Gå til innhold
  • Bli medlem

En "djevel" på Ryggjehøe 27.feb.2009


Atomsilda

Anbefalte innlegg

Etter å ha kikket på yr.no hele uken så det ut som om det var en mulighet for bra vær på fredag. Planene var at Odd Arne skulle få sin første nye topp dette året. Han nærmer seg slutten på samlingen sin og Ryggjehøe sto igjen i dette området. Jeg hadde heller ikke denne toppen og jeg så også en mulighet for å lure med meg han videre opp til Leirhøe og Spiterhøene...ikke helt uvillig faktisk. :D

Etter å ha ankommet Spiterstulen i snøvær og vind,- så var ikke akkurat optimismen veldig stor. En av fjellvettreglene sier jo at "Det er ingen skam å snu". Vel, - vi ville gjøre et forsøk og langet i vei oppover nær den vanlige ruten mot Glitterheim. Det snødde og vi hadde vinden rett i mot. Heldigvis sluttet det å snø da vi nærmet oss toppen av den første lange stigningen. Optimismen steg og vi rundet sørover og fikk vinden i ryggen. Solen kom også selvom den ikke varmet så mye.... :D Vi så Ryggjehøe langt der framme og det så rimelig vindfullt ut der oppe. Selv følte jeg, da sikten ble bedre, at kanskje vi skulle gjøre et forsøk også på den opprinnelige planen. Det var å fortsette mot Veoskardet etter å ha vært på Ryggjehøe. Den muligheten så også Odd Arne positivt på, men etter å ha møtt diverse "djevler" på vei opp mot Ryggjehøe slo vi dette fra oss. Vinden var svært kraftig på vei mot toppen og vi holdt på å bli kastet i bakken et par ganger. På selve toppunktet var faktisk vinden noe spakere, men intet sted for lunch...... :)

Vi valgte derfor å returnere til Spiterstulen og hele turen tok ca 6 timer. Det var trått føre og med en god del nysnø som hadde samlet seg i små fonner hele veien som gjorde det noe tungt å gå. Likevel...vi nådde toppen og hadde en frisk tur i vinterfjellet. MEN, nå savner vi vårsola og muligheten for å sette seg ned å kose seg med mat og drikke. Det var ikke lett idag!

post-2015-133474609899_thumb.jpg

post-2015-133474609906_thumb.jpg

post-2015-133474609911_thumb.jpg

post-2015-133474609916_thumb.jpg

post-2015-133474609922_thumb.jpg

post-2015-133474609926_thumb.jpg

post-2015-133474609932_thumb.jpg

Vis rapporten i Turkartet

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Flott at dere kom dere på en topp! :D Det fortjener man når en har kjørt så langt. Vi var i Nautgardsområdet og forstår godt hva du mener med "djevler". Så det blåste svakere på selve toppen... akkurat samme tilfelle var det på Kvitingskjølen forrige uke. Det er på flatene før toppen det er jævlig surt.

Takk for flotte bilder! Nå må varmen se å komme! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.