Gå til innhold
  • Bli medlem

Tur tips Saltfjellet/svartisen


MichaelS

Anbefalte innlegg

Hei,

Skal nordover i 14 dager fra 18/07 i år. Har lyst til å oppleve saltfjellet i en 2-4 dager, har noen bra turtips for en slik tur? Hvordan er tur mulighetene på svart isen for to som ikke har noen spesiell erfaring med brevandring. Ønsker også andre forslag/tips til turområder nord for Trøndelag.

Takk

Mvh

Michael

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Er helt enig med Vandrefalk, Bjøllåvatn er helt topp! Har gått turen fra Bjøllånes langs E6 til Saltfjellhytta-Bjøllåvasstua- Tverbrennastua og synes den er å anbefale. Det er en DNT sti, men lite folk. Ikke langt fra Tverrbrennastua er det bussforbindelser til Bodø.

Lykka til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Otto Støver

En annen flott liten tur på to dager er Rago- "svingen". Kjør opp til Lakshola, avstikker på 5 km fra E6. Gå derfra opp til Storskogvatnet. Bra med fisk, gode teltplasser og i tillegg er det en åpen hytte fra Statskog der med 4 sengeplasser + gulvplass. Det tar under tre timer opp fra Lakshola.

Dagen etter går du tilbake til Lakshola, men nå over Litlverrifossen. Den er mektig, og broa går helt på kanten av stupet. Flott tur hvis været er godt, du kan jo ha det som et alternativ hvis du har tid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

Her var det flere gode tips. Takk :lol: Vi vurderer å tilbringe 2 uker i Nordland i begynnelsen av august. Flere turtips ønskes. Vi planlegger å ha med terrengsykler - noen anbefalinger for sykkelturer? Rallarveien fra Narvik har vi fått anbefalt og den virker fristene. Ellers tenker vi på fotturene Syvsøstre på langs og Okstindane, dersom vi finner noen som kan gå i taulag med oss (vi er to stykker). Flere perler som vi MÅ få med?

Tidligere har vi gått hytte-til-hytteturen; Bjøllånes - Krukkistua - Bjellåvasstua - Beiarstua - Blakkådalshytta - Bjøllånes. Turen anbefales, men er for lang til 2-4 dager. En annen tur vi gikk som jeg anbefaler på det varmeste er turen til Tåkeheimen, overnatting med spektakulær utsikt over solnedgang/midnattssol både fra hytta og utedoen, så et besøk på Helgelandsbukken før retur til ferge og bilen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Otto Støver

Skal forresten på en 4 dagers tur rundt Sulis-fjellene i morgen. Går Sorjus-Stadda - Pieski- Sulis. Kan komme med tilbakemelding om turen egner seg for terrengsykkel. Hva skal jeg se etter, jeg er ikke syklist utenfor asfalten selv så jeg vet ikke om noe annet enn steinete terreng som kan ødelegge for turen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.