Gå til innhold
  • Bli medlem

Gaustatoppen 4/10-5/10


LarsOH

Anbefalte innlegg

Lørdag 4/10 gikk vi opp til Gaustatoppen i stiv kuling og 20 cm snø. Startet og gå fra Stavsro kl 1730, oppe kl 1900 akkurat i tide før den virkelige stormen kom sammen med mørket. Sov i gangen på DNT hytta hvor det var godt og varmt. Det ulte godt utenfor, men kl 2330 våkna vi av at den koslige ulinga gikk over til risting og metalplater som ble rivd av. Hadde blåst opp til liten storm, minst, og ett av takvinduene på hytta ble rivd av. Det førte til at ett av rommene i DNT hytta ble fylt med snø, noe vi tok tak i dagen etter. Tømte rommet så godt vi kunne og laget en improvisert takluke. Resten av natten var det ikke lett å sove i bråket, men i den lille og sjarmerende gangen var det godt og varmt. Våknet 0700 til kraftig vind og snøføyke, tok med oss dunjakka og gikk bortover eggen for og se på soloppgangen. Da hadde vi kanskje den største naturopplevelsen vår så langt. Sola som kom opp over et snødekt og herjet landskap, snødrivet fra nordvest dekte smått for solstrålene og reflekterte de ut i alle regnbuens farger.

 

 Etter det var det en drabla tur ned ura hvor det hadde falt mer snø, opptil 1 meter enkelte steder, sikt på 5 meter og kraftig vind.

Vi fikk høre at det var en av de kraftigste høststormene i manns minne på radioen da vi våknet, hadde vi visst det er det ikke sikkert vi hadde tatt turen....vi fikk virkelig føle kong vinters krefter på ett av de mest utsatte stedene i Sør-Norge, og det i tidlig oktober!!!

 

post-3413-133474587315_thumb.jpg

Vis rapporten i Turkartet

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.