Gå til innhold
  • Bli medlem

Nordmarka på langs i kano


Anbefalte innlegg

Annonse

Har vært med på en slik tur gjennom Nordmarka. Begynner å bli noen år siden nå, så husker ikke nok detaljer til å komme med noen konkrete rutetips, men om dere ikke har det fra før av vil jeg anbefale å skaffe en kanotralle. En slik vil gjøre det mye lettere å frakte kanoen mellom vannene da det jo går mye grusveier i Nordmarka.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg og nevøen min på 11 år tok turen fra Mylla til Øyungen (fredag 18. juli til tordag 24. juli). Vi brukte en uke på turen, men da hadde vi innlagt tre dager leir på samme sted (Aklangen pga dårlig vær).

Som forrige svarer skriver er det et veldig godt tips å ta med kanotralle, ellers kan det bli tungt.

Jeg vil videre ikke anbefale å gjøre som vi prøvde, nemlig å fløte kanoen ned elven/bekken fra Pershusvann og ned til Aklangen. Det var minst 1 1/2 m lavere vannstand enn normalt når vi var på tur, hvilket betyr at det ikke er nok vann i elva til å fløte, men mer enn nok til å gjøre det vanskelig og klissvått for oss.

Vi hadde en liten trilling fra Mylla til Ølja, trilling fra Ølja til Tverrsjøen, så trillet vi forbi Skarvvannet frem til Buvann (med liten bæring ned til vannet). Tror det vanligvis skal være mulig å padle fra Buvann til Pershusvann, men pga lav vannstand ble det en liten 15 meters bæring mellom vanna.

Hadde en "grei" fløting ned til Finntjern (litt hinderløype på slutten, trær i veien) og en skikkelig helvetesbæring da vi prøvde å fløte fra Finntjern og ned til Aklangen. Anbefales ikke! Tilhører mer helvetesuka for marinejegere enn en kosetur i marka. Ta stien! Fortere og lettere! :)

Deretter gikk resten av turen glatt, slo leir i Aklangen, ble der tre dager pga regn og lyn og torden, deretter dro vi gjennom Katnosa, kom til den lengste trilleetappen (5 km) fra Katnosa til Vesle Sandungen. Derfra padla vi inn i Store Sandungen, leir der for natten.

Dagen etter kort trilling til Hakkloa, så litt lengre trilling til Kikut (3 km?), dyre vafler på Kikut og kort bratt nedoverbakke fra Kikutstua til Bjørnsjøen.

Fra Bjørnsjøen 3-4 km trilling til Gåslungen (inkludert en liten bæring fra veien og ned til selve Gåslungen (obs gjørmete!). Siste leir i Øyungen og siste dag 2,5 km trilling til Skar.

Flott tur. :wink:

Fikk kun abbor på turen, men kan heller ikke skryte av å være en mesterfisker. Dorget med wobbler i hvert vann, men fikk ingenting. Abbor fikk vi på spinner og mark og dupp.

God tur! :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.