Gå til innhold
  • Bli medlem

Kristi

Passivt medlem
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

3 Neutral
  1. +1 Mooncup er et fantastisk produkt, som jeg ikke kan anbefale nok! Veldig praktisk, og generer ikke noe ekstra søppel som må taes med hjem. Det er heller ikke nødvendig å skylle den med varmt vann, det funker like fint med kaldt vann, eller å bare tørke av den med litt papir. Mooncupen har også den fordelen at den ikke trengs å tømmes like ofte som det er nødvendig å skifte tampong (det blir ikke bakterievekst på samme måte), så det gjør den også mer fleksibel.
  2. En annen nettside med oppskrifter er denne: http://www.trailcooking.com/ De oppskriftene herifra som jeg har prøvd, har iallefall vært gode... Næringsinnhold må man regne ut selv.
  3. Hei! Nå er det allerede slutten av april, så jeg vet ikke om du har begynt å gå allerede? Men tenkte jeg kunne komme med noen tips angående pilegrimsleden. Du sier at du vil bære så lett som mulig, og jeg vil påstå at denne turen er godt egnet til det. Jeg har ikke gått hele strekningen, bare fra Hamar til Trondheim, men der var det mange muligheter for å kjøpe mat underveis. Og mat er, etter min erfaring, det som gjerne er avgjørende for hvor tung sekken blir. Den lengste strekningen uten matbutikker er Dovre-Oppdal (3-4 dagsetapper), ellers kan du kjøpe mat iallefall annenhver dag (så fremt du kommer innenfor åpningstidene). Du kommer også veldig langt med en tarp (duk/presenning), og det er lettere enn telt. Turen går (igjen med unntak av et par dagsetapper på Dovre) under tregrensa, så det er heller ikke noe problem å få satt opp tarpen. Vil, som logros, også anbefale joggesko. Fjellstøvler har iallefall ingenting å gjøre på denne turen. Lykke til!
  4. Hei! Jeg gikk pilegrimsleden fra Hamar til Trondheim sammen med noen venner i 2004. Vi gjorde ingen store avstikkere (ikke med vilje, iallefall) fra leden, så har ingen spesielle anbefalinger når det gjelder steder å ta en ekstra kikk på. Men vil si at Dovre er den mest naturlige plassen å ta seg en avstikker; ellers går leden stort sett nede i dalene/dalsidene. Dovre er forøvrig også den eneste plassen der det er nødvendig å ha med seg ekstra proviant for mer enn et par dager. Leden går langs de gamle ferdselsveiene, og der er det stort sett sivilisasjon også idag. Vi kom forbi butikker iallefall annenhver dag (om ikke alltid innenfor åpningstidene). Nå er det riktignok en stund siden 2004, og noen av S-markedene er sikkert lagt ned, men det bør altså være mulig å få tak i fór både til deg og til bikkja meg jevne mellomrom. I 2004 var det også rimelig dårlig skilta på mange av strekkene, slik at vi iblant ble gående på ganske kjipe veier heller enn på stiene der det var meningen at vi skulle gå (vi hadde ikke med kart utover en guide til pilegrimsleden, så det har nok også noe med saken å gjøre). Dette er forhåpentligvis retta opp nå Når det gjelder overnatting så sov vi omtrent halvparten av nettene ute (åpen himmel/gapahuk) og halvparten av nettene inne (enten hos familie/venner, eller så banket på tilfeldige dører, og fikk sove på stabbur, stuegulv, kjellerstuer ol.), så har ikke supermange forslag til fine plasser å overnatte, men kan finne noen hvis det er interessant. Har dagbok fra turen å slå opp i! Vet ikke om dette var til noen hjelp, men hvis det er noe annet jeg kan svare på så er det bare å spørre! Håper du får en fin tur!
  5. Heisann! Jeg har store planer om å få til en skikkelig fjelltur neste sommer, og vil veldig gjerne ha noen råd om hvordan jeg skal legge opp denne turen. Sommeren 2012 blir min nemlig første sommer siden ungdomsskolen hvor jeg ikke bruker mesteparten ferien på sommerjobb. Da er jeg ferdig som student, men ennå ikke begynt i jobb, og har derfor nesten 2 måneder som jeg kan bruke som jeg vil. Og det er jo et godt utgangspunkt for en bra tur? Jeg tenker å dra ut i slutten av juni, ser for meg å være ute i omtrent 6 uker, og vil gjerne ha en variert tur i forskjellig terreng. Men hvor skal jeg gå? Utgangspunktet er Oslo, så jeg tenker at Jotunheimstien kan være en bra begynnelse (2 uker), etterfulgt av 1,5-2 uker i Jotunheimen (med litt toppturer) og deretter enten vest (Stølsheimen) eller sør-vest (mot Hardangervidda). Hva tror dere? Jeg har så godt som aldri gått på tur på vestlandet før (det eneste er Aurlandsdalen), og kjenner ingen av turområdene, så aner ikke hvor det er finest. Andre begynnelser på turen, eller forslag til helt andre turer taes også imot med takk! Itillegg til hadde det også vært fint å være i nærheten av sivilisasjon med jevne mellomrom. Tanken er nemlig at venner/venninner skal ha mulighet til å slenge seg med noen dager (uker?) når det måtte passe for dem. (og jeg har ikke lyst til å bære med meg proviant for mer enn 1 uke av gangen) Når det gjelder overnatting, så tenker jeg å sove noe i telt, og noe på DNT-hytter. Så lenge jeg er alene tenker jeg å sove mest ute, men 2 personer i teltet mitt (Stetind 2) er trangt, og flere er det i alle fall ikke plass til! Itillegg ser jeg for meg at det kan være greit å tørke klær og fylle på med mat en gang iblant. Jeg vil derfor helst holde meg til turområder der det finnes DNT-hytter. Av tidligere turerfaring har jeg ikke så voldsomt mye, men har (som nordmenn flest?) vokst opp med å gå fra hytte-til-hytte hver sommer, itillegg til 13 år i speidern og en gåtur fra Hamar til Trondheim for endel år siden. De siste 5 åra har jeg ikke så mye å skryte av, men et par 3-4 dagers turer hver sommer er det nå blitt. Forhåpentligvis blir det mye mer fremover!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.