Gå til innhold
  • Bli medlem

Island:)


Anbefalte innlegg

Vi er ein jentegjeng som skal til Island i sommer, på sykkel øya rundt;) Vi har ikkje bestemt oss for om vi skal ta med eller leige sykkel når vi kjem fram enda... Men kanskje er det nokre kjekke sjeler her som har vore på ein slike tur som kan gi oss nokre gode idear?:lol: Håhååå kor vi gler oss :lol::lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Skal dere sykle rundt hele øya? det er langt, det. 0ver 300 mil med fantastisk natur og nye landskapstyper rundt hvert nes... Vestlendinger har sine naturlige fortrinn på Island: Dialekta og oversettelse gjør det morsomt å snakke med Islendingene, samtidig som det er greit å være vant med litt kupert terreng....

Det er verdt å merke seg at det kan være langt mellom butikkene når du kommer unna Reykjavik og sør-vestIsland. Det er heller ikke selvsagt at de har åpent langt utover kvelden. Det er nok derfor en fordel å "hamstre" litt, hvis dere er i tvil om neste mulighet. Dessuten tror jeg framdriften ikke blir så stor som antatt, da dere hele tiden kommer til å måtte stoppe opp for å ta bilder, og nyte naturen..

Skal dere følge fjellveiene i innlandet, blir det muligens en større utfordring, tror ikke alle veiene har åpnet for sommeren ennå. Sjekk Vegag.is .De fleste fjellveiene er beregnet for store 4WD, tom forbudt for 2WD, pga store elver som må krysses uten broer. Med sykkel blir det nok ikke enklere. Særlig ikke i snøsmeltinga om sommeren. Ikke meningen å skremme dere unna innlandet, det er absolutt verdt turen. Anbefaler bare litt forarbeid på dette punktet

Husk: Det finnes ingen problemer, bare utfordringer

mvh misunnelig sofaturist

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne turen er blandt oss internasjonale syklister regnet som en tøff tur. Mye på grunn av mangel på butikker som gjør at man må proviantere for en 30-40 mil av gangen. Matprisene er for øyeblikket høye. Meget høye. Anskaffelse av rik onkel i Amerika anbefales.

Evt. sponsorer.

Myggen er også et stort problem som nødvendiggjør bruk av myggnetting foran kjeften (for å ikke få munnen full) når man sykler. Noe som ikke er behagelig. Bakkene er ikke så ille. Men vinden er en stor faktor.

Lykke til............... men personlig foretrekker jeg Skottland.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.