Gå til innhold
  • Bli medlem

Jerven fjellduk til overnatting?


Anbefalte innlegg

Det som alle må være enige om er at en jervenduk har mange bruksområder... Tak i gapahuk, sovepose, vindskjul, poncho etc etc...

Skal du på høyfjellet om vinteren så er det telt som gjelder.. BASTA! Man vil aldri få samme komfort i en jervenduk som i et telt i en god vintersovepose og primus som varmekilde (om nødvendig).

Men jervenduken fungerer som nødløsning her, men da bør du grave deg ned for å få best mulig komfort (eksempelvis slippe å få så mye snø inni jervenduken ved inn/utstigning.

For bruk vår/sommer/høst så trenger man ikke sovepose inni jervenduken thermo extrem. extrem duken har 200g vattering pr ett eller annet kvadrat/kubikk et eller annet og er varm som faen... Min er faring er at jeg bruker den som et teppe som jeg ligger både oppå og under (alle glidelåser mer eller mindre helt åpne. Blir det kjølig er det bare zippe igjen og du har varme i massevis....

Regn: Selvfølgelig blir det vått og utrivelig om man skal ligge under åpen himmel i en jervenduk... Det gjelder det samme i sovepose med regntrekk... Et botemiddel er en liten presenning som tak imellom noen busker... Da slipper du vann rett i trynet når du stikker hodet ut av duken og trivselen er mange % bedre.

For meg så er jervenduken den jeg prioriterer å sove i... La oss bare si at jeg har litt "sære" interesser... Den funker utmerket, og kan anbefales på det sterkeste. Få en kjenning i forsvaret til å bestille den til en militær adresse så får du god pris for den... 1000 kroner billigere enn i butikken...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
Annonse

Hei

Jeg har en Jerven Thermo. Sammen med en lett sommer pose så tenker jeg du sover godt.

Jeg er den sorten som vil bruke telt i den verste myggtida.

Jeg er ikke så sikkert at det er komfortabelt å bare bruke den.

Det er mye som kravler nede i lyngen og irriterer.

I hvertfall bør du kjøpe den doblre duken for å unngå kondens.

God tur til dere alle.Asle

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
Eg vurderer sterkt å kjøpe Jerven fjellduk Thermo Ekstrem til bruk som erstatting for telt/sovepose i sommarhalvåret. Tanken er å kunne ty til ein slik primitiv bivuakk for ei natt eller maks to i slengen. Har noko erfaringar med dette? Vil de tilrå bruk av fjellduken på denne måten, eller er det kanskje ikkje så god idé?

Mvh.

Frode

Vil absolutt anbfale Jerven thermo Extrem til å overnatte i under kortere turer .

Poenget er jo å finne seg litt ly for været når en legger seg for natten.

Kjøpte selv min første Jerven orginal i 1992 og har brukt den til å sitte i under villreinsjakt og hjortejakt samt til å legge kjøtt i når en får for mye til å greie alt i en bør.

Hunden min er nå blitt bruker av orginalen ,da jeg kjøpte meg en Hunter nå til jakta i høst. Har nå kutta ut sovepose og bruker den som sovepose også ,et kjempeprodukt med kamuflasjearmer og fluoriserende stoff med refleks som kan henges på utsiden om du vil noen skal finne deg dersom du skulle skade deg i fjellet og må krabbe inn i duken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 7 måneder senere...

Jeg har brukt Jerven sin fjellduk helt siden prototypen kom. Thermo Extr. er den jeg har hatt mest glede av- og det er lenge siden teltet har vært med på tur.

Om vinteren går det an å bruke denne duken sammen med en ultralett sovepose og liggeunderlag inne i duken og da går det utmerket an å bare ligge rett på snøen uten å grave seg ned i det hele tatt (forankre seg i ski,staver og spade)

MEN!

Alle Jervendukene baserer seg på DAMPSPERRE-PRINSIPPET, dvs. man hindrer fordamping og dermed varmetap. Det ligger da litt i kortene at dette blir noe klamt og fuktig. De forede dukene gjør at det ikke blir like klammt og betraktelig varmere.

Teknikken er grei- hvis en ikke tetter godt igjen og slipper ut/inn luft kan du fryse i pluss ti, hvis du har det tett kan du sove godt i minus ti. Duken bør så luftes godt utenpå sekken mens du går neste dag (hvis det regner hele tiden så- vel vel...)

Jeg må innrømme at jeg går en del alene og spes. om vinteren tør jeg ikke gjøre noe annet enn å ha jerven-duken med meg. Grave snøhule med knekt fot e uaktuelt- og teltet kan fort bli "gone by the wind".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...

Gammel tråd men siden den blir tatt opp på nytt så...

Jeg sover godt ned til -10 i thermo extreme, og den er jo så og si 100% vindtett så vind spiller liten rolle.

Komfort er og blir vel en vanesak. Sant at den lekker litt i glidelåsene så lurt å finne litt ly under en stein eller noe :D

Enig i at den veier litt for mye.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 måneder senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.