kryk Posted October 7, 2008 Share Posted October 7, 2008 Ja, det beste sluttresultatet får du med minimal bruk av salt, sålenge du klarer å unngå muggdannelse eller forråtning i kjøttet. Her er det mange elementer som spiller inn; viktige faktorer er temperatur, luftfuktighet og luftsirkulasjon/luftskifte og selvsagt tid på salting og tørkingen... Mengden salting kommer egentlig an på hvor usikker du er på alle disse forholdene. Er du utrygg så bør du nok salte litt mere "enn nødvendig", er du dristig og vil eksperimentere, så prøver du å minimalisere bruken av salt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kryk Posted October 2, 2008 Share Posted October 2, 2008 Hjertet er ikke stort. Det skal være snittet opp slik at alt blodrester er fjernet. Saltet gjør jobben veldig fort, og det er nesten bedre å være litt forsiktig med saltingen enn å overdrive. Ett døgn skal være nok. La det stå kaldt, i kjøleskap e.l. Saltlake har jeg også prøvd, og det fungerer veldig bra, men skal du bare salte ett hjerte så holder det etter min mening med tørrsalting. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kryk Posted October 2, 2008 Share Posted October 2, 2008 Bruk havsalt, og la det ligge kanskje et døgn, eller knapt nok det, i saltet. Pass på at saltet dekker over alt, både under og over. Saltet trekker raskt ut fuktighet i kjøttet. Børst bort saltet etterpå. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.