Gå til innhold
  • Bli medlem

Endelig noe som funker mot mygg!


Kari65

Anbefalte innlegg

Er av typen som dessverre er veldig godt likt av myggen. Fikk låne et "myggarmbånd" av en venninne da jeg skulle på tur i pinsen. Myggen holdt seg vekk! :D Null stikk! Sommerens store gode nyhet, spør du meg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Gjest Otto Støver

Trønderbataljonen, Google er et utrolig verktøy. :P Jeg lurte på det samme som deg og fant massevis, i priser fra 22 til 145 pr stk.

Enig ellers med Finnmark-odel. Jeg skal kjøpe dette når jeg hører at noen søringer har vært på vidda rundt sankt-hans og tiden etterpå og kommer tilbake fra tur uten myggstikk. Vi har noen fine teststeder her i mitt område rett over grensen i Sverige.

Det er ikke måte på hvor effektiv de skal være. "Holder mygg unna i 72 timer, tåler å bades med" osv.. Jojo, jeg har nå hørt lignende tidligere om myggfeller som skulle rense et helt nabolag for mygg. Noen av naboene til svoger i Sverige prøvde noe slikt, og måtte rømme inn for ikke å bli spist opp av mygg. Selv altanen klarte den ikke å holde myggfri!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er en skikkelig søring som er livredd for myggen :cry:

Har latt meg lure til å kjøpe følgende giftstoffer fra lifesystems:

1. Expedition insect repellent 100+ som inneholder 95%DEET (!!!!) og 5% naturlige oljer

2. Expedition insect repellent 50+ som inneholder 50% DEET og 50% oljer alkohol og parfyme

Noen som har erfaring med disse?

Antar at det er litt overkill på en femundstur, men hvorfor ikke...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Olemse: Hvor får du kjøpt det???

95% DEET bør jo funke...... :D

Jeg kjøpte på Ebay.co.uk , Lifesystems har masse forskjellige blandinger med varierende innhold av deet. Kan også prøve ebay.com, men da er selger sannsynligvis i USA og frakten blir dyrere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

tror de selger en med 98% DEET på rei.com, men har en stygg følelse at dette ikke er så bra for huden...

Nei, tror det er en stusselig hudkrem :D

Står en advarsel mot å få stoffet i øynene, i munnen, på plastikk og syntetiske membraner (gore-tex)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har brukt flytende myggmiddel med 95% Deet. Dette får du bl.a. kjøpt i Nederland i friluftsutstyrbutikker. Jeg tror helller ikke at det er så bra for huden, men det bryr jeg meg lite om når jeg er i Finnmark. Jeg synes forresten at Off virker like bra., selv om det bare har 10%. Det er nemlig i gel form og jeg synes denne formen blir ganske godt sittende. Jeg har blitt mindre glad i lettflytende varianter.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Otto Støver
Olemse: Hvor får du kjøpt det???

95% DEET bør jo funke...... :lol:

Ja jeg har prøvd det og det funket som bare f..! Kjøpte i fjor en boks med 100%deet og en med 50%. Dro så på en tur med den 100% boksen. Da lærte jeg at jeg aldri i verden skal legge ut på tur med bare en flaske myggmiddel! Det som skjedde var at flasken må ha hengt seg fast i fotoapparatet og falt av et sted jeg tok bilder mellom norske Sorjushytta og den svenske Sorjusjavrestugan (også kalt Konsul Pärsons Stuga tror jeg). Fikk litt myggmiddel hos stueverten på Stadda, hun hadde mye gjenglemt som hun bare ga bort.

Jeg fikk jo ikke testet den 100% boksen skikkelig, men den var bra nok den vi hadde igjen på 50% Vi brukte den på moltetur og ellers på ferien i fjor, og den var helt flott. I år kjøpte jeg derfor tre nye bokser på et tidspunkt da britiske pund var gunstige. Det ble totalt litt over tohundre og det synes jeg er helt greit. Jeg kjøpte dem på Itchyfeet, du finner dem her http://www.itchyfeet.com/product_info.php?products_id=51&tsl_session_id=7ad888523904c2a978e572f56ee506b2

Ikke noe problem i tollen eller slikt. Jeg har lest et sted at det ikke er ulovlig å innføre middel med større konsentrasjon enn 20%, det er bare forbudt å selge det. Om det er tilfelle vet jeg ikke, men varene kom fram uten problem. Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flaks at DEET ikke er helseskadelig!

Ikke?

Helsedirektoratet:

Statens forurensningstilsyn (SFT) anbefaler ikke konsentrasjoner over 20 % DEET i myggmidler. DEET kan tas opp i kroppen både hvis det svelges eller påført huden. Ettersom spedbarn har stor kroppsoverflate i forhold til vekt, er de mer utsatt for forgiftning ved hudeksponering enn større barn og voksne.

Ved anbefalt bruk av myggmidler som inneholder opptil 20 % DEET, er det liten forgiftningsfare. Overdreven bruk, for eksempel innsmøring av hele kroppen, kan derimot gi forgiftningssymptomer. Det anbefales generelt at myggmidler ikke brukes direkte på huden på barn under 3 år, og ellers bare på begrensede hudområder i korte perioder.

vaccination.nu:

De flesta myndigheter rekommenderar medel som innehåller DEET (NN,-dietylmeta-toluamide). DEET på hud och kläder skyddar mot mygg, insekter och andra vektorer. Medel under 50% DEET rekommenderas eftersom högre koncentrationer är toxiska.

DEET är toxiskt i höga koncentrationer (>50%). I många fall verkar toxiciteten inte vara dos-relaterad utan är mer beroende på överkänslighetsreaktioner hos känsliga individer. Rapporterade dosrelaterade biverkningar är dock irritabilitet, koncentrationssvårigheter och minnesförluster.

Kanskje en idé å holde seg unna store mengder 100% i hvert fall...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kari65:

Du og folk som deg som myggen er ekstra glad i er et fint myggmiddel i seg selv. Det gjelder bare for andre folk å holde seg i nærheten av slike som deg når man havner på et myggfylt sted. Du gjør andre folk en tjeneste ved å bare være en du er, egentlig litt synd at du har funnet et så godt myggmiddel :?:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.