Gå til innhold
  • Bli medlem

hvilket telt har dere?


geilomg

hva slags telt har dere  

962 stemmer

  1. 1. hva slags telt har dere

    • the north face
      34
    • hilleberg
      255
    • bibler
      13
    • helsport
      512
    • bergans
      57
    • msr
      42
    • mountain hardware
      40
    • eureka
      8
    • black diamond
      10


Anbefalte innlegg

33 minutes ago, zimwalker said:

Hilleberg Unna og Soulo

Og jeg som trodde jeg hadde mye overlapp i bruksområdene for teltene mine...

- Hilleberg Akto, primært til bruk på soloturer i lavlandet.  Har netting-innertelt til dette, som er en fin kombo med tarp i insektsesongen

- Hilleberg Soulo.  Til soloturer i høyfjellet

- Hilleberg Nammatj 2 med stormmatter.  Gammel-teltet, litt tung allrounder.

Endret av Helhaug
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Har forsøkt å handle litt praktisk med tanke på at en har små barn i hus. Det kan jo fort hende at de trenger en liten hvil på dagen, når de er så aktive som de er. Valgte da telt med gode luftemuligheter. Samtidig skal det ikke være noe problem å bruke disse på vinterstid heller.

-Bergans wiglo lt4

-Reinsfjell pro 2

Neste kjøp er jeg litt usikker på men blir mest sannsynlig ett tunelltelt av noe slag. Må tenke litt universalt der også. Da vært inne på Kaitum, men Nallo frister mer med tanke på vekt... Nei, en får slutte å titte etter noe nytt og heller kose seg med det en har 🙂

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 år senere...

- Hilleberg Unna: Til soloturer hele året, også vinter, utenom de mest eksponerte turene.

- Fjellreven Abisko Endurance 3: Til bruk når jeg skal på tur med to barn og familieteltet er for stort/tungt å bære. Til bruk på vinterturer og eksponerte vinterturer inntil 2 personer.

- Marmot Vapor 4p: Fullverdig 4 personers familietelt. Brukes også som luksustelt på vinterturer under tregrensen, når vi vil ha stor plass.

B5BF0C92-37F7-4E6A-A9BA-D8B1AAF77FA3.jpeg

8A975EE5-0764-44D8-B5C3-561A5CFAFF54.jpeg

9BD2785D-1D1C-4942-9DBE-750A632174FF.jpeg

12E1868F-969D-411F-B652-DA2722B4397F.jpeg

0B0DEC7F-A329-40FC-8DCE-0AC09507AF42.jpeg

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har 9 telt fordi jeg er en svekling og vil ha det perfekte teltet til enhver anledning pga vekt. + tarp og 2 hengekøyer som jeg ikke klarer å sovne i uten x aquavitter innabords.... Inkludert 2 s.k. biuvak-telt

4 av dem er The North Face, men min favoritt er Hilleberg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helsport Fjellheimen 2 camp SL.

Helsport Stetind 2 og Stetind 1. Lettvektstelt. Disse telt er bedre enn arvtageren Ringstind SL, er min opplevelse.

Magasinets telt/gapahuk med stor frontåpning/ myggnett, til bruk med hund.

1 tarp Helsport SL som jeg ofte kombinerer med teltene.

Endret av Fenrisfrøya
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Jeg har for tiden 3 telt

  • Helsport Rundhø3 fra 1977 eller så som ikke lengre har tett bunnduk og ellers begynner så smått å gå i oppløsning
  • Et Hilleberg Staika. Staikaen er litt tung for solotur m- og egentlig litt stort, men jeg liker at det er helt selvstående. Mulig jeg selger det, ellers får det fint plass i kajakken. Et selvfølgelig helårstelt, skjønt jeg ser ike helt for meg at jeg kommer til å telte på vinteren igjen. 
  • Et Big Agnes Copper Spur HV2 Expedition som jeg akkurat har kjøpt - det overrasket positivt ved å være mye mer vindstabilt enn jeg hadde innbilt meg. Størrelsesmessig er det pefekt som solotelt. Litt vel luftig for helårsbruk antakelig; blir ikke så lett å evt varme opp teltet med primus.
Lenke til kommentar
Del på andre sider


MLD Cricket - Lett enmannstelt/tarp som fungerer i regnvær

Terra Nova Jupiter Lite - Til finvær og der det ikke lar seg gjøre å sette opp Cricket’en

Mountain Hardwear Shifter 4 - Forholdsvis lett og stort telt til korte turer med ungene

Naturehike Tagar 2 - Kopi av Tarptent rainbow. Bare satt opp på dagstur, virker som et greit telt

Knappetelt - Til selvplaging 

Diverse hengekøyer og tarper 

Vurderer nytt lett 3-4 manns telt til lengre turer med ungene, men tror ikke det blir innkjøp før minste på 4 år begynner å gå litt lenger

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helsport Hardanger 3 (moden for utskifting). Fikk i bursdagsgave i 2004 (17 årsdag). Har vært en trofast sliter gjennom skole- og studietid. Siste året på masteren sov jeg i nesten 100 netter i telt.

Helsport Sylan 3. Teltet min bedre halvdel hadde i sin sportsbod da vi møttes. Dette er et halvt kilo lettere enn teltet over, og litt bedre takhøyde, så dette har vært foretrukket når vi har vært på tur.

Helsport Ringstind Superlight 1. Kjøpt på XXL-rewardtilbud tidligere i sommer. Skal brukes på soloturer. Foreløpig kun ei natt i dette teltet.

BÅL Lavvo 8-10. Hatt med på en del fisketurer i Finnmark. Turer hvor plass har vært viktig. Har gjort et forsøk på å finne innertelt/bunnduk til dette, uten å lykkes.

Bergans Wiglo 4LT versjon 2 (ligger på postkontoret). Skal dras med på turer der hele familien skal overnatte i lag. Vi får se hvordan det utarter seg  eller om vi fort går tilbake til de to tremannsteltene. I såfall byttes nok Hardanger-teltet ut med et lettere 3-mannstelt.

Endret av ingen87
Skrev mer utdypende.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hilleberg Niak: Til soloturer sommer/høst.
Ringstind 2: Reserve, kjøpte Niak fordi jeg går i terreng der det er enklere med kuppeltelt. Beholder det foreløpig i reserve i tilfelle jeg klarer å dra med noen på tur. 

Var en virkelig wow-opplevelse å gå fra knøling med oppsett av tunneltelt til et selvstående telt i ruglete terreng...

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hilleberg Soulo for aleineturer

Helsport Reinsfjell 2 SL - for turer hvor vi er to

MSR Hubba Hubba - fra 2007, kun innerteltet er brukbart (og brukes mye under tregrensa), ytterduken er spist opp av UV-stråler

Helsport Fjellheimen 4 Camp, Pro - for hele familien

Helsport Rago 3 med stormmatter - vinterturer med pulk

 

Drømmer om: Lett solotelt ala Zpacks Duplex, evt Big Agnes Copper Spur

og, lett tremannstelt for meg og ungene; Hilleberg Helags.

 

Har eid Hilleberg Keron 3GT, angrer skikkelig på at jeg solgte det.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

North Face Talus 3 - Kjøpt på tilbud på xxl. Første teltet mitt, og ga meg mye bedre opplevelse enn turer med dårlige tunneltelt på 90 tallet.

Helsport Fjellheimen Pro Camp 3 - Kjøpt inn for sommerens feire. Ville ha noe som skulle tåle det vi måtte komme over av vær. Veldig fornøyd så langt. Fikk testet det i grei vind. Yr meldte 19ms med 24ms i kastene. Sto overraskende fint natten igjennom. Selv om vi slo det opp på en strand for å få testet det mest mulig i vinden. hehe.

Helsport Fjellheimen SL Camp 4 - Kom over ett på finn som var for billig til å ikke slå til. Utrolig mye plass i forhold til vekt. Litt usikker på om jeg egentlig har behov for dette teltet, og kunne kanskje tenkt å bytte til noe lettere og litt mindre. Men fungerte godt de nettene jeg har brukt det til nå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hilleberg Soulo: til soloturer hele året.

Hilleberg Keron 3GT: når man er to på tur i guffent vær eller alene på pulktur.

Sydvang Utoset 2: Hvis man er to på tur men ikke har ei flystripe til å sette opp keron. Evt. Når det er megavarmt og man bruker kun innerteltet som stort sett består av mesh. 
 

To tarper fra magasinet: 3x3m og 3x4m.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 11 måneder senere...

Har blitt en liten samling etterhvert 😅

  • Helsport Isfjell 2 Camp (X-trem, 2006):
    Soloturer på vinterstid, eller kortere soloturer i sommerhalvåret. Teltet veier ca. 4,3 kg inkludert stenger, plugger og repkit, men er til gjengjeld rimelig solid. Stoffet i duken kjennes betraktelig mer solid enn dagens X-trem/Pro-telt, kjennes nesten litt gummiaktig ut. Da teltet i sin tid ble kjøpt hos Helsport i Melhus ble det oppgitt at teltduken var det mest solide stoffet de hadde. Kan med fordel oppgraderes med nye DAC-stenger, men riktig dimensjon er utsolgt hos Helsport, og har vært det i lengre tid. Har myggnett i døra. Teltet er en spesialutgave produsert for Forsvaret, og har derfor ekstra solide bardunfester i tillegg til svarte detaljer (skjørtekanter og teltstenger), og har derfor ikke modellnavn på verken telt eller teltpose (kun tom sort lapp).
     
  • Helsport Lavvulight 4 (Pro, 2006):
    Lavvo jeg fikk gratis. Blir nok mest benytta på fisketurer med camp. Kjekt med litt ekstra takhøyde. Er laget av samme teltduk som Pro/X-trem-teltene til Helsport, og er derfor ikke beregnet på vedfyring slik som andre lavvoer, og har derfor ikke avtagbar topphatt. I motsetning til 2005-utgaven har 2006-utgaven en "ekstra" topphatt påsydd utenpå, da det fort kan bli et svakt punkt akkurat der alle dukene møtes og stanga støtter under. Kan heller ikke monteres innertelt i denne, men det er med bunnduk. Miststanga mangla, og Helsport har ikke lenger lavvostenger i riktig lengde (210 cm), så derfor benyttes en Hilleberg Tarp Pole (DAC-stang) som kan forlenges til 210 cm. Denne stanga er rimelig lett, drøyt 300 g mot den originales drøyt 400 g.
     
  • Helsport Svalbard High 3 Camp (X-trem, 2011):
    Vintertelt med litt ekstra plass i fortelt. Best egnet for vinterbruk grunnet noe høy vekt, eventuelt korte turer sommerstid. Har teltstenger av den gamle typen (Yunan Air-Hercules FC) og enkle stangkopper. Har ikke sjekka om stangkanalene passer for dobbelt stangsett, men det er nok uansett ikke så aktuelt for min del. Har myggnett i døra.
     
  • Helsport Ringstind 2 (Pro, 2015):
    Det mest brukte teltet i min samling. Allround for soloturer. Dette er utgaven før Helsport gjorde en del forbedringer med antall plugg- og bardunfester, og den har heller ikke stang i fotenden slik den nye utgaven har.
     
  • 2 × Helsport MIL1 LT (2015):
    Nylig innkjøp (brukt). Blir nok mest egnet for soloturer, eller hvor teltet skal fordeles på to sekker. Inkluderer både kort og lang koblingsduk mellom teltene og fire forteltsduker, altså komplett sett. Kan derfor brukes både som to frittstående telt, eller som et større sammenkoblet. Et telt inkl. plugger og stenger (ekskl. fortelt) veier omtrent 1,7 kg, så et veldig lett telt å ha med på godværsturer.
     
  • Helsport Spitsbergen Pro 3 Camp (2018):
    Kjøpt i outleten til Helsport. Basecamptelt. Har ikke myggnett i døra, så det begrenser bruken litt i sommersesongen mtp. lufting i varme perioder eller for kokelering i fortelt. Mulig å åpne baksiden helt slik at man får god lufting inn i innerteltet.
     
  • Helsport Ringstind Pro 2 (2019):
    Kjøpt med formål om å erstatte Ringstind 2 fra 2015, da den nye utgaven har stang i fotenden og flere pluggfester. Duken på gamle Ringstind kan derfor bli noe slapp i hodeenden, og i tillegg ha noe lav høyde i fotenden, så tærne mine har ofte tatt borti innerteltsduken. Modellen fra 2019 er noe lavere (95 vs. 100 cm) og kortere (230 vs. 240 cm), men dette anser jeg ikke som et problem i og med at man får stramma opp teltet bedre. Ny utgave er litt høyere i fotenden (35 vs. 30 cm)

 

Hadde bare to av teltene ved årsskiftet, men det har av en eller annen grunn økt ganske eksponensielt i år.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har hatt litt utskiftning så kan ta en oppdatering:

MLD Cricket med Borah Bivy og Z-Packs badekarbunnduk - Fint oppsett for tur alene der vekt er viktig. Hele sulamitten veier rundt 700-800 gram alt etter hvor mye barduner og plugger jeg drar med meg til fjells. 
 

Tarptent Hogback - Supert 4 mannstelt som har plass til 4 personer (brukes med kone og to unger). Veier rundt 2kg, avhengig av om man tar med ekstra stang eller ikke. 
 

2 stk Sydvang Skaring 3p - kjøpt i år på salg, ett ultralett og ett firesesongs. Har bare slått de opp for inspeksjon men er som nevnt i andre tråder overbevist om at dette er Helsport/Barents telt med annen merkelapp og til en brøkdel av prisen. Skal prøves på fisketur og muligens jakt utover høsten. Blir muligens solgt videre neste sesong for å finansiere et nytt lite firesesongstelt men alltid gøy å prøve noe nytt.

Gode gamle Mountain Hardwear Shifter 4 - fungerer fremdeles ypperlig og er det teltet som blir med på tur der det får gjennomgå med bål og skitne unger. Det er litt kortere eller smalere (avhengig av hvilken vei du ligger) innvendig enn Hogback så passer best for meg og ungene uten koneriet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.