Jump to content

Vil begynne å fluefiske, trenger tips.


breisladd

Recommended Posts

Annonse

Det finnes mange gode nybegynnersett som inneholder "alt" du trenger. Stang, snelle, snøre fortom og backing. I tillegg kommer jo selvsagt fluer, mere fortomsmateriale mm. Det kommer an på hvor og hva du skal fiske etter.

Kjøper du et sett i prisklassen opp mot 2000 bør du være sikret et bra sett. Kontakter du en av butikkene under og sier hva slags fiske du skal drive med bør de kunne anbeafle noe som funker!

http://shop.nfisk.no/

http://www.agdars.no

http://villmarksbutikken.net/

Det finnes også mye brukt. Prøv f.eks. fluefiske.net og fluefiskesiden.no. Mange med stor omløpshastighet på utstyr der!

Et kastekurs eller som nødløsning en instruksjonsvideo anbefales på det varmeste. Det er utrolig kjapt å lære seg feil i kasteteknikken som det tar år å bli kvitt igjen.

Link to comment
Share on other sites

Gå ein tur og snakk med ein fiskebutikk. Får ein god begynnerpakke opp til 2000,- dersom det er aure du skal fiske etter. Har god erfaring med prima villmark. Stikk innom ditt lokale bibliotek, der har dei masse gode bøker om emnet samt kanskje litt filmer.

Link to comment
Share on other sites

Guideline har i alle fall fått mange rosende ord i diverse tester. Tror ikke det er er bom å kjøpe et av de settene der. Til vanlig ørretfiske er klasse 5 bra. Disse settene er helt sikkert ikke på høyde med en del av toppmodellene du får kjøpt, men det vil ganske så sikkert fungere helt flott. Det er mye bedre å kjøpe et billig sett og bruke noen kroner på et kastekurs enn å kjøpe topputstyr og ikke lære å bruke det!

Link to comment
Share on other sites

Gå tell en fiskeutstyrbuttik og snakk med dæm dær men dokker burde kunne lage egene flue.

Dokker bør fesk etter øret og laks i ferskvann helst. Fluefesking må man bli go i og kaste før og kunne orentlig.

:DB):|;)

Link to comment
Share on other sites

Bare sørg for at det er ei sjappe hvor de som selger fisker med flue selv. De fleste sportsbutikker svarer i beste fall med sitater fra skrytet i utstyrskatalogene. Eller ut fra hva de tjener best på. Eller rent sprøyt.

Link to comment
Share on other sites

Hei sann! Enig med dem som sier du bør satse på en nybegynnerpakke. Den første stanga kommer du nesten garantert ikke til å være fornøyd med uansett, og da er det dumt å betale mye for den. Greia er at det finnes utallige måter å sette sammen utstyret på, tilpasset det fisket du helst vil drive med. Helt greit å bruke en stang i #5.

Jeg vil anbefale deg å bli med på et kastekurs. Der vil du lære mer enn du gjør et år på egenhånd. Sjekk om din jeger og fisk har kurs.

Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

Bare ikke kjøp de vakuumpakka greiene. Stengene er kjepper og snørene suger. Vil anbefale settene til Prima Villmark som er nevnt lenger opp her. Det er stenger som har bra pris, og som man ikke vokser fra med en gang.. De leverer også skikkelige snører med pakkene.

Link to comment
Share on other sites

Gode råd! Jeg anbefaler deg også sterkt å ta et kastekurs. Jeg gjorde ikke det da jeg starta, og skulle virkelig ønske jeg hadde gjort det. Så vil jeg også anbefale deg å lese denne:

http://www.fluefiskesiden.no/index.php?option=com_content&view=article&id=138:skogsvannet-i-april-og-mai&catid=37:praktisk-fiske&Itemid=69

og resten av artiklene i serien. Skitt fiske!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy