Gå til innhold
  • Bli medlem

Internettgenerasjonen ikledd våtdrakter


Anbefalte innlegg

I et desperat forsøk på å heve nivået på debatten, linker jeg herved til litt statistikk.

Statistikk er enkelt å misbruke, "din" statistikk her viser bare til ekstrem overvekt og tar ikke hensyn til alle de unge "håpefulle" med brede bakender som nyter Paradise Hotel, Kims og Holiday Dip hver kveld.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
Annonse

Jeg startet denne tråden etter at Erling12 var utestengt. Han er nå tilbake og ettersom jeg ikke har lyst til å debattere i samme tema/tråd som han får denne tråden leve sitt eget liv uten flere innspill fra meg. Dere får ha lykke til videre i diskusjonen.

Langt mellom liv og lære for enkelte...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fokus må bort fra kosthold og heller over på mosjon og aktivitet. Jeg har så drittlei av å høre om alle vidunderkurene som finnes, og disse såkalte kosthold-expertene. Jeg har levd på pølser, hamburger, cola, tonnevis av sjokolade og fett den siste måneden og likevel gått ned i vekt fra 80 kg til 70 kg. NPL på sykkel er en fantastisk slankekur !!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe. Nå er kanskje ikke en NPL-tur på sykkel helt representativt for hva man kan forvente av fysisk aktivitet. Men det er helt klart en fordel med aktivitet, at man kan tillate seg å hive nedpå med mat som får Roede-familien til å steile med den beste samvittighet.

Syklet du E6 eller Kystriksveien? Og hvilken rute fulgte du fra Lindesnes og oppover?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Syklet du E6 eller Kystriksveien? Og hvilken rute fulgte du fra Lindesnes og oppover?

Først syklet jeg 1000 km for å komme til Lindesnes. Deretter opp Setesdalen, Haukeli, Odda, Voss, Gudvangen, Kaupanger, Førde, Stryn, Hellesylt, Geiranger, Valldal (Trollstigen), Åndalsnes, Sunndalsøra, Oppdal, Trondheim, Fosen halvøya, Namsos, Helgelandskysten, Bodø, Moskenes (lofoten), Svolvær, Sortland, Andøya, Senja, Tromsø, Lyngen, Alta og Nordkapp. Nå bærer det videre til østligste punkt, Vardø !!

Fint lite på E6 mao....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er jeg 25 og regner med jeg glir inn i denne generasjonen det snakkes om! Veldig glad i friluftsliv, men sliter også med vekten. Ingenting er bedre enn å være i skog og fjell, MEN det blir alt for få turer!!!

Tror mye av det som nevnes her om mye sukker (carbs) og for lite fysisk aktivitet. For min del startet galskapen da jeg begynte på VGS og tok bussen. Før sykklet jeg til skolen vær dag og løp rundt i skogen og lekte krig hele dagen!

En annen faktor jeg våger å spille ut på bordet er STRESS! Mener det er ganske bra bevist at stress øker vekt! Jeg er ganske sikker på om jeg skiftet ut IT jobben min med noe litt annet arbeid hadde vekten gått ned!

Det er nå bare min mening :roll:

Oftopic:

Har vurdert å prøve Orientering, både for trening og for å bli en røver med kart og kompass. Er det noen alrighte klubber i Bergen som dere kan anbefale? Jeg bor i nærheten av Norges Handelshøyskole!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mange av dagens unge mødre ser alt for oppblåste ut.

Faktisk er deres mødre som nå er i 40 års alderen mye bedre i form enn generasjonen som kommer etter dem.

Og mye mer sexy er de enn disse unge elefantene.

Et besøk i Bø badeland var skremmende.

Gutta og unger er heller ikke bedre nå til dags.

For mye sukker og fet mat er utvilsomt årsaken.

Pluss et mer stillesittende liv. :roll:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har vurdert å prøve Orientering, både for trening og for å bli en røver med kart og kompass. Er det noen alrighte klubber i Bergen som dere kan anbefale? Jeg bor i nærheten av Norges Handelshøyskole!

Du kunne jo prøvd turorientering først. Jeg kjøper en kartmappe i Drammen (hvor jeg bor) fra Sturla idrettslag som har lagt ut 75 poster i Drammensområdet. Jeg tar postene når jeg vil og i mitt eget tempo. Får masse trim av det, og slipper å skade meg som jeg tror er lettere med bedriftsorientering eller lignende. Forøvrig var det bedriftsorientering i Bergen som jeg var med på for en del år siden, snublet i en trestamme og gikk og haltet et par uker etterpå. Du finner sikkert turorienteringsmapper i sportsbutikkene i Bergen hvis du vil prøve det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du finner sikkert turorienteringsmapper i sportsbutikkene i Bergen hvis du vil prøve det.

Viking har tur-O-tilbod (som passar også for internettgenerasjonen) i Fløienområdet :

http://www.tifviking.no/avdelinger/orientering/turorientering/

Bergen Turlag i Marken seljer også tur-O-konvoluttar for dei andre opplegga i Bergen. Stort sett har kvar klubb opplegg i "sine" område.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

E6 kun fra Lyngen og opp da. Var vel drygt over fjellet fra Alta mot Porsangen tenker jeg. Levde Lofoten og Vesterålen opp til sitt rykte?

Lofoten skuffet litt, mens Senja er den desidert flotteste plassen jeg har vært i Norge.

Sennalandet var ikke så drøyt, men det var så inni helvetes med motvind over der (nord-østlige vinder ser ut til å dominere i Finnmark, noe jeg spesielt erfarte på strekningen Tana bru til Vardø...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

man må vel legge til grunn at disse damene i 20 årene i våtdrakt ikke var på vei inn for å se Paradise hotell, men for å drive en eller annen slags sport? (Jfr en rekke innlegg om korps og TVtitting). Nordmenn trener nå mer enn før, men likevel øker gjennomsnittsvekten. Det skyldes ikke for lite trening men fordi vi er mer inaktive i hverdagen, særlig i timenen mellom 08 og 16. (Sier helsedirektoratet). Min farfar syklet 2 timer fram og tilbake til jobb og selve jobben besto i kroppsarbeid. Han var skinnmager til tross for at han spiste enorme posjoner til middag. Dessverre klarer ikke treningsmengden i dag å kompensere for manglende aktivitet i hverdagen og vi blir tykkere. (Og det er riktig som noen hevder her at vi spiser større porsjoner og har mer tilgang på usunn mat i dag enn på 70 tallet). Derfor finnes det også mange der ute som er smålubne men i ganske god form. Og derfor er det vanskelig å si at disse damene i våtdrakt nødvendigvis var et uttrykk for latskapen i samfunnet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.