Gjest Anonymous Skrevet 19. februar 2006 Del Skrevet 19. februar 2006 Real turmat er da godt sammenlignet med suppeposer,grøt , nudler osv.. F.eks den med kylling og karri eller storfegryte er veldig gode. (Jeg selger ikke real selv om det kanskje høres slik ut). Jeg syns real turmat er genialt: God smak,masse energi (690 kcal ), lav vekt og lite volum og veldig lettvint til å være et varmt måltid. Eneste ulempen er prisen. Havregryn er kanskje ikke like godt,men det er masse karbohydrater og forholdsvis mye fett, noe som vil si mye energi. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 19. februar 2006 Del Skrevet 19. februar 2006 Også er ferievikaren på drytech-fabrikken veldi fin!! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ahb Skrevet 19. februar 2006 Del Skrevet 19. februar 2006 Her var det mange gode ideer om hva man kan ha med som turmat! Min daglige rasjon så omtrent slik ut da jeg gikk over Hardangervidda i sommer: Frokost: Havregrøt. Lunsj: Real-lignende måltid fra Forsvaret, med varmt vann fra termos. Middag: En boks RSP fra Forsvaret og en pose potetmos. Kvelds: En pose fruktsuppe. I tillegg knekkebrød, spekemat og majones på småpauser hist og pist. Mange er opptatt av karbohydrater her. Fett har mer energi enn karbohydrater per vektenhet. Det må jo være helt avgjørende å få i seg mye proteiner, slik at kroppen kan reparere seg selv, når en er på langtur. Energi har de fleste (i alle fall jeg) en del av på kroppen i form av fett, proteiner må man spise for å erstatte. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
rogers Skrevet 19. februar 2006 Del Skrevet 19. februar 2006 Får hive meg med jeg også. Mat på tur skal tjene to oppgaver. Den skal dekke behovet for næring, men det må også være litt kos. På kortere turer bør man passe på å få litt ekstra av kosen, slik at man kompenserer for de lengre turene med der det ikke er like mye luksus Her er noen bilder til inspirasjon fra sist sommer. PS! De pannekakene var sykt gode ! Roger Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Studenten Skrevet 20. februar 2006 Del Skrevet 20. februar 2006 Som trådstarter har jeg brukt mye bød og rett-i-koppen-supper. Men jeg prøvd litt annet også. Jeg tilhører blant annet den lille prosenten som synes RSPen i forsvaret er god turmat. Sammen med litt potetmos får jeg et godt måltid mat og energi. (Har byttet ut RSPen med snurring siden tiden i forsvaret). Og vis jeg skal vektlegge kosen på turen er egg og bacon en god vinner. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 20. februar 2006 Del Skrevet 20. februar 2006 Til ahb: Proteiner får man da fra ørret man fisker (og real tur mat) . Til Rogers: De pannekakene smakte nok godt på tur! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Studenten Skrevet 20. februar 2006 Del Skrevet 20. februar 2006 Mange gode forslag her. Og de skulle ikke forundre meg om det ble pannekaker som tur mat på meg snart. Ble litt inspirert av å se på pannekakene, og kom på når jeg og en kamerat bestemte oss for å ta med grandis på tur. Vis noen skulle ha lyst til å prøve er det bare å tulle pizzaen in i aluminiumsfolie. Og legge den oppå noen pinner som ligger på tvers over bålet. Det ble faktisk ganske godt (så godt som en grandis kan bli). Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ahb Skrevet 21. februar 2006 Del Skrevet 21. februar 2006 Til ahb: Proteiner får man da fra ørret man fisker (og real tur mat). I sommer traff en kar på Litlos som da hadde vært ute i 10 dager på vidda alene. Han gikk fra øst mot vest. Han var på Litlos for å spise middag Det han levde på var risengrynsgrøt fra pose til frokost snickers til lunsj potetmos, salt, smør og det han måtte ha av fisk, til middag. Han levde godt på fisken, men han blei lei den etterhvert. Han var glad for at de ikke hadde fisk til middag på Litlos den dagen Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
terje S Skrevet 22. februar 2006 Del Skrevet 22. februar 2006 Mye fin informasjon her, men lurte på noen ting. Hvor får man kjøpt logan brød? og hvor lenge holder en ferdiglaget pannekakerøre seg? (er det mulig å fryse den?) Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
andersno Skrevet 22. februar 2006 Del Skrevet 22. februar 2006 terje s skrev: Hvor får man kjøpt logan brød? Vet ikke hvor du får kjøpt det, men her er en oppskrift som tidligere er lagt ut av et svensk medlem på Fjellforum(han har skiftet identitet så finner ikke det gamle innlegget): "Loganbrød, 40 stk (beregn ca. 4-5 stk. pr. dag pr. mand) 500 gr fuldkornshvedemel 300 gr vanlig hvedemel 120 gr soyamel 130 gr kokosmel 200 gr fuldkornsrugmel 2 tsk salt 100 gr hakkede, tørrede abrikoser 100 gr hakkede nødder 100 gr rosiner 150 gr margarine 100 gr honning 6 dl mælk 125 gr druesukker Dejen fyldes i en smurt bradepande i et ca. 2 cm tykt lag og skæres inden bagningen i 40 stykker a 4 x 10 cm. Bages i en time ved 180° - eller indtil det er hårdt. Hver person spiser ca 4-5 stk/dag." Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tubbs Skrevet 22. februar 2006 Del Skrevet 22. februar 2006 For de som ikke er lei av grøt så er ikke Toro Frokostgrøt så ille.Med en koketid på 2 minutter,litt tørrmelk,sukker og rosiner så er smaken helt grei. Rein havregrøt synes jeg blir litt for mye "klister" for min del. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 25. februar 2006 Del Skrevet 25. februar 2006 Havregrøt er jo supert på mange måter, og i motsetning til mange synes jeg det er godt. Mulig je gliker det for jeg ikke kan spise det. Bedre propp bak skal man lete lenge etter... Mao, havregrøt = fordøyelsestopp!! Ikke kjekt å få på tur! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
knutis Skrevet 27. februar 2006 Del Skrevet 27. februar 2006 Til frokost på tur bruker jeg stort sett frokostblanding, axa go dag frukt med sukker, tørrmelk og varmt vann. Lunsj kan være litt forskjellig, det viktige er det inneholder karbo og at det gir væske. potetmos, nudler, sjoko, loganbrød, kake.... De siste med vann som tilbehør. Middagen er om sommeren potetmos eller ris med selvfisket fisk, evnt makrell i tomat, bacon e.l. Vinterstid som regel pasta fra toro med litt skinke, eller potetmos med kjøtt eller fisk. Det er ikke nødvendig å lage egen turmat fra grunnen av, men det kan være gøy. På hjemmesidene til Øytun folkehøgskole finnes mange oppskrifter. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Srx (Ron) Skrevet 1. mars 2006 Del Skrevet 1. mars 2006 Er ikke så redd for hva jeg putter i sekken av mat. Liker å kose meg og spise godt på fjellet. Av brød er det en ting som gjelder, tunge hjembakte brød som pakkes godt. Kjøpbrød er ubrukelig. Har prøvd grøt, men det er litt stusslig. Har bestandig med real turmat 3-5 poser, og ikke alle blir spist. Hva jeg har med av mat avhenger av hvor langt jeg skal gå. Er det ikke mer enn 2-4 timer å gå bryter jeg gjerne i noe boksmat, pølser og bacon også. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 25. mars 2006 Del Skrevet 25. mars 2006 Mye fin informasjon her, men lurte på noen ting. Hvor får man kjøpt logan brød? og hvor lenge holder en ferdiglaget pannekakerøre seg? (er det mulig å fryse den?) man kan jo berre kjøpe ferdige poser med pannekake eller lapper frå toro. Så er det berre å blande røra sammen med vatn.. Sjekk ut http://www.toro.no/magasin_vinter/index.php?valg=produkt&undervalg=produkt&produkt=1619 funker fint det! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sjogholsglupen Skrevet 26. mars 2006 Del Skrevet 26. mars 2006 He he, dette er det lett å mene noe om for de fleste. Dette mener jeg: Det er helt meningsløst å fokusere på karbohydrater til middag. Høyt innhold av fett og protein er tingen til middag, du føler det mett og varm natta gjennom. Til frokost og lunsj kan du godt ha inntil 70-80 prosent karbo. Men så klart, hvis du er ute på langtur så er du pokka nødt til å ha høyere fettinnhold i alle måltidene. Ingen karbo-rik kost klarer å holde kcal/gram høyt nok. På tur over Grønland spiste jeg en pose real til lunsj og to poser til middag, alle tilsatt soyaolje. Det var saker det. Og masse peanøtter. Peanøtter har høyest kcal/gram av omtrent alt unntatt rent fett/smør/olje. Og så er det viktig å få i seg nok salt. Krampa kommer lett på kvelden. Reals frokostblanding er mindre fantastisk, man kan godt blande en selv, gjerne med tørket frukt også. Til Reals frokostblanding, spe gjerne på med helmelkspulver eller fløtepulver for å få opp kaloriinnholdet. Husk at druesukker er bedre enn rørsukker. Et bra alternativ til middag som jeg hadde glede av i studietiden (altså - på tur i studietiden...) var å steke kjøttdeig ganske tørr (lav varme på slutten), og smelte inn litt ekstra smør/olje på slutten. Dette blir ganske lett og har bra med fett og protein. Bruk dette i en pose standard gryterett. Det blir en del oppvask og svidde kjeler, men smaker utmerket. Ta ekstra vann i kjelen og fyll på med hurtigris mot slutten. I denne livsfasen spiste jeg også gjerne nudler til lunsj. Krønsj en pose nudler med krydder og ev. olje oppi en termokopp, fyll på med vann fra termosen, og vent. Nudlene blir praktisk talt ferdige:-) Dette måltidet har overraskende høyt kaloriinnhold i forhold til vekt - mest karbo. God tur! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.