast 20-30 mygg i hendene... Det er MYE mygg på Island, men plagen er væravhengig der som andre steder. Du får håpe på vind..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Paralgin forte e.l funker godt mot mygg :)

Neida.... Ingen oppfordring til ulovlig medikamentbruk

Armbånd mot mygg? Skeptisk.

Har også merket at "medikamenter" fungerer bra mot mygg. Litt merkelig med tanke på at smertestillende generelt sett fortynner blodet. Noe som burde gjøre det enklere spiselig..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har funnet det aller beste middelet mot mygg og knott. Det er en turkompis som har en vanvittig tiltrekning på alt flygende som stikker.. Han må sitte påkledd klint inn med myggmiddel, mens jeg fint kan sitte i shorts ved siden av. Allikevel svermer myggen rundt ham. Noen ganger er det fint å ikke ha draget... :)

Kanskje du har aids eller noe slikt? hehe..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...

Jeg var ute å klatret igår kveld, i kortbukse, og i et område med mye mygg. Jeg var uheldig og fikk kuttet opp et 5 cm langt riss nederst på leggen, som blodet piplet ut av. Etter det fikk jeg ingen nye myggstikk, fordi all myggen satt på leggen og sugde blod av det åpne såret. Kanskje ikke akkurat hva trådstarter er ute etter, men selv ble jeg så fornøyd med resultatet at jeg vurderer å kutte meg opp litt før nye turer til områder med mygg. Et kutt klør ikke like mye som 20 myggstikk, og er heller ikke like helseskadelig som et lag myggmelk på naken hud.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Er det noen som vet hva det er i disse myggarmbåndene? De halsbåndene til hund som er til flott mm virker jo sier de jeg har snakket med.. Jev vet tråden er gammel, men kanskje noen har testa de ut nå?

Ja, jeg bor i Trysil i et mygghøl og er vandt med mygg, men den plager meg likefult. Eller la oss si det sånn, myggen er grei, knotten er verre der og da, men myggstikkene mine hovner opp og blir til sår i løpet av et døgn, uten at jeg klør på de. Loppestikk også, jeg er visst en magnet for skogslopper og har pr tiden 1o mere eller indre sår på leggene etter loppestikk jeg fikk for snart 2 uker siden.

Jeg liker ikke myggmidler, bruker det på bomullsklærne til ungene, smører ikke de med DEET, der går grensa. Vi hadde en boks med noe bekkaktige greier, som gikk tomt, men den virket veldig bra og luktet herlg( for den som liker tjærelukta;) ) i forhold til andre ting og den inneholdt ikke masse giftstoffer.

Noen som har vært borti sånn bekk og hvor får man tak i det? Tenkte å se etter i Idre/Särna da ungene og jeg skal på lavvotur der nå, men de første dagene kommer jeg meg ikke på noen butikk, jeg har ikke førerkort, og mannen skal bare kjøre oss dit og tilbake på jobbe noen dager, mens vi koser oss i rgenværet( det er meldt regn og sol omhverandre, supert for knotten) og kanskje padler litt. Mistenker vi får snu døgnet litt for å holde oss unna de verste knottperiodene, ungene har ikke noe imot å være oppe halve natta og padlet midt på natta bare for å få padet, sove kan vi gjøre på morningen :)

Dette ble mye skravel, men jeg er altså på jakt etter noe barnevennlig og hudvennlig. Jungelolje virker, men jeg tåler ikke den så bra.. Må bade og skrubbe meg med en gang myggen er borte for kvelden, og det er ikke så lett å få badet når man skal passe på 3 barn som ikke kan svømme og minstejenta trenger 100%assistanse selv om hun snart er 4 år..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Otto Støver

Imse jeg tror det stoffet som lukter tjære heter Nordic Summer. Det er fast og på en liten flat boks, nesten som en skokrem kan du si. Hvis du drar til Sverige finner du det i alle fall, men jeg mener å ha sett det i Norge også. Hvis du liker tjærelukten og misliker kjemilukten av andre midler, så fant jeg for noen år siden en flaske (pitteliten, 20ml eller noe sånt) på et apotek i Arjeplog som de kalte for "bäckolja" Du trenger bare noen få dråper av dette ned i en flaske med annen myggmiddel, så lukter du tjære og lite annet. Flasken har holdt i flere år for meg, og jeg bruker en del myggmiddel og liker bedre tjærelukta.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.