Gå til innhold
  • Bli medlem

rayun

+Støttemedlem
  • Innlegg

    1 410
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    23

rayun vant dagen sist 8. desember 2023

rayun hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

1 936 Excellent

Om rayun

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Sted
    Aurskog-Høland

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Takk for kjempefin rapport og det gleder meg å se 111´en der 111´er trives best, nemlig på tur. Oppsummering / nerding etter tur blir aldri feil, så takk for den også. I det hele tatt, vel gjennomført til trods for "møkkavær" og stor 👍 fra meg.
  2. Vel blåst og du avslutter med stil👏 Takk for oppdateringer underveis og vi gleder oss til turrapport.
  3. Graver hull uansett årstid. På sommeren løser jeg gravingen med dette skohornet, enten jeg er til fots, eller på sykkel: og setter fyr på papiret vist det ikke er fare for å svi av hele området. Legger tilbake masse og om mulig en stein eller to oppå. På vinterturer prøver jeg å trekke vekk fra "løype" over til områder jeg tror blir lite besøkt sommerstid. Graver med ned så langt det går med det jeg måtte ha for hånden, setter fyr på papiret og fyller tilbake snø.
  4. Som @aico sier, du har god tid. Følg med med tilbud og litt avhengig av hvor du holder til, stikk innom noen butikker og sjekk "billig"-stativene. Før det ble storindustri å selge turtøy var vi på tur i det vi hadde, og det funker fortsatt. Trenger du ullundertøy, liners og lignende så sjekk også ut OBS, Europris, Sparkjøp etc. Mye merinoull der, f.eks fra Janus. Ullgenser er digg og har du plass så ta den med. Bakdelen er at den pakker og veier det dobbelte av en fleecegenser. Har du ikke fleecegenser fra før, får du en fra LineOne til en snau 100-lapp.
  5. Og jeg tenker vinden i ryggen vist sterk vind og vindretningen holder seg i brorparten av turen, spesielt vist det også er snakk om nedbør. Syns det er slitsomt å få været i front dag etter dag. Uten nevneverdig nedbør, eller ikke så sterk vind, ville jeg prioritert nedover fremfor oppoverbakker. Jeg har ikke gjort denne turen på ski, men skulle jeg tatt den ville jeg primært gått nord - syd i håp om å kunne gå med sol i front. Nå har jeg bare sjekket egen app og da ser det ut som det på korteste alternativet jeg fikk opp ble ca +220 høydemeter om du går syd - nord.
  6. Norge på tvers kan vel være alt fra snaut 2km til i overkant av 400km, men når det er sagt er det stort sett mengde mat som varierer. Tenk vekt i alt du tar med og lag en liste, gjerne LighterPack, eller et regneark Excel/Numbers etc, eller rett og slett penn og papir. Poenget er å bevisstgjøre at alt veier, samt som sjekkliste at du har med deg det du må ha med. Hva ønsker du av turen? Skal det være en ren vandring, eller skal det kombineres med fiske, toppturer, etc. Skal du tilberede måltider, eller skal det være div "tørrmat" som bare krever varmtvann. Svaret vil avgjøre valg av kjøkken. og husk å teste kjøkkenet før avreise. Det har vært tilfeller av brenner og gassboks-kompabilitet. Ser du alt har et telt og det veier ikke mye, men det er veeeldig lavt med de utfordringer det kan gi, gitt din alder, personlengde, lengde på sovepose. Er det mulig å oppbevare sekk og utstyr / tilberede mat/drikke i forteltet i dårlig vær? Liggeunderlaget kan gjerne være celleplast vist du er vant med det. Skal du ha luftfylt bør du uansett ha med en aller annen form for beskyttelse under luftfylt og som nødløsning ved eventuell punktering. Celleplast er veldig greit å bruke i pauser også. Luftfylte er kalde vist de ikke har en form for innvendig isolasjon. Luftfylte er generelt gode å ligge på og jo lettere de er, jo dyrere blir dem. Dunjakke? vil jeg si er litt personlig preferanse og kanskje hvor i Norge du skal krysse og hva slags vær det er forventet å få. Kan være greit med en eller annen form for navigasjon selv om en skulle velge å følge merket rute. Et lite egenkomponert lommeapotek med det en kan tenke er relevant.
  7. Uten å ha alt for mye kunnskap, ser det for meg ut som skibytte blir nødvendig @foroll. Men en midlertidig rep kan kanskje utføres med en (aluplate?) stålplate (med litt god lengde) som skrues fast på skiens overside. Nå ser det ut som bruddet er i skiens overgang og belegget er plast så ett eller annet lim med litt fleks for å kunne holde selv om skien flekser litt.
  8. Føler ikke at jeg har så veldig mye matnyttig å bidra med, synes du har mye bra film og lyd og klipping er også veldig bra, som mange allerede har nevnt. Jeg har vel mer en generell observasjon, eller en fallgruve en del YouTubere kan / har havnet i. Det synes å ha en sammenheng med at kanalen går godt og antall abonnenter og seere stadig øker. Men på et eller annet tidspunkt flater det kanskje ut, eller man til og med mister noen abonnenter. Da tror jeg det etterhvert vil "føles" som et press å produsere, bare for å holde på seernes interesse. Ekstra ille tror jeg det blir for de YouTubere som også merker dalende interesse på lommeboka. Det blir om å gjøre å produsere et eller annet, samme f hva det er.... Når kreativiteten utfordres av monotoni, eller press og gleden ved å fortelle ikke lenger er troverdig, er det vanskelig å holde på publikum. Det er liksom litt begrenset hvor artig det er, både å lage filmen og å se, at jeg smører sykkelkjedet mitt i film nr 23.
  9. Ikke i dag, men i går. Innledet årets påskeferie med 4,5 time i vakker natur. Her er vi på vei til Grønolsbue som er ei varmebu til fri bruk for alle, inklusiv ved til grua. På bildet har vi Mugnetind rett forut. Etter liten rast i Grønolsbue fortsetter vi på runden via Hødnestøladn før retur Smørkoll og Fjellstølen/Bitibua og «hjem» Mot Hødnestøladn ved foten av Bitihorn. Her var løypa føyka og føret ganske trått med tilbøyeligheter til kladder.
  10. Ja harde blir de, men til gjengjeld veier de svært lite tørre (13g på de vi har nå) om vekt er viktig, noe som er blitt viktig for meg med tiden. Bakdelen er som du nevner at bruksområdet innskrenkes betydelig før de blir våte. Et par eksempler på min bruk av klutene: Til vinterbruk i teltet er den tørre kluten fin å ta av rim med uten å skade teltduken og fuktig suger den kondens som en sjømann. Deilig med en liten kattevask innimellom og få tørket (fuktet klut med litt varmtvann) av seg litt før posen inntas er digg. Fuktig klut oppbevares i plastpose i soveposen om natten. På sommeren bruker jeg klutene oftere og er særlig fornøyd med de når jeg camper langt fra vannkilde, eller har lite vann igjen. Superdeilig å få tatt en enkel kroppsvask. En godt fuktet klut holder så mye vann at jeg får av den værste blandingen av myggolje og solkrem. Det er helt utrolig hvor mye støv og skitt som fester seg på innsmurte armer og ben i løpet av en dag. Litt freshere før en inntar horisontalen. Godt oppvridd funker den helt greit som håndkle også. Ellers er jo tørking av kondens i tak og teltvegger allerede nevnt. Det er ganger jeg ikke er rask nok med å slenge ytterduken på plass ved oppsett i regn og da kommer den virkelig til sin rett. I god forumånd er jeg nå langt unna trådens tema, så jeg takker av her og håper noen kan få tråden inn på rett spor igjen😁
  11. Gikk forbi den type kluter på Europris i dag. Husker ikke om det var samme produsent.
  12. Bruker denne (samme som @Espen Ørud?) sommer som vinter, uansett turform. Har som regel med meg 2 stk (de veier jo "ikke no´") Den ene er til kropp og den andre til alt mulig annet, feks tørke rim/dugg, eller tørke teltbunn, tak og vegger ved neste oppsett etter det ble pakket ned bløtt. Fantastisk produkt som det sikkert finnes flere utgaver/produsenter av. Den vi nå har i kjøkkenskuffen (70% cellulose 30%bomull) suger opp 15x sin egen vekt og måler 20x17cm. Ikke svære saken, men gjør en svær jobb. Legger ved bilde av pakka + en av klutene fra helgens tur.
  13. Sakset fra Fjellsport: Hva betyr vannsøyle? Vannsøyle brukes for å beskrive hvor mye vann et materiale tåler før vannet trenger gjennom materialet. Uttrykket brukes for eksempel for jakker, bukser, telt, tarp etc. Målingen av vannsøyle tester hvor høyt vanntrykk stoffet tåler. Ofte kan det være forvirrende å forstå seg på hva som er vanntett og hva som er vannavvisende. En vannsøyle på over 3000mm regnes normalt som vanntett. Dette varierer også mellom hvilke typer produkter det gjelder. En jakke vil ikke regnes som vanntett før den har en vannsøyle på 10 000mm, mens et telt vil kunne holde vannet ute med en vannsøyle på kun 1500mm.
  14. Mapy.cz Gratisapp som jeg bruker til "alt" Fotturer, sykkel og ski. Last ned kart fra det land/område du trenger og så brukes den offline. Har brukt den i 3-4 år nå og ikke funnet noe annet som dekker så stort bruksområde så bra som denne appen. Forøvrig står de vel bak Windy og WindyMaps også.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.