Gå til innhold
  • Bli medlem

vilut

Aktiv medlem
  • Innlegg

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral

Om vilut

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Heisann, Prøver her også jeg. Tenker ta en langtur med overnatting i bade telt og åpne hytter i løpet av vinteren. Fra Oppdal til Grong (Geitfjellet) Skal ha med to huskyer og dertil egnet pulk. Start er Oppdal og skal gå i mål i Grong etter å ha vært oppom Geitfjellet som ligger i kommunen. Jeg ser at det mange steder er mulig å finne gode ruter langs turistforeningens løypenett eller etter skogs/fjellvei traseer. Litt mer usikkert veivalg i skjækerfjella og over Snåsa mot Geitfjellet. Jeg er også litt usikker på om jeg skal gå innom Røros og mot Sylan, og svenskegrensen, eller om jeg skal gå mer mot og krysse Haltdalen, og Meråker . Jeg har fått bra tips ang. Forolhogna,- dog rute mot Røros,- da det var det jeg forespurte. Noen som har noen tips. Kanskje noen har gått NPL og har erfaringer ?
  2. Flott! Ikke særlig opptatt av luksus på denne turen, men kanskje en annen gang Takk igjen! jakro
  3. Men supert! takk skal du ha! -har sjekket kartet og det ser ut til å være en bra trase å ta utgangspunkt i. Liker at den går opp i høyden slik at man unngår å måtte ned og opp av dalførene mellom Kvikne og Røros. Selvsagt må man krysse noen, men der det er mulig er det fint å holde høyden. Sjekker paralellt rute ca i tregrensen i tilfelle været skulle bli bistert innpå snaufjellet. Fra Oppdal går jeg nok Olmdalen via Orkelsjøen og videre dalen sør for Orkelhøa og med Yset som riksveikryssepunkt. Hytta ved Forollsjøen, vet du hvem som eier den?
  4. Leker med tanken om å forsere store deler av trøndelag på langs, i en lang skitur denne vinteren. Egentlig handler det om å gå fra Oppdal til Grong, nærmere bestemt Bergsmoen. Planen er å ha med et par hunder og pulk. Jeg har størsteparten av turen grovt planlagt,- og tenker bruke store deler av dnt`s turstinettverk,- selv om mange av disse bare er markert som sommerruter. Tenker kombinere å overnatte i telt og hytter (DNT og andre mulige) En strekning jeg gjerne mottar tips om er fra Kviknefjellet ( området Yset feks) til Røros. Derfra sikter jeg inn Kjølihytta og så gjennom Sylan og videre omtrent langs svenskegrensen,- så skrå mer vestover jo mer jeg nærmer meg Snåsa,- krysse over E6 litt sør for Formofoss , så via Geitfjellet og ned mot Bergsmoen. Denne siste strekningen gjennom Blåfjella Skjækerfjella nasjonalpark og mot Formofoss skulle også vært fint å få litt tips om rutevalg. Setter stor pris på tips!
  5. Pensjonisten jobber godt han, men han har etter sigende en strekkskade. Har forhørt meg litt om det,- og med litt massasje så er han god som gull og kan brukes mye. Fint å få bekreftet det fra deg også Peanøttsmør,- du har hunder selv?. Lengde på tur tar jeg etter vær/føre/form og kosefaktor, både for tobent og firbente. - og kult profilbilde du har
  6. Takk for fornuftige råd og tips mht slede! tittet på den på finn.no. Den må vel ha en bag for å fungere med last,- ellers ser den jo ok ut den.
  7. Bra tips det, men er nok ikke tilstrekkelig teknisk anlagt...men kanskje jeg kjenner noen
  8. Nå blir det fullt i garasjen!! Takk for tipset !, det så utrolig morsomt ut, sjekket noen videoer på youtube
  9. Nå hadde jeg akkurat funnet en fjellpulken med hundebøyle/brems brukt til salgs på finn.no. ...og tenkte at jeg kanskje burde prøve det aller først.. i alle fall på lengre turer utenfor løyper. Da var det supert å få innspillet ditt. Da fikk jeg bestemt meg . Men har ikke gitt opp drømmen om en liten slede likevel,- men kanskje blir det å bruke sleden i oppkjørte løyper/scooterspor så lenge jeg har bare tre foran,- der en av de tre i tillegg er pensjonist... Takk for innspillet Huskysas,- og for linken til Björkis
  10. hi hi..litt begrepsforvirring hos meg her... men lærer. Så flott at det er mulig også å bruke skia ved siden (har tenkt tanken, men lurt på bremsermuighetene da...), bare med litt ekstrautstyr,- som man sikkert kan be om hos disse leverandørene. Blir spennende dette!! Takk igjen
  11. Supert ! Jeg har sett noen få kjøre vifte,- men jeg satser nok på nomestilen. Jeg har to sib.husky ,- den ene av de er 8 år og omplassert sledehundpensjonist, rutinert og vil mye,- men føler for å skåne han litt - nr 2 er nå 16 mnd med masse energi,- og så en riesenschnauzertispe på 5 år som jeg kaller lokomotivet ..utrolig utholdende i masjfart. Har tanker om to sibber til ..... men må se det litt an. Takker for gode innspill Espen. Nå begynner jeg nok å sirkle inn hva jeg trenger. Jeg vil nok satse på en så lett slede som mulig (men også som kan tåle litt). Til mitt bruk vil det være best med en slede som funker godt utenfor spor også. Å dra på flerdagerstur med slede er en drøm.
  12. Er nybegynner,- så er litt ute etter tips til hva som funker,- så har ingen store formeninger om hvilken type. Så en Danler - slede på finn.no nå, men den er kanskje litt tung når den er 13 kg?,- prisen er satt til 13000,- Jeg er innstilt på å betale litt i alle fall om jeg skal kjøpe ny. Det er jo salgbar vare dette. Så på din link "på vidda" og synes den ser bra ut,- er det skliplate under? (har visst tenkt litt likevel på hva som vil funke),- tenker det må være greit om man må kjøre i litt dypere snø. Takk for innspill "på vidda"
  13. Noen som har tips om god lett slede til 3-4 trekkhunder for turbruk.
  14. Takker for ytterligere gode argumeter. Herved er stormmatteprosejktet skrinlagt. Skal ta det opp til vurdering den dagen jeg søker utfordringer som å telte i de værste vinterstormene, kanhende bør jeg vurdere teltet også da... så langt er jeg nok ikke den som søker ekstermvær vinterstid,- heller motsatt. Går mest overnattingsturer alene og da er det greit å se været litt an synes jeg. Tur skal helst være trivelig og ikke skremmende. Er likevel klar over at man ikke kan forutse alt i vinterfjellet. Man skal være forberedt og utstyrt for uvær uansett.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.