Gå til innhold
  • Bli medlem

Hvorfor bestiger så få kvinner topper? Erling12 har svaret


Anbefalte innlegg

Enig.

Og dersom admin kunne ha fjernet alle personangrep i denne tråden

kunne muligens FF bli mer atraktiv for andre fora, feks DNT å linke seg opp mot............ :)

Det er mye her som ikke er barneskirenn.

What barneskirenn? Er ikke dette et diskusjonsforum? Hvor er takhøyden? skal det ropes varsku i hytt og pine fordi kvinnelige bidragsytere, eller tilsvarende Bård Vegar Solhjell wannabe`s føler seg ørlite tråkket på? Sorry, men hittil er det ikke mye som taler imot at dette kun er et forum neddynget av alskens "fjellpakk", uendelig skrytende av sine toppturer med møkka bilder, og dertil høster applaus...hipp hurra!

Vel, endelig en befriende tråd hvor noen setter litt fokus. Jeg liker trådstartes innlegg, og ingen har vel i det hele tatt vært i nærheten av å få til noe som helst konstruktivt som rokker ved hans 8 hypoteser? Det eneste jeg leser er patetisk skriking av full hals på mora deres, Mod! Hvor er du! Ok, den vanlige koselige dikkedulle atmosfæren ble plutselig brutt av at noen stilte noen hypoteser, so what? Svar på de da for faen, dere klager jo som kjerringer som ikke når toppen...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
  • Svar 141
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Trådstarteren har en rekke underlige påstander og det rakner allerede ved den første forutsetningen. Det er tøft og macho å gå på 2000m topper. Hvor i all verden har du det ifra? Det absolutte flertall av toppene over 2000 m er enkle rusleturer som ikke kan ses på som krevende i noen som helst sammenheng. Det finnes noen ytterst få topper som krever klatring, men her er vanskelighetene på et svært, svært lavt nivå etter dagens standard.

Jeg kjenner få jenter som samler totusenmetere, det er sant, men jeg kjenner mange som er aktive, dyktige klatrere, og jeg kjenner mange som kjører bratt på ski. I en slik sammenheng har m.o.h liten relevans. De jentene jeg kjenner som ofte er på over 2000 m er mødre som har barn som samler topper.

Hvis det er få kvinner som sanker 2k tror jeg det skyldes mer det nerdete, samlerpreget aktiviteten har, enn at det er så unikt og tøft. Det er jo også svært få kvinner som samler frimerker, bilnumre, driver med trainspotting o.l. Selv om jeg er mann, ser jeg liten grunn til å kritisere kvinner for deres manglende deltagelse i disse fritidssyslene. Jeg synd det er mer nærliggende å spørre seg hvorfor i all verden så mange menn syns dette er interessant. Det er også relativt få kvinner som syns det er interessant å krangle på Internett. Merkelig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er også relativt få kvinner som syns det er interessant å krangle på Internett. Merkelig.

På internett kan du stikke av fra en diskusjon når du vil, det kan du ikke in real life. Kanskje derfor ikke kvinner krangler på internett...? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Endelig noe som jeg kan kjenne meg igjen i her - hva er egentlig tøft og macho ved 2000m-topper? Er jeg mindre tøff siden jeg synes det er vel så fint å gå litt lengre turer i slakere terreng? Og siden jeg sjelden går høyere enn 1500moh når jeg tegner 11-tall på ski om vinteren?

Parallellen til frimerker og bilskilter var veldig fin!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Endelig noe som jeg kan kjenne meg igjen i her - hva er egentlig tøft og macho ved 2000m-topper? Er jeg mindre tøff siden jeg synes det er vel så fint å gå litt lengre turer i slakere terreng? Og siden jeg sjelden går høyere enn 1500moh når jeg tegner 11-tall på ski om vinteren?

Svaret er JA, du er ei pingle...

Det ER tøft å macho å gå på 2000m topper, det ER en penisforlenger, det er sannheten....

Kvinner er som trådstarter nevner i uhyggelig mindretall på slike topper, hvorfor er de det? 8 gode hypoteser forteller svaret...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De 8 hypotesene vil nok kunne være sprengstoff i visse miljøer, men kan det kanskje tenkes at kvinner finner det mer behagelig å bli besteget enn å bestige? :lol:

- Beklager, det var bare en tanke.

Jeg er bare en mann og tenker derfor også bare om en mann.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva er så tøft med 2k toppene? Hvem bør man skryte til at man bestiger disse toppene?

Er disse toppene et like stort karstykke som det er å løfte ambolten med en hånd? :)

Tror ikke gutta på Sveise og Mekke Service blir imponert over at noen GÅR opp til en 2000 m topp og GÅR ned igjen. :D

Det er sikkert en fin tur å gå 2k topper, men det mange fine turer under 2k også.... Finere vegetasjon, flere dyr, lune daler, mange vann osv............................

God tur :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva er så tøft med 2k toppene?

Var det et seriøst spørsmål? Siden jeg ikke samler på disse toppene selv er jeg ikke helt rett person for å svare, men jeg gjør et forsøk fordi jeg skjønner poenget godt. Antakelig må man ha rett innstilling for å forstå det, litt som man må ha rett innstilling for å skjønne hvorfor folk i det hele tatt går på fjellet når de kan sitte i fred og ro foran TV-en med en øl.

1) De 2k-toppene jeg har vært på, har vært veldig fine fjellturer. Utsikten fra dem er imponerende, og de som tror man ikke kommer i "kontakt med naturen" når man går toppturer tar feil.

2) Siden 2k-toppene ligger spredd over store deler av Sør-Norge er det en fin måte å gi seg selv tur-mål som lar deg se litt mer av landet enn nærmeste fjell eller mark.

3) Mange som går toppturer liker klatring, utsikt og generelt luftige turer. Mange 2k-topper tilbyr klatring, utsikt og generelt luftige turer.

4) Det er en samle-ting. Listen er endelig, man kan samle topper til den er tom. Da er man ferdig med samlingen. Man kan samle på mye rart, men morten her på forumet har gjort det ganske greit å samle 2k-topper fordi listen, turbeskrivelser etc. er lett tilgjengelig.

Vel, det var et forsøk på forklaring ihvertfall, og enten skjønner man det, eller så skjønner man det ikke. For de som ikke skjønner det kommer en oppsummering her: Man går ikke på 2k-topper fordi det er tøft.

--

E.R.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Antakelig må man ha rett innstilling for å forstå det, litt som man må ha rett innstilling for å skjønne hvorfor folk i det hele tatt går på fjellet når de kan sitte i fred og ro foran TV-en med en øl.E.R.

Vil snu denne på hovudet. Kvifor sitte framfor TV'en med ein øl når ein kan gå i fjellet? Svært få som døyr som angrer på at dei ikkje

har sett meire TV....

Dovre, Rondane og Jotunheimen ligger da ikke så langt fra hverandre.

Og Breheimen, Reinheimen og Jostedalsbreen. Om dei kanskje ligg geografisk tett samla er det likevel eit stort og variert område.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei pinadø heller om vi mannfolk er de tøffeste i allværdens aktiviteter inne som ute. Ingen her som har nevnt den påkjenning en kvinne blir utsatt for under en fødsel. Hvem har ikke hørt om mannen som ligger bevisstløs på gulvet mens kona ligger å føder.

Om ikke kvinnene har interesse eller ork til å bestige allt det som den matchofikserte mannen gjør så har de da sannelig rikelig kompensasjon som balanserer dette regnestykket.

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette innlegget er et prakteksempel på enkelte menns imponerende selvtillit og tro på egen fortreffelighet. Det hadde jo i grunnen vært et bra innlegg dette, hvis bare trådstarter hadde klart å vise litt mer innsikt i det andre kjønn enn det som fremkommer her. De fleste av hypotesene kan forkastes. Her er forklaringen til det:

Hypotese 1: Kvinner flest er kollektivister (flokkdyr). Toppturer er noe for typiske individualister. Kvinner trives kun i flokk, og det er vanskelig å få med seg nok folk fordi det alltids er noen såpeserier som går på tv, eller kanskje kaffe latten på glass er satt ned fra 70 til 65 kroner? Menn, derimot, forakter urbane sosialiseringsbuler og søker heller til villmarken.

Hypotesen er i utgangspunktet grei. Kvinner er nok generelt mer sosiale enn menn, men den brister totalt på et punkt. Eneste grunnen til at kvinner ikke får med seg nok folk til å dra på fjelltur er at de føler mer ansvar for hus og hjem og dermed er hjemme og gir barna den kjærlighet og omsorg de så sårt trenger, mens mannen er på egoist-tur i Jotunheimen og samler topper fra en eller annen liste som overhodet ikke har noen betydning for andre enn mannen selv.

Hypotese 2: Kvinner trives best i en lun og trygg atmosfære. Siden tidenes morgen har kvinners oppgaver vært knyttet til hus, hjem og barnepass. Dette vedvarer heldigvis i stor grad i dag. Kvinner er, når det kommer til stykket, lite interesserte i å begi seg ut i den store verden og takle harde utfordringer slik menn gjør. Jeg kan nevne i fleng Nansen, Heyerdahl, Amundsen, Monsen, Trå (eh nei, ikke han…) osv. Ikke mange med Libresse Invisible der, nei.

Når kvinner ikke er i en slik livssituasjon at de må være hjemme og passe barna, så er de akkurat like eventyrlystne som menn. MEN, det er et stort ”men” her, og det er at kvinner ikke velger eventyr som gir dem så mye heder og ære slik Nansen og Amundsen gjorde, de velger heller eventyr som gjerne gir andre mennesker noe, som for eksempel å starte barnehjem på Laos, hjelpe HIV-smittede barn i Kongo eller flyktninger i Sudan. Hypotesen forkastes.

Hypotese 3: Kvinner er mer avhengige av komfort enn menn. I fjellet er det ingen speil, intet sminkeskrin, ingen neglefil, samt dårlig med vannklosett og lignende. Dessuten blåser det så masse der, og av og til kan det til og med regne eller sne. Dette passer dårlig med kvinners sitte-under-pleddet-med-kakao-foran-peisen-filosofi. Menn synes tvert imot at det er digg å ikke vaske seg så ofte, og litt ruskevær preller lett av deres furete og værbitte hud.

Kvinner er IKKE mer avhengige av komfort enn menn. Her tar trådstarter rett og slett grusomt feil. Kvinner er vant til å takle ubehag og smerte i langt større grad enn menn. Det burde være nok å nevne stikkord som graviditet, fødsel med klipping og revning uten bedøvelse, brystbetennelse under amming, etc. Too much information? Suck it up! Hypotesen forkastes.

Hypotese 4: Kvinner er fysisk underlegne menn. Hver gang jeg av generøsitet fører en kvinne opp i høyden, okker og bærer hun seg allerede før bilen er ute av syne. Har du noen gang sett en kvinne komme først, med mannen halsende bak? Nei, selvfølgelig ikke. Kvinner er født svake, og deres livsstil gjør dem enda svakere. Fjelltopper krever muskler, og dermed er kvinner automatisk diskvalifisert.

Hypotesen er et faktum og verifisert.

Hypotese 5: Kvinner blir lettere redde enn menn. Mens manndom står for mot og stauthet, står kvinnelighet for bekymringer, nervøsitet og panikk. Kvinner har tradisjonelt vært beskyttet av menn, og den dag i dag viser forskning at kvinner velger menn som kan passe på dem i en verden full av farer - som krig og fred og fjell og sånn. Ser du en kvinne på toppen er det banna bein at det er en ledsagende mann i nærheten. Når møtte du sist en ensom kvinne på en topp? Hehe, tenkte meg det…

Kvinner er jo kjent for å kunne beholde roen og fokusere på de viktige oppgavene i livet og ta vare på familien i kriser og det burde vel ikke være noen tvil om at mens mannen ofte kjekker seg for andre og ønsker å fremstå som stor og sterk, så er det ofte slik at når det kommer til stykket så er det mannen som løper hjem med hodet under armen og ber mor om å rydde opp. Det faktum at trådstarter her insinuerer at er noe skremmende ved å gå på en fjelltopp beviser jo nettopp utsagnet mitt. Min erfaring med menn på tur og i fjellvegg er at de er vel så høyderedde og nervøse, men terskelen for å innrømme det er selvsagt skøyhøy. Hypotesen forkastes.

Hypotese 6: Kvinner vil heller pushe romantikk. Er det noe kvinner virkelig elsker, så er det romantikk. Hva er vel bedre enn å kombinere det med favoritthobbyene matlaging og klesvask? Selv frigjorte kvinner liker innerst inne å stelle for mannen sin. Det er mye bedre for dem å være hjemme og gjøre i stand enn det er å være med på tur. Når den heltemodige mannen, som har stevnet inn i det ukjente uten frykt, returnerer etter grenseløs suksess, står bordet klart med de lekreste retter, og sengetøyet er rent og i skjønneste orden.

Denne formuleringen av trådstarter viser at han virkelig har null innsikt i kvinnens tanker og følelser. Ingen oppvakt mann vil hevde at kvinner innerst inne liker å stelle for mannen sin og finner det romantisk å stå hjemme på kjøkkenet og kokkellere for mannen som er på ego-tur i Jotunheimen. Jeg vil påstå at jeg har bedre forutsetninger for å uttale meg om hva kvinner synes er romantisk enn det Erling12 har. Min påstand er at du vil finne svært mange kvinner som ville synes en topptur i midnattsol ville vært betraktelig mer romantisk enn å lage middag til sin mann hjemme. Hypotesen forkastes.

Hypotese 7: Sats gir mer kred enn fjell blant kvinner. Det beste kvinner vet etter romantikk, shopping, latte og matlaging, er å være med på organiserte ”events”, helst i byen. Da er det sogar kort til kino og kafé etterpå. Sats har helt bevisst markedsført seg mot dette lettlurte segmentet, som tross alt er kjøpekraftige på grunn av mannens kredittkort. Kvinner digger å stå som kveg på ti rader i en dunkel gymsal og bevege seg i takt mens en spretten og fager ungmø står foran og roper og skriker. Få ting gjør kvinner mer tilfredse enn en avansert aerobicstime. Man trenger ikke å være rakettforsker for å forså at fjell gir null kred i slike miljøer…

Sats gir ikke mer kred blant kvinner enn blant menn. Hvem som helst som besøker et treningsstudio vil i løpet av 2 sekunder se at det i hovedsak er menn som er der for å sanke kred og ikke kvinner. Det er menn som står i trange treningsoverdeler og løfter vekter mens de beundrer seg selv og sine ofte overdimensjonerte brystmuskler i speilet. Har du noen gang sett en dame som står og puster og peser og prøver å tiltrekke seg mest mulig oppmerksomhet foran speilet mens hun pusher bicepsen sin? Hehe…..nei, tenkte meg det. Hypotesen forkastes.

Hypotese 8: Kvinner har lavere utdanning enn menn. Særlig på masternivå er menn overlegne. Hva har så dette å si? Jo, se her: http://forbruker.no/hyttemagasinet/article2114188.ece Det viser seg at det ligger i høy utdannings kultur å foretrekke fjellet. Kvinner og andre med lav utdanning foretrekker kysten eller en søplete white-trash-sydenstrand.

Artikkelen trådstarter refererer til sier at utdanningsnivået påvirker menns hyttevalg. Den sier ikke noe om at dette også gjelder for kvinnene. Artikkelen sier ikke noe om hva som defineres som høy utdanning, men Erling12 forutsetter at man snakker om masternivå og utelukker muligheten for at bachelor nivå regnes som høyere utdanning. Siden det så vidt meg bekjent er like mange kvinner som tar en bachelor grad som menn, så finnes det ikke grunnlag nok til å verifisere denne hypotesen. Hypotesen forkastes.

Konklusjon:

Man kan oppsummere med å si at trådstarters hypoteser for hvorfor ikke kvinner er representert i fjellheimen ikke er spesielt veloverveide. De fleste hypotesene kan man med stor sikkerhet forkaste.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kvinner er IKKE mer avhengige av komfort enn menn. Her tar trådstarter rett og slett grusomt feil. Kvinner er vant til å takle ubehag og smerte i langt større grad enn menn. Det burde være nok å nevne stikkord som graviditet, fødsel med klipping og revning uten bedøvelse, brystbetennelse under amming, etc. Too much information? Suck it up! Hypotesen forkastes.

http://www.klikk.no/helse/allmenn/article407421.ece

Det er en vanlig oppfatning at kvinner tåler mer smerte enn menn. Blant annet blir det stadig sagt at menn aldri hadde tålt å føde, og fødsel blir ofte dratt inn i ”bevisførselen”. Men nå kommer et bredt forskningsresultat som peker i stikk motsatt retning. Forklaringen ligger i menn har en bedre evne til å produsere endorfiner. Det kvinnelige kjønnshormonet, østrogen, svekker evnen til å produsere endorfiner.

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når kvinner ikke er i en slik livssituasjon at de må være hjemme og passe barna, så er de akkurat like eventyrlystne som menn. MEN, det er et stort ”men” her, og det er at kvinner ikke velger eventyr som gir dem så mye heder og ære slik Nansen og Amundsen gjorde, de velger heller eventyr som gjerne gir andre mennesker noe, som for eksempel å starte barnehjem på Laos, hjelpe HIV-smittede barn i Kongo eller flyktninger i Sudan. Hypotesen forkastes.

Her tar trådstarter rett og slett grusomt feil. Kvinner er vant til å takle ubehag og smerte i langt større grad enn menn. Det burde være nok å nevne stikkord som graviditet, fødsel med klipping og revning uten bedøvelse, brystbetennelse under amming, etc.

Nå er det vel begrenset hvor mange kvinner som starter barnehjem på Laos eller drar til Sudan og Kongo istedenfor å gå på topper. Personlig kjenner jeg nok flere toppturdamer enn veldedighetskvinner. Tror ikke dette er de samme damene.

Over til det som jeg i kraft av mitt yrke mener å kunne si noe om. Fødsel og revning uten bedøvelse er selvsagt uhyre smertefullt, men det nok ikke noe kvinner er "vant til". For de fleste kvinner vil nok dette være de største smertene de opplever.

Jeg pleier å behandle senefesteirritasjoner med radial Trykkbølge. Dette er smertefull behandling og det skal være så smertefullt som pasienten tåler. Trykket er justerbart og man skrur på så mye trykk som pasienter holder ut. Jeg og flere som behandler slik har observert at menn generelt tåler signifikant høyere trykk enn kvinner ved denne type behandling.

Dette forklarer imidlertid ikke hvorfor færre kvinner går på topper, for det er jo ikke smertefullt. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

OK gutter! I give up :D

Guttekluben grei skal få lov å diskutere kvinnefenomenet uten min innblanding. Og dere lurer på hvorfor ikke kvinner går på fjelltopper......merkelig det der....

Sa en litt snurt kvinne som forøvrig skal på topptur i helgen........

Lenke til kommentar
Del på andre sider

OK gutter! I give up :D

Guttekluben grei skal få lov å diskutere kvinnefenomenet uten min innblanding. Og dere lurer på hvorfor ikke kvinner går på fjelltopper......merkelig det der....

Sa en litt snurt kvinne som forøvrig skal på topptur i helgen........

Ærlig talt. Å gi opp og bli snurt fordi noen er uenige er for enkelt. Nå skal man være forsiktig med å generalisere, men jeg mener å huske gjennom et langt liv at dette er en måte å diskutere på som de i hovedsak er kvinner som bruker. Er det fortsatt slik at tårer er kvinnens beste våpen?

Uansett håper jeg du får en fin topptur til helgen, Notam og jeg håper å se flere damer på toppene! Du går foran som er godt eksempel. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


Annonse


×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.