Gå til innhold
  • Bli medlem

Hva skal til for å gå Norge på langs?


LinnLinen

Anbefalte innlegg

Tusen takk for mange gode tilbakemld.

Har planlagt litt, og har valgt å hovedsaklig følge DNT-stier opp til Trøndelag, men her stopper de.

Hvordan kommer man seg gjennom Trøndelag (Tynset/Røros) og nordover på en slik måte at man slipper å proviantere for flere dager(les 5+) av gangen..?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

hvorfor provianterer du ikke for mer enn 5 dager av gangen?? må vel være mer praktisk og kunne holde seg på fjellet/skauen så lenge som mulig av gangen?!? blir jo bare stress og gå ned fra fjellet/ ut av skauen for og gå på en butikk for og kjøpe mat hver 5 dag.. trur nok du kommer til å bruke betydlig mere penger hvis du skal besøke en butikk så ofte, så jeg ville hatt med mat for 2-3 uker av gangen, da slipper man fristelser og bruke penga på i bygda...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 10 måneder senere...

Hei, tenkte jeg skulle gi en liten update.

Norge på langs turen ble gjennomført, med bravur i egne øyner, i 2009. Jeg opprettet ingen blogg, og tok ingen sponsorer.

Kostnadene forbundet med turen underestimerte jeg, så til de grader. Dette kommer nok av et ganske avslappet forhold til både penger og bruk. Dessuten koster god drikke på (høyfjellshollet) Haukelisæter ganske mye penger, og når du tillegg trives så godt at du blir der to netter så er det klart at kostnadene blir høye. Når du i tillegg må vente på pakker på Abisko, og holder på å kjede deg i hel langs veien forbi Skaidi -- da er det klart det er forlokkende med en dyr seng :D

Den lengste provianteringen jeg gjorde var for elleve dager.

Sekken veide på det meste nesten 30 kg -- dette var ikke noe stort problem, men la merke til at det gikk en grense mellom 25 og 30kg en plass på hva som var behaglig, og hva som var litt på grensen.

Av utstyr kjøpte jeg meg ikke mye nytt, men to nye skopar måtte til.

Det er helt sikkert en god ide å få noen kilometer på bena med sekk på ryggen før en sann tur, men jeg presterte relativt godt uten de hardest øktene. Om man går til skolen, eller jobb for de som har det, og pakker mesteparten av helge-shoppingen i en sekk tror jeg man kommer langt.

La merke til at jeg gikk en god del raskere enn de som hadde planlagt turen i lengre tid. Følte ikke at jeg stresset, med det er begrenset hvor mye naturen forandrer seg for hver 10nde meter.

Om du har planer om å gå Norge på langs og velger å bruk DNT-stier: ikke bruk hytteboken som din egen blogg. Dette var en gjenganger, og jeg hadde svært lite glede av å lese om dere. Skriv heller litt om vèret og hva som har skjedd den dagen, hvor langt du har gått eller hvor store gnagsår du har er uinteressant.

Det ble litt mer vei-trasking enn jeg hadde håpet på, men det gikk igrunn fint.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høyrest ut som eit artig prosjekt dette her. Har sjølv tenkt på å gjere det ein gong når tid og økonomi er klar for det.

Sjølvsagt er dette meir meiningsfyllt enn bere å ha noke å skryte av. Den som ser på ting på den måten, må ærlig talt ha eit så snevert syn på tilværelsen, at eg kan berre synest synd på dei.

Tenk på mangfaldet ein vil sjå og oppleve, alle inntrykka og kor nært ein vil kome inn på alle dei små tinga i naturen vår og kva ein kan lære om seg sjølv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde i utgangspunktet ikke tenkt å gjøre noe stor greie ut av det. Om det er noe spesifikt du lurer på springsteen så er det bare å spørre:)

Odd-Arne; du har helt rett. Mangfoldet av naturopplevelser og mennesker er det som sitter best igjen. Jeg var heldig og unngikk "turist-rushet", og opplevde til tider å gå i flere dager uten å møte en eneste sjel -- ganske fin opplevelse. Til gjengjeld møtte jeg en hel rekke.. forskjellige mennesker :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.