Gå til innhold
  • Bli medlem

Fjelltur mellom Geilo og Førde


Monka

Anbefalte innlegg

Om litt over 14 dager skal vi kjøre fra Telemark til Førde, via Geilo. Planen er å overnatte en natt eller to på fjellet på vei over. Noen som har noen tips til hvor det kan være fint å sove i telt en natt? Helst ikke så langt fra parkeringsmulighet for bil, skal på Landsskytterstevnet, og geværet bør ikke ligge i bilen, og det er tungt å dra med seg. En liten plass hvor vi kan parkere ved vann av noe slag, kanskje fiske hvis mulig. Og mulighet til å sette opp telt i nærheten av parkering. Kanskje kravstor nå, men det er ønsket!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Frudalen mellom Sogndal og Fjærland. Parker rett før Frudalstunellen. Det går rykter om ørret i elva så stor at den tar sauer. Så ha geværet klar.

Fine teltplasser langs veien. Bra med vann. Fine turmuligheter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen fler som har tips? Hadde vært ålreit med noen alternativer. Blir 2 netter på fjellet, telt eller ikke avhenger av været. Den ene dagen skal vi innom Langedrag, så hadde vært fint å få en gåtur litt mer alene dagen etter. Tar også gjerne i mot tips på dagstur i nærheten av Førde. Max en times kjøring unna Førde sentrum hadde vært fint.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Langs rv50 i Aurland er det fleire åpne anleggsvegar som fører deg vekk frå riksvegen og tildels høgt til fjells. Mange moglegheiter for småturar og teltplass nær bilen, utan sjenerande trafikk forbi.

Vegen over fjellet mellom Aurland og Lærdal har også mange fine turmoglegheiter. Her kjem du ikkje vekk frå hovudvegen med bilen, men trafikken om natta er ikkje stor, så du får nok sova her også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, er mange flotte dagsturar i området rundt Førde.

Alle "byfjella" rundt sentrum (Førdsnipa, Halbrendsnipa mfl) er fine turar, i tillegg er og toppane rett ved skyttarstadion fine men nok litt støyutsett under stemnet.

Den finaste toppen i området er nok Storehesten, der NM i motbakkeløp gjekk for eit par veker sidan. Ca 25-30min å køyre sørover frå Førde. Ellers mange flotte alternativ både i retning Jølster og Florø, avhengig av kor lang og bratt tur de ønsker.

God tur!

Sigbjørn

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.