Gå til innhold
  • Bli medlem

hvilket telt har dere?


geilomg

hva slags telt har dere  

962 stemmer

  1. 1. hva slags telt har dere

    • the north face
      34
    • hilleberg
      255
    • bibler
      13
    • helsport
      512
    • bergans
      57
    • msr
      42
    • mountain hardware
      40
    • eureka
      8
    • black diamond
      10


Anbefalte innlegg

1. Mitt trofaste Norrøna Ravneskar har fulgt meg på mange turer siden jeg kjøpte det hos Skandinavisk Høyfjellsutstyr i 1981. Tunnell telt med to innganger sydd i kraftig materiale - modernisert med easton stenger (aldri mer glassfiber stenger som knekker!!) og påsydd stormmatter på sidene, netting hylle og tørkesystem - må jeg innrømme at det begynner å merke tidens tann. Bunn duken holder fortsatt mål, men lamineringen i forteltetene begynner å bli slitt etter all primus fyringen.. Teltet mangler de nye finesser som integrert myggnetting i begge ender, regulerbare stangkopper og at glidelås mulighetene på forteltene er litt restrektive - men det har stått fjellstøtt i storm - sommer som vinter. Hilleberg Kaitum er nok det teltet som i form ligner mest - og teknologien i forhold til duk styrke kan sikkert forsvare at vekten er reduswert fra 4,0 kg komplett med easton stenger og plugger til ca 3 kg for Kaitum. Antall netter ca 500++

2. Helsport Svalbard Basecamp 6 - Etter at vi har fått tre gutter (samt ei lita attapåklatt - jente på 4 mnd). ble Ravneskar for lite og etter mye research falt valget på dette teltet - stort og høyt under taket slik at ungene kunne skifte tilnærmet stående. Og da vi (nesten) alltid slår leir over tregrensa var jeg avhengig av at teltet tåler mye vind (ikke skog på Finnmarkskysten). Selv om teltet har to åpninger (en uten myggnetting) blir mulighetene for utlufting sommertid under midnattsolen for dårlig. Vanskelig å sette opp alene i (sterk) vind. Om vinteren i pulk - sommerstid bærer vi innertelt og stenger for seg. Lett å knipse på i etter ytterteltet er satt opp. Antall netter ca 40

3. Hilleberg Allak - Kjøpt som dagens røver hos sportsnett for 1 år siden. Solo telt med god plass - to åpninger = god lufting. Valget stod mellom Soulo og Allak fra Hilleberg - Komforten med 8 hg økning i vekt gjorde utslaget. Teltet er stort uten inner telt!! Se bilder på moontrail.com og video på oppsett fra youtube!! Enkelheten med å slå opp teltet alene i sterk vind gjorde at jeg gikk for klips systemet til Hilleberg. PS - Det er enda enklere å slå ned teltet - stengene fjernes med pluggene i - alt av duk legges over bunnduken - fjern pluggene på le siden og rull sammen etter som du fjerner de resterene pluggene... antall netter 10

Kanskje 4. Hilleberg Saivo - Har et telt til utlån - brukt som demotelt i på messe - Eldste gutten og jeg fikk virkelig prøvd oss i palmehelga på tur mot Kinnarodden - Norges nordligste fastlandspunkt. Sterk kuling gjorde at vi lå "værfast" lørdag og vi gikk 2/3 av veien.. Solid med gode stenger og mange kryssningspunkt, Fantastisk utlufting for å bruke primus i inner telt, Lett å slå opp og ta ned, mange lommer rundt hele innerteltet og utrolig mange muligheter for å åpne teltet.... Her har Helsport mye å lære!! - Det å kunne sitte inne i teltet med å "fjerne" forteltet slik at du drikker morgen kaffe i sola med beina i kuldegropa - eller full gjennomtrekk om sommeren... Har ennå ikke prøvd telt som er helt feilfri - eller vært nødt til å inngå kompromiss m.h.t størrelse - Forteltene er lave - kuldegrop et must vinterstid - Høyde målt til 112 cm midt i teltet - er selv 170 cm og det fungerte godt for meg. Vekt komplett med alt: Veid inn til 4,7kg. 3 mannstelt - Godt engnet for 2 med primus mellom oss - Fyrte kun i innerteltet. På et slikt telt må det være stormmatter!! bruker for lang tid til å spa opp lang ytterteltet.. Farge - Rødt - Bra om vintereren - pussig farge på primusflammen med sol ute.. men om sommeren?? Pris: I underkant av 5000 som demotelt - 2 år i butikken. Er jeg fristet - JA!!!!!!

post-5172-133474615843_thumb.jpg

post-5172-133474616166_thumb.jpg

post-5172-133474616252_thumb.jpg

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Helsport Svalbard 3 High

Helsport Ringstind 2

Helsport Lavvo Finnmark

Hilleberg Nallo 3 GT

McKinley Venture 3

McKinley Manitu 4

McKinley Valhall 5 Familietelt

Bruker alle sammen hele året, alt etter hvilken tur jeg skal på. Og er meget fornøyd med de, alle sammen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Etter en liten varetelling viste det seg at familien totalt besitter 8 telt.

Best gjennom tidende er et 4manns hikertelt med enkel duk fra 1976

Teltet er alt for dårlig lufting i, ikke rør taket når det regner, og etterhvert har det kommet endel lapper i duken.

Men.... hva gjør man ikke for et firemannstelt på 1,4 Kg med stenger og plugger?

Mest fornøyd med:

Eureka Pinnacle Pass

Minst fornøyd med:

Helsport Stetind 2

Nyeste:

Husky 4manns vintertelt.

Testet kun en tur i vinter, men teltet fungerte fint det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har Helsport Fjellheimen 3 + et no name 1 manns telt jeg fikk som vareprøve for noen år siden.

Skal nå kjøpe Helsport Ringstind 2 & Lavvulight. Grunnen til at det blir Helsport er at jeg får de til "inn" pris.... :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser at det ikke er noen som har nevnt Hilleberg Keron og Hilleberg Keron GT. Selv har jeg Keron 3, det er ett suverent praktisk telt med god plass, og er ett av få telt jeg kan sitte oppreist i, selv ganske langt ut til sidene (hvor det er normalt å ha soveposen når man ligger flere i teltet).

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har exped pegasus for turer med pulk, scooter, eller hundespann. eller på fottur når man er fler til å dele på utstyret, fenomenalt telt med god plass til 3 med utstyr, og kan fint sitte 4 en kveld å spille kort, og fyre primus hvis været er ugreit..... til sommerturer bruker jeg et godt slitt helsport storlidalen3 er vel strengt tatt maks et 2 mannstelt..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har følgende telt i kronologisk rekkefølge etter når de ble anskaffet:

- Helsport Nordmarka 3 (Misfornøyd med dette, en stang gikk gjennom "stangkoppen" ved vanlig bruk)

- North Face VE25 (Utrolig vindstabilt, men så klønete å sette opp at det er lite aktuelt som vintertelt for meg mer. Har dog brukt det ganske mye)

- Marmot Alpinist (flott og lett 4-sesong en-duks 2-mannstelt. Lite fortelt, men lett og funker om vinteren.)

- Hilleberg Keron 3GT (Verdens beste vintertelt i følge meg :idea: Stor plass, tåler alt og er en lek å sette opp.)

Bruker nå kun Hilleberg-teltet og noen ganger Marmot-teltet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Hilleberg Keron 3 GT

Rødt. Med Hillebergs snøplugger. Brukes vinter og noe vår/høst. Utrolig fornøyd. Snøpluggene klarer jeg ikke å dra opp når de er festet ordentlig, de må graves ut. Føler meg trygg i ruskete vintervær.

Helsport Skjervøy 3 Camp

Nyeste anskaffet, så langt positivt overrasket. Mye telt og plass for pengene. Planlagt å benytte kun noe vår/høst samt sommer. Litt pinglete plugger. Ellers ikke noe å utsette på det, og trives i det.

Helsport Nordmarka 2

Billig sommertelt. Brukt sommer, misfornøyd med lav takhøyde i innertelt. Bruker det av og til uten innertelt.

Helsport Reinfjell 6

6-manns Lavvu uten bunn. God plass til 4 pluss utstyr. Billig og grei.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.