Gå til innhold
  • Bli medlem

Nordre Smørskredtind, null dramatikk, bare kos


essem

Anbefalte innlegg

Det enkle er ofte det beste, Nordre Smørskredtind er en enkel men glimrende skitur. Var en liten plan å gå oppom denne toppen også etter Smørskredtinden forrige helg. Kortversjonen, det gjorde vi ikke. Hva er vel bedre enn å ta turen til tredje høyeste toppen i Sunnmørsalpane i sol og skyfritt vær? Uka som gikk var kald og med en god del vind fredag, det kom nysnø ned til 8-900m og den hadde samlet seg godt i de bratteste lesidene. Oppvarmet av sol betyr det trått luggeføre i slakere partier og snøgjørme i de bratteste hengene ned østryggen og mot Tverrdalen. Nedkjøring ned i Habostaddalen hadde muligens vært bedre, men med en time eller der omkring skibæring fra Liasætra er det enklere å ta på skiene ved inngangen til Tverrdalen. Men alt i alt en grei retur selv om det til tider var høy slow-motion faktor.

Tok turen i lag med Arnt lørdag. Vi startet i Strandamoldskreddalen med bæring av ski knappe 15 min. Av og på med skiene et par korte strekk først i Tverrdalen, så sammenhengende skiføre helt til topps via østryggen. Turen tok akkurat så lang tid at Arnt ikke fikk kjøpt pinsepils, det samme skjedde i fjor i pinsa når vi gikk Kvitegga via Snødalen. Neste år ordner han vel ei hank på fredagen :)

Noen bilder legges ved, enda flere + kart osv her.

Tipper det kommer en del bilder på westcoastpeaks, for Arnt hadde lave skyer når han var på Smørskredtinden. I følge Arnt er Nordre- en bedre utsiktstopp enn Store-, for der i fra ser en Store- :(

post-3473-133474626192_thumb.jpg

post-3473-1334746262_thumb.jpg

post-3473-133474626212_thumb.jpg

Vis rapporten i Turkartet

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Dette var en fantastisk lørdag, uten en sky i sikte. Sporene på bildet i toppområdet viser at dere hadde fine forhold høyt oppe selv om snøen ikke var helt god lenger nede. Nå har det kommet nysnø ned til 600 meter, og temperaturen har vært lav noen dager. Håper på fine skiforhold i Sunnmørsalpene til helgen hvis temperaturen holder, selv om skiene nok må bæres et stykke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal ikke klage på været nei, men føret var ikke all verden. Jo brattere jo bedre gli, så øverste 100-150m var ikke de verste. Nedre del av østryggen, hmrf.... Ned mot Tverrdalen ble det bedre igjen. Brukte godt med glider, så det kunne vært verre... Den som har tid til å hive seg avgårde nå kan få veldig gode snøforhold, helst nordvendt. For sola ødelegger snøen på få minutter nå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Heriks fremhevet denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.