Gå til innhold
  • Bli medlem

Vil begynne å fluefiske, trenger tips.


breisladd

Anbefalte innlegg

Annonse

Det finnes mange gode nybegynnersett som inneholder "alt" du trenger. Stang, snelle, snøre fortom og backing. I tillegg kommer jo selvsagt fluer, mere fortomsmateriale mm. Det kommer an på hvor og hva du skal fiske etter.

Kjøper du et sett i prisklassen opp mot 2000 bør du være sikret et bra sett. Kontakter du en av butikkene under og sier hva slags fiske du skal drive med bør de kunne anbeafle noe som funker!

http://shop.nfisk.no/

http://www.agdars.no

http://villmarksbutikken.net/

Det finnes også mye brukt. Prøv f.eks. fluefiske.net og fluefiskesiden.no. Mange med stor omløpshastighet på utstyr der!

Et kastekurs eller som nødløsning en instruksjonsvideo anbefales på det varmeste. Det er utrolig kjapt å lære seg feil i kasteteknikken som det tar år å bli kvitt igjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gå ein tur og snakk med ein fiskebutikk. Får ein god begynnerpakke opp til 2000,- dersom det er aure du skal fiske etter. Har god erfaring med prima villmark. Stikk innom ditt lokale bibliotek, der har dei masse gode bøker om emnet samt kanskje litt filmer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guideline har i alle fall fått mange rosende ord i diverse tester. Tror ikke det er er bom å kjøpe et av de settene der. Til vanlig ørretfiske er klasse 5 bra. Disse settene er helt sikkert ikke på høyde med en del av toppmodellene du får kjøpt, men det vil ganske så sikkert fungere helt flott. Det er mye bedre å kjøpe et billig sett og bruke noen kroner på et kastekurs enn å kjøpe topputstyr og ikke lære å bruke det!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gå tell en fiskeutstyrbuttik og snakk med dæm dær men dokker burde kunne lage egene flue.

Dokker bør fesk etter øret og laks i ferskvann helst. Fluefesking må man bli go i og kaste før og kunne orentlig.

:DB):|;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei sann! Enig med dem som sier du bør satse på en nybegynnerpakke. Den første stanga kommer du nesten garantert ikke til å være fornøyd med uansett, og da er det dumt å betale mye for den. Greia er at det finnes utallige måter å sette sammen utstyret på, tilpasset det fisket du helst vil drive med. Helt greit å bruke en stang i #5.

Jeg vil anbefale deg å bli med på et kastekurs. Der vil du lære mer enn du gjør et år på egenhånd. Sjekk om din jeger og fisk har kurs.

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare ikke kjøp de vakuumpakka greiene. Stengene er kjepper og snørene suger. Vil anbefale settene til Prima Villmark som er nevnt lenger opp her. Det er stenger som har bra pris, og som man ikke vokser fra med en gang.. De leverer også skikkelige snører med pakkene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gode råd! Jeg anbefaler deg også sterkt å ta et kastekurs. Jeg gjorde ikke det da jeg starta, og skulle virkelig ønske jeg hadde gjort det. Så vil jeg også anbefale deg å lese denne:

http://www.fluefiskesiden.no/index.php?option=com_content&view=article&id=138:skogsvannet-i-april-og-mai&catid=37:praktisk-fiske&Itemid=69

og resten av artiklene i serien. Skitt fiske!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.