Gå til innhold
  • Bli medlem

lud

Aktiv medlem
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av lud

  1. Det er vel fisk i de fleste vann der. Kjøp deg kartet over trømborgfjella så kan du se alle mulighetene. Det er lettere med tarp enn telt er min erfaring.
  2. Er det noen som har noen tips til bra nettsider i USA (eller andre steder) som har Western Mountaineering (og andre merker) og har god pris på frakt til Norge? Har litt lyst på Western Mountaineering Alpinlite.
  3. Hehehe, det hørtes ikke så koselig ut - da er det bare å håpe vinden snur! Det er jo artig og få sett noe vilt -men ikke på den måten.
  4. Takk for alle svar! Da vet jeg litt mer - får prøve meg frem på noen gamle billigkniver først så jeg lærer meg litt teknikk osv.
  5. Så da blir det å gjøre noe ala dette han her gjør da? Han avslutter del 2 med lærstropp (belte) del 1: del 2: Men hvis jeg tar med det beltet/stroppen i skogen for å bryne kniven -da trenger jeg ikke noe pasta på det?
  6. Ny på forumet, så det får bli referat fra en sommertur her først. Dette var første tur med samboeren. Det var derfor meget viktig at turen ble vellykket slik at hun kan tenke seg nye turer. Hun liker bedre å bruke energien på handleturer enn fjell-/skogsturer og tanken på å sove i telt har aldri tiltalt henne. Jeg visste derfor at om dette ble mislykket ville det aldri bli noen ny sjanse. Turen ble da lagt til Blefjell som er et fint fjellområde i grei avstand fra Østfold, hvor vi bor. Vi kjørte opp på fredag (måtte innom Kongsberg og kjøpe kart- da det ble glemt hjemme) og parkerte på Nordstul. Planen var å gå opp til Sigridstjønn og campe der. Været var bra og det var varmt å gå- det er forholdsvis bra med stigning/høydemeter fra Nordstul og opp til Sigridstjønn og vi kjente det godt i lårene. Jeg ville ikke presse på så det ble noen pust i bakken ved passende steiner med litt nøtter og sjokolade. Vi hadde ikke dårlig tid eller noe vi skulle rekke, så vi kunne like godt kose oss på vei oppover. Da vi endelig kom opp til Sigridstjønn var vi ganske leie begge to og det var deilig å være fremme. Det var veldig vått rundt tjernet så vi søkte litt lenger opp for leirplass. Stein var det overalt, men vi mente det så greit ut der vi valgte å sette teltet... (her ble jeg en erfaring rikere) Det blåste mer på toppen og da solen forsvant bak skyer ble det merkbart mye kaldere og det var bare å få på seg stilongs og fleecejakke. Kvelden kom fort - mat ble lagd og vi trakk inn i teltet da oppvasken var unnagjort. Da oppdaget min bedre halvdel en liten stein som presset opp i hofta hennes. Jeg var bekymret for både henne, det nye teltet og det nye oppblåsbare liggeunderlaget, så jeg lå med begge hender under teltbunnen og gravde frem to store steiner. De var som isfjell- kun 10 % stakk opp over overflaten- dette brukte jeg laaang tid på, men resultatet ble bra. Med bøker og godis ble det en kos kveld. Vi våknet på natten av at det regnet kraftig -jeg måtte selvfølgelig tisse og måtte ut en tur kun iført fjellstøvler for å gjøre dette. Vi ble i teltet til regnet og tåken forsvant. Så spiste vi frokost - pakket telt og trasket nedover igjen. Heldigvis gikk turen bra og selv om hun ikke er bitt av basillen ennå har hun ihvertfall ikke lagt fjell-skogsturer for hat, så hun har sagt hun blir med igjen. Neste gang får jeg velge et sted uten så veldig stigning.
  7. Jeg har nå kjøpt meg en trailmaster (dog ikke san mai iii) som jeg regner med kommer om en ukes tid. Har fra før en Gerber steadfast (http://www.topsecret.no/ds_product_info.php?cPath=64&products_id=985) og ulike billigkniver. Mitt problem er sliping/bryning - da jeg ikke kan noe om dette. Jeg har fra før en slik elektrisk knivsliper (http://www.euronics.no/Produkter/Hus-hjem/Kjoekken/Diverse-kjoekken/OBH-Nordica-SharpX-Pro-Sharp-knivsliper) men skjønner vel at dette er helligbrøde å bruke på ordentlige kniver og at jeg ikke vil bruke trailmasteren min på den. Det jeg da lurer på er: Hvordan/hvor begynner jeg? har aldri slipt kniv før. Hva trenger jeg av utstyr? er det noen enkle bøker o.l. på hvordan gå frem. Og er det noe du vil anbefale til trailmasteren (og Gerberen) når det gjelder utstyr og hvordan slipe/bryne den? Hilsen en som vil lære og ta vare på de knivene jeg har (og de jeg kommer til å kjøpe - så lenge samboeren ikke får greie på det..)
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.