Gå til innhold
  • Bli medlem

pulpfiching

Passivt medlem
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av pulpfiching

  1. Nok en tråd som sporer av . Har vært med på mye rart, men tur med guide har jeg aldri vært med på. Kan liksom ikke uttale meg om hvordan det er, men hadde sikkert vært moro det og med gode fiskekompiser. Har reist litt blant annet vært i River spey og Los roques(usikker på hvordan det skrives) og har ikke hatt guide. Vel og merke var ikke fiske hovedmålet med noen av turene... Fluestanga har vært med likevel, og det er noe spesielt med å ha slengt flua der og. Høydepunktet var bonefish over kg, pelikanenes stup etter fisk og solenedgang, og flere eksotiske fiskearter jeg ikke vet navnet på.... I River Spey møtte man hyggelige fiskere som ga flere tips, kanskje flere en en guide ville gitt(fikk til og haik mellom fiskeplassene)? Hver tur har sine høydepunkter uavhengig av at det er guide eller ei. Øverst i Karasjokka med ungene og kano, hvor fiskere sperret øynene når 2 unger hoppet ut av kanoen, Bergebyelva, Neiden, Burfjordelva, Altaelva, Repperfjord, Laksefjordvidda, Kvænangsvidda, Reisaelva, nasjonalparken i Reisadalen, Munkelva, Karpelva, Laggo, Porsangen osv spiller ingen rolle. Vil ikke være foruten en eneste tur og opplevelse. Men vil mer, når som helst hvor som helst. Man griper hver sjanse man får. Reiser gjerne til Grønland eller Alaska med gode venner, men det blir nok uten guide. Forundersøkelser og magefølelsen får gjøre jobben. Likevel, så føler jeg at jeg har tatt godt fra matfatet. Forstår at enkelte ikke er så velsignet med tid til å dyrke fiskeriet og turene, og da kan jo en slik guidet tur være noe. Spesielt hvis ikke alle i laget er like bitt av basillen så kan det være et godt alternativ. Opplevelser blir det nok av, men jeg lurer på om forventningene hadde vært høyere med guide? Ville man blitt for fokusert på trofefisken og guiden?
  2. Fin tråd, men savner mer fokus på haglstørrelse i forhold til rypejakt. I og med at jeg bor i NN så bruker jeg ikke nr 6 utover i jakta. Så fort rypa begynner å bli hvit så blir 5-er og 4-er skuddene tatt i bruk. Dette er enda viktigere enn tidligere når bly var lovlig. Brukte mye nr 4 i oktober før. Det er en kjensgjerning at blyalternativene dreper dårligere pga lavere anslagskraft, og at holdene ofte blir lengre utover i jakta. Hva skuddene heter er, etter mitt syn ikke så vesentlig. Skuddbildet varierer fra hagle til hagle, så det må man finne ut av selv. Det er det vel de færreste som orker (eller har råd til he,he), så velger derfor å forkusere på haglstørrelse
  3. Flott tråd! Utfisking er og blir vanskelig i overbefolkede røyevann, og man ser ikke om man lykkes før hardt fiske i flere år. Hvis det er mye dvergrøye så kan det vise seg å være en umulig oppgave, og man trenger i så fall nytt genmateriale i vannet. Jeg oppfordrer ikke til ulovligheter, men det er ikke enkelt å få det til på lovlig måte. Krever en del papirarbeid og en velvillig fylkesmann. Når det gjelder rusefiske så kan man enkelt lage en slik med litt utstyr. Har en link til hvordan man lager slike selv: http://www.villmarken.net/hvordan-lage-en-fiskeruse.64815-941.html. I tillegg får man tak i svært finmaskede garn på blant annet storruser.no. Hvis du vet hvilken størrelse på fisken du ønsker å fiske på så har de stor kompetanse på hva du trenger. Når det gjelder antall fiskedøgn med garn, så er det å foretrekke mange garn pr døgn og flytte på garna når fisket går i mink. Å stenge bekkeløp med garn og aller helst med ruser har svært god effekt. Fisk som er gytemoden når størrelsen er liten er alfa omega. Kanskje den mest effektive kultivering som kan drives? Dialog med grunneier er viktig. De fleste grunneiere er positiv. Grunneiere som er negative lar seg ofte overtale hvis man driver litt opplysningsarbeid og viser at man er seriøsitet i det man driver med.... Rapportering i forhold til hva som tas ut og stikkprøver i forhold til effekt gir goodwill over tid, og er spennende for både grunneier og utfisker. Det jeg er usikker på er følgende: Når man utfisker i overbefolkede vann med garn så kan det synes at man forbedrer levekårene for fisk som går gjennom maskestørrelsene. Har ingen dokumentasjon på dette, men har hørt om vann som det ikke hjelper med utfisking. Er dette årsaken eller er det andre faktorer som spiller inn. Har også hørt om vann der det er tatt ut flere hundre tusen fisk med ruser uten at vannet blir bedre. Hva kan dette skyldes? Det høres jo ulogisk ut.... Noen erfaringer? Vil til slutt komme med en utfordring! Sats gjerne på et nærliggende vann som er lett tilgjengelig. Det letter arbeidet og man slår samtidig et slag for kommende fiskere. Sikter her spesielt på rekruttering av barn i forhold til fiske .
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.