Gå til innhold
  • Bli medlem

hvilket telt har dere?


geilomg

hva slags telt har dere  

963 stemmer

  1. 1. hva slags telt har dere

    • the north face
      34
    • hilleberg
      255
    • bibler
      13
    • helsport
      513
    • bergans
      57
    • msr
      42
    • mountain hardware
      40
    • eureka
      8
    • black diamond
      10


Anbefalte innlegg

Annonse

Jeg veide mitt i fjor og konkluderte med at det veide over 3? Må kanskje kontrollveie. 
Jeg og madammen hadde vært vårt telt når vi ble i lag, og hennes er lettere og nyere, men ellers ganske likt (Sylan 3). Unødvendig å ha to nesten identiske telt.  

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Da var Helsport Hardanger ute av boden. Solgte det for 500,- med ødelagt glidelås i ytterteltet. I vinter kjøpte jeg Spitsbergen X-trem. Så nå har jeg:

Helsport Sylan 3

Helsport Ringstind 1

Helsport Spotsbergen X-trem 3

Bergans Wiglo 4lt

BÅL lavvo

Kommer til å bytte ut Helsport Sylan også etterhvert. Ikke spesielt fornøyd med løsningene på dette teltet. 

20220724_150718.thumb.jpg.b310790c823df4f0a102aab8f454a989.jpg

Adjø Helsport Hardanger. En trofast sliter i alt fra orkan på Finnmarksvidda, til rolige sommerturer langs Skjebergkilen. Et telt som har gjort jobben, og vel så det!  

Endret av ingen87
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helsport Spitsbergen x-trem 4 til vinterturer. 

Salewa Denali 3 til sommerturer. 

Mckinley quantum 10.2 (1.3kg) til solo godværsturer når vekt betyr noe. 

Vaude Taurus ul 2p (1.9kg) som mitt nye solo fjelltelt. 

På ønskelisten står Fjellreven abisko endurance 4 som sommer-familie-fjelltelt 😅

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg var egentlig fornøyd med:

- Marmot Vapor 4P: Til familieturer, meget god plass og takhøyde.

- Fjellreven Abisko Endurance 3: Til vinterturer og familieturer med meg og de to barna.

- Hilleberg Unna: Helårs solotelt.

 

Men nå, etter to ukers kajakktur i Hilleberg Unna, hvorav en uke med sammenhengende tungt regn, ble det ett telt til (tilbud): 

- Exped Orion Extreme II: Kajakktelt. Selvstående luksus med god tørkehøyde! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til tørking av klær er lavvo uovertruffen. Med bål i midten blir alt tørt. Har en slik enstangs gammel helsport som ikke veier mer enn 4 kg. Røyklukt blir det men alt blir tørt. 

Nye telt denne sommeren er hb unna, msr hubba nx2 og et par superbillige sydvang telt kjøpt på trass. Sydvang skaring dome 2 til 1280 nok og sydvang skaring 3 p vintertelt. Har ikke satt opp sydvang teltene men skal prøve å få en natt eller to i løpet av høsten. 

Fant også et holmeslet explorer i hylla hjemme. Bombesikkert familietelt som jeg desverre ikke har tatt ut av pakken. Om noen har behov send meg en pm. 

Tore

Endret av torese
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helsport fjellheimen camp 6, kjøpt for 6000,- i helsports outlet. Brukes uten ekstra inner telt. Er fint med god plass.

 

Motorikk nylig et "Knot" tipitelt, med inner telt fra AliExpress, 2.2 kg med kjempeplass for familie på 3 (eller 4).

Likte dette teltet godt, men skal vel mest brukes i godvær, som det stort sett er når vi er på tur.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Måssåbjønn skrev (På 13.7.2022 den 11.42):

Har blitt en liten samling etterhvert 😅

  • Helsport Isfjell 2 Camp (X-trem, 2006):
    Soloturer på vinterstid, eller kortere soloturer i sommerhalvåret. Teltet veier ca. 4,3 kg inkludert stenger, plugger og repkit, men er til gjengjeld rimelig solid. Stoffet i duken kjennes betraktelig mer solid enn dagens X-trem/Pro-telt, kjennes nesten litt gummiaktig ut. Da teltet i sin tid ble kjøpt hos Helsport i Melhus ble det oppgitt at teltduken var det mest solide stoffet de hadde. Kan med fordel oppgraderes med nye DAC-stenger, men riktig dimensjon er utsolgt hos Helsport, og har vært det i lengre tid. Har myggnett i døra. Teltet er en spesialutgave produsert for Forsvaret, og har derfor ekstra solide bardunfester i tillegg til svarte detaljer (skjørtekanter og teltstenger), og har derfor ikke modellnavn på verken telt eller teltpose (kun tom sort lapp).
     
  • Helsport Lavvulight 4 (Pro, 2006):
    Lavvo jeg fikk gratis. Blir nok mest benytta på fisketurer med camp. Kjekt med litt ekstra takhøyde. Er laget av samme teltduk som Pro/X-trem-teltene til Helsport, og er derfor ikke beregnet på vedfyring slik som andre lavvoer, og har derfor ikke avtagbar topphatt. I motsetning til 2005-utgaven har 2006-utgaven en "ekstra" topphatt påsydd utenpå, da det fort kan bli et svakt punkt akkurat der alle dukene møtes og stanga støtter under. Kan heller ikke monteres innertelt i denne, men det er med bunnduk. Miststanga mangla, og Helsport har ikke lenger lavvostenger i riktig lengde (210 cm), så derfor benyttes en Hilleberg Tarp Pole (DAC-stang) som kan forlenges til 210 cm. Denne stanga er rimelig lett, drøyt 300 g mot den originales drøyt 400 g.
     
  • Helsport Svalbard High 3 Camp (X-trem, 2011):
    Vintertelt med litt ekstra plass i fortelt. Best egnet for vinterbruk grunnet noe høy vekt, eventuelt korte turer sommerstid. Har teltstenger av den gamle typen (Yunan Air-Hercules FC) og enkle stangkopper. Har ikke sjekka om stangkanalene passer for dobbelt stangsett, men det er nok uansett ikke så aktuelt for min del. Har myggnett i døra.
     
  • Helsport Ringstind 2 (Pro, 2015):
    Det mest brukte teltet i min samling. Allround for soloturer. Dette er utgaven før Helsport gjorde en del forbedringer med antall plugg- og bardunfester, og den har heller ikke stang i fotenden slik den nye utgaven har.
     
  • 2 × Helsport MIL1 LT (2015):
    Nylig innkjøp (brukt). Blir nok mest egnet for soloturer, eller hvor teltet skal fordeles på to sekker. Inkluderer både kort og lang koblingsduk mellom teltene og fire forteltsduker, altså komplett sett. Kan derfor brukes både som to frittstående telt, eller som et større sammenkoblet. Et telt inkl. plugger og stenger (ekskl. fortelt) veier omtrent 1,7 kg, så et veldig lett telt å ha med på godværsturer.
     
  • Helsport Spitsbergen Pro 3 Camp (2018):
    Kjøpt i outleten til Helsport. Basecamptelt. Har ikke myggnett i døra, så det begrenser bruken litt i sommersesongen mtp. lufting i varme perioder eller for kokelering i fortelt. Mulig å åpne baksiden helt slik at man får god lufting inn i innerteltet.
     
  • Helsport Ringstind Pro 2 (2021):
    Kjøpt med formål om å erstatte Ringstind 2 fra 2015, da den nye utgaven har stang i fotenden og flere pluggfester. Duken på gamle Ringstind kan derfor bli noe slapp i hodeenden, og i tillegg ha noe lav høyde i fotenden, så tærne mine har ofte tatt borti innerteltsduken. Modellen fra 2019 er noe lavere (95 vs. 100 cm) og kortere (230 vs. 240 cm), men dette anser jeg ikke som et problem i og med at man får stramma opp teltet bedre. Ny utgave er litt høyere i fotenden (35 vs. 30 cm)

 

Hadde bare to av teltene ved årsskiftet, men det har av en eller annen grunn økt ganske eksponensielt i år.

NÅ er teltsamlinga (foreløpig) komplett, da det har kommet et nytt telt til på lista:

  • Helsport Svalbard 5 (X-trem, 2006):
    Kom et veldig godt tilbud på Finn, så et ekstra stort vintertelt når komfort er i fokus er i hus. Antar at det er Superpole-stenger slik det er på det andre 2006-teltet jeg har (kun merket med Helsport), og mangler "tørkeloftet", ellers tipp topp. Ser ut som bardunfester/bardunkapper er forsterket på samme måte som Isfjell 2 Camp-teltet, så mulig dette også er en Forsvars-utgave av teltet (begge har Helsport-logo i gråtoner og sorte detaljer). En tusenlapp for et slikt telt er definitivt et bra kjøp i mine øyne.
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 8 måneder senere...
ingen87 skrev (På 26.7.2022 den 17.33):

 

Helsport Sylan 3  Exped Orion III Extreme

Helsport Ringstind 1 Hilleberg Akto

Helsport Spitsbergen X-trem 3

Bergans Wiglo 4lt

BÅL lavvo 8-10

Slo til på Exped Orion III Extreme på påskesalg hos Outnorth, så nå er teltsamlinga komplett (for ei stund)!

Hilleberg Akto er soloteltetet jeg tar med meg når jeg er alene på tur. Supplerte med en ekstra stang, for å kunne kjøre dobbelt stangsett ved dårlig vær / vinter. 

Exped Orion III Extreme er først og fremst tenkt til de turene hvor jeg og madammen er i lag på tur. Eller på soloturer der jeg ikke skal gå så langt, hvor jeg  velger komfort foran vekt. Guttungen på 6 år er og gira på flere teltturer, så da kommer jeg nok til å bruke dette teltet til de turene også. 

Helsport Spitsbergen X-trem 3 er vinterteltet og ekspedisjonsteltet for de mer krevende vinterturene der jeg benytter pulk. Teltet er stort og tungt å drasse med seg i sekken, men det fungerer til nød på kortere "sekkturer". Har også hatt dette liggende i bil i perioder. Et massivt telt på godt og ondt. For øyeblikket er det et telt som kommer sjeldent til sin rett, da jeg på grunn av familiesituasjonen sjeldent er på lengre vinterturer. Men tipper at det kommer seg når ungene får lyst til å være med. De er ikke på Mina og Lilje-nivå riktig enda!

Bergans Wiglo 4LT familieteltet som vi bruker når vi alle fire skal i lag på telttur. Jeg liker dette teltet veldig godt, men er stort og tungt å drasse på. Det slår faktisk Spitsbergen på vekta. Hovedårsaken til at jeg liker dette teltet så godt er høyden. Det er usedvanlig behagelig at ungene kan stå i teltet ved av- og påkledning. Det gjør det også enklere for fire personer å oppholde seg i teltet på samme tid. Jeg liker også godt de to små sideinngangene. Jeg bruker aldri disse som inngang, men er fine fortelt til oppbevaring av sekker og utstyr slik at det er lett tilgjengelig, også innerst i teltet.

BÅL Lavvo kan diskuteres hvor vidt denne er min. Strengt talt er det pappa sin lavvo, som har blitt liggende i min utstyrsbod siden studenttida. Brukes sjeldent. Primært på grunn av manglende innertelt, som gir insekter og åpen bakke, som min bedre halvdel ikke er så veldig komfortabel med. Var mye mer i bruk da jeg var student, og denne fungerte som et alternativt hjem. Jeg kunne ta det med på fester og sette det opp i hager, for å slippe å tenke på å komme meg hjem. 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helsport Gimle 4
Vekt 5,3 / Innertelt mål (LxBxH): 200x220x155

– Kjempetelt med super høyde. Dog lite fortelt grunnet formen på teltet. Foretrekker dette teltet når komfort prioriteres.

spacer.png

 

Helsport Rondane 3 Camp
2,6 kg / LxBxH: 220x165x90

– Kjøpt i vår, ennå ikke prøvd. Tanken er at dette skal overta for Nordmarka 2 som 1–2-mannstelt.

RondaneTrek3.png.2fb25bda4d43fda59a6a93f2d16a267f.png

 

Helsport Nordmarka 2
2,5 kg / LxBxH: 220x120x90

– Dette teltet overrasker. Helsports billigprodukt laget for XXL. Lav takhøyde, men greit 1-mannstelt for en billig penge. Har brukt dette på bl.a. Saltfjellet, Glomfjellet, Sulitjelma-fjellene og på Finnmarksvidda.

spacer.png

 

Bergans Hardangervidda 3
3,4 kg / LxBxH: 230x170x100

– Kjøpt i vår, ennå ikke prøvd. Her er tanken at dette blir primærteltet når jeg og samboer skal på litt lengre turer.

spacer.png

 

High Colorado Lavvo 6-8 ca
7,5 kg (inkl. bunnduk på 2,5 kg) / LxBxH: 460x460x300

– Ikke akkurat dyre greier. Kjøpt på Finn for under tusenlappen. Kult og sosialt når man er med familie/venner på tur. Fikk virkelig kjørt seg i Gjerdalen i fjor. Planlegger å skaffe meg Nordmarka 8-10 eller lignende.

IMG_8196.thumb.JPG.fbb9cdd08128bbeeecc7ba13c323967c.JPG

 

McKinley (tror jeg) 5-6 pers
ca 12 kg / Har ikke mål

– Camping-telt er vel rette kategorien. Veier et tonn så kun brukt på et par turer der man ikke skal gå langt.

spacer.png

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Har flere, men det jeg har brukt desidert mest er et Helsport Sarek 2+ Camp SL. Kjøpte det nytt for 4000 kr for noen år siden, og syns det var en god deal. (Særlig fordi jeg senere så at det ble solgt brukt for samme beløp og mer.) Kjøper man teltet direkte fra Helsport, heter det vel "Rondane", så vidt jeg vet. (Og er vesentlig dyrere enn prisen hos XXL.) 

Har kun brukt det sommerstid, og mest på høyfjellet, i litt varierende vær. Brukte det bl.a. på ukestur på sentral-Hardangervidda sommeren 2020, og en mer kortvarig tur til en annen del av vidda det påfølgende året. Ellers er det stort sett blitt brukt ved diverse fjellvann i Romsdalsalpene. Funker bra for meg og hund. Stor fordel med romslig fortelt, syns jeg. Jeg er under 180 cm, så jeg plages ikke av relativt lav takhøyde. En annen fordel, i tillegg til svært lav vekt og romslig fortelt, er at det er veldig enkelt å slå opp og ta ned teltet alene, også i vind. 

image.thumb.png.2f985f104eeb7494a375f2c69c8c87f7.png

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.