Gå til innhold
  • Bli medlem

Lett klatretur til helgen


Dalle

Anbefalte innlegg

Vi er en gjeng på seks gutter som har planlagt å ta turen til Store Austabotntind til helgen. Nå når det begynner å nærme seg har vi plukket opp rykter om at det er mye, og kanskje for mye sne i hurrungane nå. Er det noen som kan gi oss en update på forholdene der oppe?

Det kan nevnes at vi har en del fjellerfaring, god sportsklatringserfaring, men er nybegynnere på led i fjell og naturlig sikring generelt. All klatring med tau i fjell har skjedd med guide eller erfarne fjellfolk, og vi har klatret et fåtall ganger naturlig på klipper inkludert kursing.

Er det noen som eventuelt kan foreslå en annen destinasjon hvor vi kan få en fin klatretur, med relativt enkel vanskelighetsgrad og gjerne en godt sikret rute? Tenker da både på et generelt godt tips til fjell, men gjerne også tatt høyde for sneforhold nå til helgen.

Vi setter stor pris på all hjelp

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

på hægefjell i nissedal, telemark er det mange fine ruter, og for nybegynnere er nok Via Lara perfekt. eg har sett den gradert fra 3+ til 4+, og opptil 10 taulengder. selv vil eg si 4, og eg gikk den på 6 taulengder for noen uker siden.

Hægefjell ligger vest for innsjøen nisser, i enden av en bomvei. her er det anlagt en klatrecamp med toalett og søppelopplegg. kostet en liten slant å bruke dette, men det er jo greit når det er lagt opp sånn at ikkje de mange klatrerne skal drite i skauen. å finne ruta er lett, du følger stien fra campen opp mot veggen, og går så utover til høyre om trent så langt som du kommer. her kommer du ut av skogen et sted der veggen plutselig rekker lenger ned, og traverserer ca 20 ut i et riss med flust av sikringsmuligheter. dette følges så til topps. de to første taulengdene, og den siste, er forholdsvis slake, mens de andre er passelig bratt sva. retur fra toppen mot venstre, rundt veggen.

dette er ingen tur som setter deg på de store klatretekniske utfordringer, men en fin måte å bli kjent med det å klatre flere taulenger på egenhånd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar 8) Ser ut som Store Austabotntind må nok vente noen uker for vår del.

Tenker vi tar turen oppover til Romsdalen eller eventuelt til Rondane for en litt roligere tur...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.