Gå til innhold
  • Bli medlem

hvilket telt har dere?


geilomg

hva slags telt har dere  

962 stemmer

  1. 1. hva slags telt har dere

    • the north face
      34
    • hilleberg
      255
    • bibler
      13
    • helsport
      512
    • bergans
      57
    • msr
      42
    • mountain hardware
      40
    • eureka
      8
    • black diamond
      10


Anbefalte innlegg

Jeg har et Hilleberg Staika som jeg fikk sydd på stormmatter på, fungerer veldig greit i dårlig vær! Litt liten plass i forteltene til bagasjen\matlaging o.l, ellers ikke noe å utsette..

Også kjøpte jeg nettop et Nanok Domustrio, som jeg ikke har prøvd skikkelig ennå, men regner med at det er bra..

Ellers har jeg en Hilleberg Tarp, til de gangenene du går lett, og en jervenduk som også har fungert som shelter noen netter etterhvert..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Helsport Troll og Hilleberg Nallo 2

Har tidligere hatt Hilleberg Soulo. KJempefornøyd med alle teltene. Nallo har jeg igjen å prøve ut, men kjøpte det som et alternativ til Soulo. De veier omtrent det samme, men jeg har betydelig bedre plass i Nallo teltet. Ikke trenger jeg de ekstreme snøbærende egenskapene til Soulo.

Helsport Troll er et relativt lett 3 manns tunnelltelt med 2 innganger og god takhøyde - kjempefornøyd med dette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Godt å se det er flere «Bombsheltere» der ute!

Jeg er også utrolig fornøyd. Det eneste som trekker litt ned (i tillegg til prisen...) for min del (gjelder primært under vinterbruk) er størrelsen på forteltene. De fungerer godt til oppbevaring av bagasje, men jeg synes selv det største forteltet blir i minste laget når man skal kokkelere...Men, det får man leve med siden resten av teltet er ypperlig! Lett, står fjellstøtt, blafrer ikke i vinden, og god plass innvendig i teltet!

post-4433-133474655783_thumb.jpg

post-4433-133474655788_thumb.jpg

post-4433-133474655791_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, jeg har ikke bunn (footprint) til min Kiva. Det kan kjøpes separat hvis man ønsker det. Bruker fjellduken som "bunn" hvis det blir vått. Bildet av teltet er forresten tatt i Børgefjell for 14 dager siden. Vi var tre stykker og hadde masse plass i teltet.

Har også Kivaen uten innertelt. Bruker myggtelt fra Lifesystems inni. Synes Kivaen er best egnet når man er flere på tur; er litt klønete å sette opp alene siden det bare er en teltstang.

Har ellers Hilleberg XP 10 tarp og nevnte myggtelt som brukes på de varmeste dagene.

Til soloturer på sykkel bruker jeg Eureka Moonshadow Duo. Enkelt å sette opp, men litt lite fortelt. Liker godt de kortere teltstengene som akkurat får plass i sykkelvesken. Inngangen på innerduken er også smart laget med flere muligheter for lufting.

Det siste teltet er Exped Venus II Extreme. Bare brukt en gang, men det var en produksjonsfeil på teltet (den korteste midtstangen manglet en festehylse på den ene siden, så det var umulig å få duken stram nok), så jeg har fått byttet det til et nytt tilsvarende telt. Tror Exped Venus II Extreme blir favoritteltet mitt (iallefall når man er to som deler teltet), og Eureka Moonshadow Duo er en klar toer.

post-4726-133474655829_thumb.jpg

post-4726-133474655839_thumb.jpg

post-4726-133474655842_thumb.jpg

post-4726-133474655851_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Tenkte jeg skulle vise et par bilder av Exped Venus II Extreme MED stangfeste (fikk byttet det hos Oslo Sportslager). Bildene er tatt på Senja for ca et par uker siden. På Sildevika var det ruskevær med til tider stiv kuling om natten, men teltet holdt stand. Skulle gjerne ha blåst sterkere, så hadde jeg fått testet det ytterligere, men kanskje noen her har brukt teltet under ekstreme forhold?

post-4726-133474660457_thumb.jpg

post-4726-133474660464_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 7 måneder senere...

Ca 1975 Gresvig Villmark Nordkapp, Ca 3,5 kg

GresvigNordkapp_2.jpg

1987 Helsport Rondeslottet, Ca 2,6 kg

Rondeslottet_2.jpg

2007 Helsport Lakselv 8-10 Lavvo, Ca 5,5 kg pluss bunn

2008 Helsport Ringstind2, Ca 1,92 kg

2009 Helsport Romsdalshorn 3, Ca 3,35 kg pluss bagasjeroms bunn

2010 Helsport Nordmarka Gapahuk, Ca 1,75 kg

Ringstind2 vs. Rondeslottet vs. Villmark Nordkapp

Fjelltelt1975-2008.jpg

Av disse teltene er det mitt gamle Helsport Rondeslottet som jeg liker best. Relativt lav vekt, god takhøyde, grei ventilasjon, enkelt og kjapt å sette opp og trenger bare 5 plugger for å stå relativt stødig.

Nå er duken og bunnen på det utslitt, men om noen kjenner til noen som kan sy teltduk, så vil jeg gjerne betale for å få sydd ny duk og ny teltbunn til dette teltet. Gjerne av nyere og lettere stoff.

MVH

Øyvind

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siden denne tråden ble vekket til live kan jeg vel skryte litt her jeg også. Jeg har ett telt til alle anledninger , Hilleberg Kaitum 3. God plass til 3 på sommer og 2 på vinter, full takhøyde i hele teltet, og lett nok til alle anledninger (ca3kg).

Eller har jeg vel hatt i bruk et utslitt McKinleytelt av ukjent modell, og et gammelt tunell bommulstelt fra Helsport cirka 1984. Som solotelt nå bruker jeg leketelt type gapahuk - Backpacker 1 til 400 hos XXL. 1,6 kg, noe vantett. Plass til meg og sekken, men ikke glad i vind. Ser for meg at jeg kjøper et UL tomannstelt til bruk med sykkel/UL og på soloturer.

post-6557-133474693269_thumb.jpg

post-6557-133474693285_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

seventh: Hvor er det øverste Kaitumbildet tatt? Fisk i vannet bak der? Var en fin camp!

Hei Fjellredderen! Ja, campen ved bandaklumpen går vel inn i historien som den fineste teltopplevelsen jeg har hatt til nå. =)

Bildet er tatt sommeren 2008, høyden du ser i bakgrunnen er Bandaklumpen (1427moh), og ligger mellom foten av Sylmassivet og Essandsjøen i grenseland mellom Jämtland og Trøndelag.

Den dagen hadde jeg gått fra Sylstasjonen via Ekorrdörren til Nedalshytta i mye vær og vind. Etter middag og klestørk på nedalshytta bega jeg meg i retning Storerikvollen for å se om jeg kunne finne en fin teltleir på veien. Jeg fikk tips om å gå "houte route" i stedet for å følge t-stien langs sjølinjen, av en hyggelig svenske jeg møtte i rastskyddet i ekorrpasset. Jommen ga det uttelling! Dette er et plantevernområde, og har en helt fantastisk planteflora og herlige fjellformasjoner. Etter å ha slått opp teltet og satt på kaffen løsnet plutselig skydekket i horisonten, og jeg fikk se solen for første gang på turen i det den gikk ned over horisonten i et fantastisk skue. Jeg løp ut og tok noen bilder, og tok et deilig kveldsbad i vannet bak mens kaffen kokte. Er sånt man blir små-euforisk av :)

Vannet er desverre for grunt til å ha noe nevneverdig fisk (jeg går ut ifra at det bunnfryser om vinteren). (Syltjønna lengre nordøst er dypere, men her har jeg ikke prøvd å fiske.

Kart: http://kart.gulesider.no/m/pL8F1

Om du skulle ha lyst på mer informasjon om Sylan anbefales DNTs årbok for 2009

post-6557-133474693296_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siden denne tråden ble vekket til live kan jeg vel skryte litt her jeg også. Jeg har ett telt til alle anledninger , Hilleberg Kaitum 3. God plass til 3 på sommer og 2 på vinter, full takhøyde i hele teltet, og lett nok til alle anledninger (ca3kg).

Eller har jeg vel hatt i bruk et utslitt McKinleytelt av ukjent modell, og et gammelt tunell bommulstelt fra Helsport cirka 1984. Som solotelt nå bruker jeg leketelt type gapahuk - Backpacker 1 til 400 hos XXL. 1,6 kg, noe vantett. Plass til meg og sekken, men ikke glad i vind. Ser for meg at jeg kjøper et UL tomannstelt til bruk med sykkel/UL og på soloturer.

Er Backpacker 1 verdt pengene? Har planer om å sove ute i sommer, men ser for meg at det hadde vært fint med tak over hodet når det regner som verst. Skal sove i en lett sovepose med fjellduk utenpå...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror faktisk det er helsport som leverer de teltene, men at de ikke er brandet. Hvor mye de har med produksjonsprosessen å gjøre tør jeg ikke påstå, sikkert bare importert/kjøpt inn ferdig pakke fra en eller annen fabrikk.

Bunnduken er i presseningsstoff og potte tett. Selve teltduken står det skal tåle 2000mm. Altså såvidt vanntett (de fleste helsporttelt er 4000mm). Jeg har vurdert å impregnere mitt med Kiwi CampDry silikonspray, har et par kjente som har god erfaring med dette. Stengene er av plastikk/glassfiber?? med aliminiumsforsterkninger i enden av alle ledd. De er ikke særlig solide (tenk leketelt), men holder. Selve taket går litt ut over åpningen, og gjør at du kan ha den stort sett åpen selv i regnvær om du posisjonerer deg riktig i forhold til vind. Luftingen sitter som en del av åpningen helt øverst, i form av myggnetting. Såfremt det ikke er vindstille og myggfyllt går det fint å åpne opp helt og ligge "ute" men i skygge om morgenen når det blir varmt av solen. Siden teltet er såpass billig gjør det ikke noe å plassere det nærme bålet mtp gnister. Er man flere med slikt telt blir det en trivelig samling foran bålet. En kompis har brukt sitt om vinteren, riktignok i skogen. Det er vel også i skogen backpacker1 kommer helt til sin rett. Men jeg har hørt de som bruker det til å fiske på isen med, og de som drar det mes på stranda får å få skygge til spedbarna.

Konklusjonen for meg blir at det så absolutt er verdt 400 kroner. I en butikk i sverige så jeg et telt fra Primus, som så helt identisk ut konstruksjonsmessig, men sikkert lettere; det kostet 1000SEK.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det teltet jeg liker best er et Hilleberg Akto. Et glimrende telt for en individualist som meg.

Men jeg har flere telt.

Jeg kan jo begynne med et lite hvitt spisstelt som min far laget selv tidlig i 1950 årene. Et fantastisk telt etter datidens målestokk. Spesialsydd for to voksne og et barn på sykkeltur i Danmark.

Så har jeg et Fjellreven scout III som jeg bruker på tur med barna. Litt tungt for lengre turer, men ellers et greit og romslig telt. Jeg har også to andre fjelltelt fra en gang på 1970 tallet. Disse har tjent meg bra og "berget meg gjennom mang en storm", men nå brukes de stort sett bare i spesielle nostalgiske anledninger. Husker ikke merket i farten men det ene er brunt med gult innertelt og det andre er grønnbrunt med utbygg i hver ende. (Kanskje et Norrønatelt hvis jeg ike husker helt feil.) På loftet mitt ligger det også et slikt blått og orange seksmannstelt med tilbygg. Det er fra en gang på 1960 tallet. Et av den typen som bare trenger tre bærere. Kanskje jeg kunne selge det til en veteranbilentusiast.

Jeg har også to lavvoer. En til 8 og en til 12 personer. Disse brukes stort sett bare i forbindelse med bil eller av og til når jeg drar på sykkeltur med tilhenger.

Den minste lavvoen blir kanskje med neste helg når jeg og noen kammerater drar til fjells for å teste ørretfiske i et for oss nytt område med veldig gode fangstrapporter.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Beklager, jeg glemte mitt sølvfargede 3 - 4 manns iglotelt fra Ellos som jeg har brukt som vintertelt i mange år. Faktisk et fantastisk bra telt hvis vi ikke tar for mye hensyn til vekta. Veier litt mye, men ligger stort sett i pulken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har Hilleberg Nallo 2 GT som jeg er veldig glad i. Veier nesten ingenting og har god plass både sommer og vinter. Litt trangt til to voksne om vinter bare. Ble egentlig mest kjøpt med tanke på tur med datteren min, men har brukt det på sommer og vinter tur med 2 voksne i.

Ellers er det en enkel Helsport lavvo 4 - 6 manns som er mye brukt til familie og guttetur.

Eureka spitfire solo, men har ikke fått testet enda. Ser forsåvidt ut som et veldig bra en-manns telt.

Som en annen her har jeg et telt som ligner på det Backpacker teltet xxl har nå. Faktisk et veldig greit telt å ha med i skogen hvis man ikke gidder å styre med tarp osv...

Har veldig lyst til å nevne Disney prinsesse teltet som står i hagen, men det er nok dessverre min datter sitt :D

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.