Gå til innhold
  • Bli medlem

[email protected]

Aktiv medlem
  • Innlegg

    53
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Hei. Jeg har et i str reg. Det blir veldig lite når pakket, høy r-verdi, komfortabelt, osv.. Alt som står beskrevet på nett stemmer i mine øyne. Men liggeunderlaget er såpass smalt at det er stort sett bare kjæresten som bruker det. Regular er 183cm lang og Large er 196, selv er jeg 184. Large hadde derfor blitt litt i meste laget til meg.
  2. Den blir bare med på enkle og korte turer i løpet av høst og vår, på vinterstid og på turer over tregrensa har jeg med XGK-EX'n. Så litt krav stiller jeg nå til utstyret
  3. Vil bare skyte inn at jeg har den første Gravity'en som kom. Tror ikke det er så mye forskjell annet en at den ikke har "pute" for forvarming.(?) Jeg er særdeles fornøyd med den. Forvarmingen er veldig enkel og grei og justeringen fungerer helt topp. Et lite og lett men noe spinkelt arbeidsjern.
  4. http://www.adrenaline.no/vandre/2004/toppturer/index.htm Topp 5, toppturer i Setesdalen.
  5. Ja, du er ikke den første som nevner bussen, Dag Det var til og med en som lurte på om jeg var så gjerrig at det var for å spare bensin. Trugene ble et enormt irritasjonsmoment, det pakket seg og ble til is. Jeg ble gående på tå. Kanskje jeg skulle dyppet føttene med trugene på i flytende CH10 glider? Satser på at det setter seg ja. Og ikke minst at det slutter å regne! Neste prosjekt er å ta "10 toppers" så fort som mulig, fine snøforhold vil gjøre det hele mye mer behagelig.
  6. Mobilen gikk dessverre tom for batteri, så jeg fikk ikke tatt flere.
  7. Planen var å gå nasjonal-sykkelrute som går i idyllisk natur nedover til Vennesla, på truger. Deretter skulle vi gå langs riksvei/småveier til Kjevik. Gå 1/3 på torsdag kveld, overnatte i hengekøya og gå resten på fredagen. Det var altså planen... Sånn her gikk det til. Vi gikk en liten mil på gamle jernbanelinjen, ca 25 cm bløt snø. Snøen pakket seg i trugene og under foten og det ble et voldsomt irritasjonsmoment. Jeg tok en prat med hunden og vi ble enige om at vi måtte legge om ruten og heller gå langs veien. Vi gikk 15km på tre timer og la oss for å sove mellom Hægeland og Skarpengland. Jeg la meg i hengekøyen med presenning over, det var et par varmegrader. Våknet utpå natten, da hadde temperaturen sunket 8 grader og det ble for kaldt i hengekøya. Jeg kvistet et par små bjørketre og pakket det inn i presenningen og la Rescue-blanket'n over. Det ble ren og skjær luksus. Fredagen begynte med dypfryste sko og oppholdsvær. Solen tittet frem og veien var bar. Dekket i refleks kom vi oss til Skarpengland, over til Vennesla, over til Ålefjær og videre til Kjevik lufthavn. De siste kilometerene løp vi og kom 13 min for seint til kurset. Vi brukte 8 timer på de siste 4 milene og beina var ganske såre. Hunden, som er en vedlikeholdsfri gatemiks, gjorde ikke noe av alt veisaltet. Jeg har lest en plass at de fort kan bli litt såre av alt saltet. De store naturopplevelsene ble det altså ikke. Men jeg fikk spist mye veisalt og alsfaltstøv, og drukket litt spylervæske. Så både meg og hunden var veldig fornøyde!
  8. Jeg har aldri hørt at snø er noe "problem" på Teide. Man kan kjøre opp til et par tusen meter og ta taubane opp til rett under toppen. De siste 200-300m må man søke om å få gå opp. Det gjør man via internett i resepsjonen, dagen før man skal opp. Det siste stykket man må søke om er strengt regulert. Du må fremvise godkjennnelsen og følge merket sti. Var det selv i januar 2011, i løpet av de 2 timene vi var i området rundt toppen, var det også 30-40 andre som også gikk opp. Det er altså veldig trafikkert, en slags turistattraksjon. Og vulkanen lukter fryktelig vondt. Men utsikten er jo voldsomt fin Buldringen er veldig bra. Klatringen er visstnok også bra, selv har jeg kun buldret. Her er en link til klatrebutikken der jeg lånte crashpad. 25€ for en uke. Veldig fint utvalg i butikken. http://www.roxtar.es/index.html De har også oversikt en oversikt på siden sin over klatreområdene på øya.
  9. Det ser ut som det er et par flekker på sør og øst siden. Har bare zoomet inn på et bilde jeg tok i fra Pico de las Nieves.
  10. Ja, jeg syns og det er fint å buldre litt når man er på ferie. Sko og kalk tar ikke så mye plass, og buldrematter får man som oftest leid. Fant forøvrig ingen greie buldreplasser på Gran Canaria. Leide bil en dag og kjørte rundt for å lete. "Adventure" firmaene jeg snakket med visste ikke om noen plasser de heller.
  11. Bredden på fellen kan jeg ikke si så mye om, har selv 45 mm til alle tre parene mine med Åsnes ski. Langfell derimot, der har jeg litt forskjellige bredder. Ang glider. Ved å glide skiene "regelmessig" og sette de inn med lagringsvoks sommertid, så tar man mye bedre vare på sålen på skien. De aller fleste glider ikke fjellskiene i smøresonen, for å ha optimalt feste til voks/fell. Jeg glider hele skien, for jeg går utelukkende med feller. De gangene jeg har av fellene er ved lange nedkjøringer. Fellene mine sitter akkurat like godt om jeg har glidet eller rubbet smøresonen. Dette er altså hva jeg gjør, mest sannsynlig er det svært få som gjør det på denne måten
  12. Jeg satt det vel litt på spissen Hvis jeg hadde skrevet at MH har "løst" problemet. Og at man må opp i moderat/høyt aktivitetsnivå før Gore Tex fungerer optimalt. Hjalp det? Kjenner forresten flere som har skallbekledning med DryQ, de er særdeles fornøyd. Jakkene har ikke engang lufting under armene, pga de påståtte pusteegenskapene. Men jeg har ikke prøvd de selv. Bruker konsekvent ikke noe som helst plagg med Gore Tex e.l selv. 2012 soveposene til MH kommer med DryQ i ytterstoffet, fungerer det som de sier, så blir det jo veldig attraktive poser i mine øyne. Om noen år så blir DryQ tilgjengelig for andre leverandører også. Men nå er jeg langt av topic!
  13. Mountain Hardwear har løst dette problemet, med DryQ membranen deres, den slipper ut fukt helt fra start. Man trenger altså ikke å bli gørr svett før membranen puster, slik som Gore Tex. Er det sant som de sier så er kanskje dette noe som kommer til å blir stort på markedet?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.