Gå til innhold
  • Bli medlem

Hvordan beskytte ansiktet for kulde og sno?


500fjell

Anbefalte innlegg

Vinterstid, i den virkelig kalde perioden når en går i høyfjellet mot vinden. Da er det lett å forfryse feks. kinnet, bli rød på nesen osv...

En normal "buff" eller skjerf blir lett fuktig om en drar den over ansiktet, og fryser deretter. Vet om en som hadde kjøpt seg en slags "maske" på en sportsbutikk på Rjukan. Den beskyttet nesen, munnen og kinnet, og hadde pustehull til munn og nese. Kanskje et forslag det?

Andre som har noen råd? Hvordan er det polekspedisjonene, Lars Monsen, Himalayaklatrere og andre fjellvandrere gjør når det er streng kulde :-)

Hilsen Sondre

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Polfarere og andre som har litt vett når de er ute i ekstreme blågrader bruker masker ja. Er svært variabel kvalitet på de, noen blir lett fuktige, mens andre slipper kondensen fra pusten ut, uten å bli bløte. Om du skal ut i rundt en 20-30 blå med vind, er det å anbefale å ha en maske ja, det er begrenset for hvor lenge det hjelper med en vanlig buff da. Til "vanlig" påskevær og normale tempraturer bruker jeg selv vanlig buff, og forsvarets "headover", den er laget i 100% ull, så den er en favoritt. Tørker litt senere enn Buff`en, men er til gjengjeld mye mer behagelig, synes jeg da, og så er det mye lengre. Samt at det hjelper at den koster ca. 60 kroner! :D får kjøpt den på www.magasinet.no. Skal selv gå til anskaffelse av en slik maske som du pratet om snart, så kan varsle om jeg finner en som virker bra. :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker en balaklava fra Ullvang som kun har åpning for øynene. Nevnte åpning kan lett tettes igjen med slalombriller. Det er uproblematisk å puste gjennom stoffet (så lenge man går i rolig tempo naturligvis). Husker ikke hvor jeg kjøpte den men det er vel egentlig bare å ta runden innom en del sportsbutikker.

Passformen har veldig mye å si. Man må prøve den på forhånd for å sjekke at den sitter riktig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan i tillegg til maske o.l. anbefale produkter fra Norvis, Vær og Vind.

Dette er fete kremer som smøres inn i huden/leppene og gir UV beskyttelse samt gir huden ekstra beskyttelse. Består av; mandelolje, lanolin, tiosol, bivoks og E-vitamin. Finnes i flere rangeringer med UV-beskyttelse.

Finnes jo andre produkter av samme klasse, dog er det en viktig ting å ha i mente når man ferdes ute i kalde og ugjestmilde forhold å gi huden denne formen for beskyttelse.

Mvh

Martin

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I tillegg til neoprenmaske er det ofte kjekt med slalåmbriller når været virkelig er ufyselig - men det er tydeligvis så opplagt at ingen gidder nevne det... :shock:

Med brillene følger også et doggproblem. Litt ulike patenter er forsøkt for å bøte på dette (doble glass, luftekanaler etc). Ryktene vil ha det til at det er store kvalitetsforskjeller mellom merkene, men at sammenhengen mellom pris og kvalitet kan være litt uklar.

Noen som har en god anbefaling på slalombriller til turbruk? Personlig er jeg så sær at jeg vil ha klart glass, men jeg har inntrykk av å være i mindretall. :roll:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Klart glass har absolutt sine fordeler. Selv bytter jeg glass alt etter vær og bruk. Har brukt mye CEBE, bra briller rent "optisk", men kvalitet og holdbarhet på glassa er så som så. For tiden bruker jeg SPY soldier, en dyr men absolutt veldig bra brille. Forøvrig trenger man ikke så dyre briller. Tror heller ikke det er så stor forskjell fabrikantene i mellom.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jankj:

Jeg bruker et par Uvex onyx Doublelens Supravision med "gult" glass.

Dette fordi det gir langt bedre sikt ved vanskelige synsforhold og de er ikke gedigent store. Har tilogmed brukt disse når jeg har kjørt over en fjellovergang da det var særs vanskelige synsforhold. Lite plaget med dugg ved bruk av disse.

Er det masse sol har jeg enten på et par tettsittende Rayban-briller eller mine gode gamle brebriller.

Mvh

Martin

Lenke til kommentar
Del på andre sider

neopren scootermaske( mine kommer fra "GATOR") og briller. jeg kjører hund og har tråla rundt mye for å finne briller med klart glass. selv det stjeler lys når man er ute med hodelykt i mørket. men fant tilslutt ut at de som selger utstyr til motocross har slikt, bruker nå briller fra oakley med dobble glass, og det funker supert. har cruisa gjennom 45 kuldegrader uten poblemer av noe slag, har også vært på hardangervidda i sterk storm med samme opppsettet. det fungerer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes ikke neoprenemaske fungerer så bra når jeg skal gå litt hardt. Da blir det for mye fuktighet på innsiden... Sikkert supert til scooter, siden de er så vindtette.

Har to balaclavaer. En i ull og en tynn en i et eller annet kunststoff med en "netting" foran munnen.. Den tynne er egentlig veldig bra å ha under lua/hetta.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gro skjegg og ikke vaske bort hudens naturlige forsvar hele tida.

Man bør vaske seg om man er ute i kulda over flere dager. Skitt isolerer dårlig. Men du har helt rett, man vasker seg aldri om morningen, bare om kvelden slik at man i løpet av natta kan "gro" et nytt fettlag.

Ikke glem vasken andre steder på kroppen, først og fremst på beina, men også under armene og i skrittet.

Ikke gå rundt å spar på avføring. Noen som har gjort fra seg på pose og kjent på varmen den avgir? ;)

Drikk vann.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Problemet med scooter-folket (undskyld hvis jeg tager fejl!) er jo , at der ingen hård, fysisk aktivitet foregår. Man sidder stille og skal ikke kæmpe med hård vejrtrækning gennem små åndehuller i ens maske 8)

Stærk vejrtrækning gennem små åndehuller risikerer at skabe kondens, der igen iser til. Og dermed er huen ikke brugbar.

Personlig erfaring: Efter en times hårdt arbejde i vinters på ski (med sne og hård vind lige ind i ansigtet), besluttede jeg mig at lukke min ansigtsbeskyttelse på min Mammut jakke. Efter en time virkede velcro-låsen ikke mere pga. kondensen var iset til i låsen. Øv!

Jeg læser derfor med jeres forslag stor interesse.

Mvh

Jakob

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har Lowes ansikstmaske, fleece og vindtett med pustehull til nese og munn. I teorien bør det fungere bra, men jeg har enda ikke hatt behov for å trekke den opp av sekken...

Takk for tipset Trym og alle andre!!!! Skal vurdere den Lowe masken 8)

Tenker også å kjøpe noen slalombriller, så kom gjerne med flere tips :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.