Gå til innhold
  • Bli medlem

Bønna

Aktiv medlem
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Bønna

  1. Bønna

    Ny skalljakke

    Støtter The man sine synspunkter på Rab jakka. Har brukt den i halvannet år både vinter og sommer i høyfjellet, og som ren regnjakke. Etter å ha gått fra Goretex til softshell for fjellbruk, er jeg nå tilbake til skall. Den puster fantastisk mye bedre enn Goretex (også active shell varianten), og stretchen i stoffet gjør at det blir som å ha på softshell, men med full vanntetthet og ekstremt lav vekt. At Rab har droppet luftelukene under armene helt sier litt om stoffets ventilering. På minussiden bør det nevnes at jakka nok vil være mindre slitesterk enn en tyngre høykvalitets Goretex. Dette henger imidlertid sammmen med lettvektsdesignet og valg av ytterstoff, mer enn selve mebranen. Både Anton Fjellsport, og Sportsnett fører denne nå, så fler vil nok få øynene opp for Neo-shell etterhvert. Folk som svetter lite under høy intensitet vil naturlig nok legge mindre vekt på ventilering.
  2. Man dusjer da aldri før after-ski
  3. Dette var i Jotunheimen i mars, så direkte pøsregn fikk jeg ikke prøvd. Duskregn og sludd kombinert med sterk vind håndterte den meget bra.
  4. Litt feedback til tråden etter å ha testet Rab Neo jakka (kjøpt på Anton Skandinavisk) på en høyfjellstur under varierende vær og vindforhold: + Ekstremt lett, merker knapt at man har den på + Komfortabel og meget høy krage + Plass til hjelm i hetta selv for en "big-head" + Luftig og god, selv når man svetter en del + Beskytter godt i sterk vind til tross for det lette stoffet. + Virker solid nok til klatring. - Litt trege glidelåser, men det er nok litt vane - Alle lommer (inni/utenpå) plassert i samme område gir litt klumpfølelse om man stapper dem fulle - Ingen lufting under amene, men det oppveies for en stor del av den pustende membranen
  5. Har den gamle utgaven av Camp 5 (http://static.xxl.no/EA/Svalbard-4.jpg). Den nye utgaven (http://static.xxl.no...Ny-Svalbard.jpg) har lavere kuppel og mer kryssende stenger. Hvorfor viser bildene av http://www.xxl.no/vi...oed-gul-1056049 forskjellige modeller ? Tror XXL har rotet litt her ja. Det ser ut til at forteltet er endel mindre og kuppelen noe høyere på Camp 6. Den gamle utgaven av Camp 5 tåler mye vind. Har tilbrakt flere netter i full storm helt eksponert oppe på en bre. Teltet holdt, med skikkelige forankringer og snøblokker på stormmattene. Med ytterligere stabilitet i konstruksjonen ved fler kryssende stenger burde disse nye utgavene være råtøffe telt, som tåler "alt".
  6. Oksidering er på samme måten som "uttørking" ren og skjær bull. Det grå/tørre laget du ser er steinslipen der hvor voksen er slitt bort. At voksen fordamper gradvis ved lagring vil kunne gi samme resultat. De stålsiklede skia jeg plukket fram fra boden ved starten av sesongen hadde like svart såle som i fjor, og viste ikke antydning til "oksidering". Riper er det imidlertid endel av, spesielt på barnas ski. En rask runde med Kuzmin fjerner småriper og slitasje fra sand. NB ! Ikke glem å gå over med skirens først, da sand og møkk fra sålen vil kunne sløve ned eggen på Kuzmin.
  7. Kun positive erfaringer på nett og i butikken ! De svarer som regel innen en time eller to på e-post. Dedikerte fagfolk i butikken som tar seg god tid og øser av sin kunnskap. Man kan føle at de virkelig koser seg når de får prate ski og gi råd
  8. Jeg ville ikke limt feller på festetapen. Du risikerer ikk bare at felle sitter dårlig, men du kan også ende opp med en "hybrid" av fellelim og festetape på fellene.
  9. Har også fundert litt på stålsiking av alpinski, men har kommet til at dette er tilnærmet umulig på grunn av stålkantene. Så inntil det kommer et ny kreativ løsning for dette blir vi ikke helt kvitt glideren enda.
  10. +1 Har Koteka 290 selv og er storfornøyd. Lettere og mer kompakt blir det ikke, ikke luftigere og behagligere heller
  11. Kuzmin anbefales på det varmeste ! Har benyttet det et par sesonger nå, og går aldri tilbake til glider. Selv var jeg en ihuga prepper med godt verktøy og brukbar teknikk. Er glad for å slippe å stå ukentlig i voksdampen og jobbe. Må bare få tak i sikleverktøy til brede alpinski så kan glideren pakkes bort for godt. Den store fordelen med stålsikling er at en behandling holder veldig lenge, mens med glider er skia hvite igjen etter en tur på kaldt føre. Den hvite "busta" som kommer frem når glideren slites av er steinslipen, og slett ikke "tørr såle" som mange er lurt til å tro. Beviset ser du selv når stålsiklingen fjerner steinslipen, og får fram sålen slik den var opprinnelig. Selv etter mange turer, og lagring gjennom sommeren er sålen like svart og fin. Jeg pleier å ta en grundig runde med Kuzmin når sesongen starter, for deretter å ta en rask etterbehandling i løpet av sesongen som fjerner riper, slitasje og forurensning. På den måten har man en ski med 90% glid gjennom hele sesongen med minimalt med arbeid og investeringer. Siklet for moro skyld opp et par slitne, 15 år gamle racingski i fjor, og sålen ble fri for sår og fremsto som ny, svart og fin. Tips: Bruk skirens og fjerne all sand og forurensning fra sålen før sikling så sparer du eggen på Kuzminen. Dra lange jevne tak, og pass på vinkelen så det ikke butter og lager hakk. Det blir som å høvle av løvtynne flak, og det snedige er at det stopper av seg selv når sålen er klar. Da er det ikke ujevheter og "bust" å ta tak i lenger, og siklingen glir uten å høvle. Lykke til !
  12. Prøvde TX PRO og de satt som et skudd. Likte også fleksen de hadde. Etter lesing, vurdering og diskusjon av ski fra K2, Vølkl, etc, kom jeg til at Black Crows Corvus 185cm burde være et godt kompromiss som takler både pist og offpist bra. Satser på grønn/soft fjær på bindingene. Bestillte hos OSL og betaler 11200,- for hele pakka. Det er samme pris som hos Jesting. Da er det bare å vente på snø ! Takker for tips og innspill
  13. Takk for tips ! Skistoppere er ikke den eneste fordelen nei. Det skal også bli fint med step in, spesielt i alpene hvor skiene til stadighet skal av og på
  14. Hadde også en H7 der ledningen røk. Fant ikke noen passende ledning, så rep prosjektet rant ut i sanden. Kjøpte en ny H7 på XXL-web til den latterlige prisen 299,-. De har nå satt strømpe på inngangen til batteriboksen, og benytter ledning med spiral, slik at man unngår drag. Jeg synes H7 er et meget godt kompromiss mellom vekt/størrelse og lysstyrke. Til sykkelbruk er det Magicshine som gjelder. Har en MJ 808 på hjelmen og en MJ 872 på styret. Det blir lyst så det holder, men jeg er ørlite bekymret for varmeutviklingen i MJ 872, selv på en kald høstkveld...
  15. Takk for tipset ! Vet du når de er forventet å dukke opp hos forhandlere ?
  16. Hei, Er på utkikk etter telemarkski med hovedvekt på offpiste i skianlegg. Bør også fungere greit på preppet underlag. Er 184 høy og kjører på 179cm i dag. Kan tenke meg noe kortere ski. Ca 170-175cm ? Det skal være NTN bindinger på dem. Skistoppere er et must, antar NTN er alene om dette på Telemark. Liker god fleks. Vil grønn fjær fungere ? Jeg trenger også støvler til NTN systemet. Har bred lest/høy vrist (bruker Garmont i dag) Liker i utgangspunktet støvel med god fleks. Er det noen med konkrete utstyrsanbefalinger. Gjerne også tips til butikker i Oslo-Dramens området med gode priser og kunnskap. Takk for innspill !
  17. XA PRO 3D Ultra er mine favoritter til skogsturer og lette turer i fjellet. Så lenge man ikke plumper holder man seg tørr i regnvær, hvis man har en litt lang turbukse som dekker toppen av skoen. Sålene beskytter godt mot spisse steiner. Skoen er lett men samtidig stabil. Jeg er også en overtråkker, men har enda ikke hatt noe uhell med disse.
  18. Jeg har Premium kart for Oslo på SD mini kort. Det er låst til kortet, og løsningen fremstår som veldig lite praktisk: Man får ikke brukt kartet til planlegging på PC (Basecamp) uten å ha GPS eller brikke tilkoblet PC. Frikart anbefales varmt. Stiene i mitt område (Asker) er adskillig mer detaljerte og oppdaterte enn på kjøpekartene.
  19. Dette er en av de få tilgjengelige jakkene: http://rab.uk.com/products/mens-clothing/shell/stretch-neo-jacket.html UK forhandler: http://www.cotswold-outdoor.com/index.cfm/fuseaction/products.detail/code/11110976 Det ser ikke ut til at noen norske fører den foreløpig.
  20. Jeg er interessert. PM med kontaktinfo avsendt !
  21. Det begynner å bli en stund siden ja. Det er vel mulig å få de til å bestille inn. Prismessig er det vel ikke mange som matcher XXL på Helsport ?
  22. Det kommer an på terrenget, og vekten/glien på pulken. Hvis man ferdes kun i flatt/slakt fjellterreng og har en lett barnepulk som glir godt funker kortfellene. På slike turer har jeg uansett benyttet lett lengrennsutstyr. På turer i høyfjellet med mer stigning, eller i kupert skog med blokker, og med en tung transportpulk er det bare å glemme kortfellene. Og det er nettopp til slikt disse skiene er brukt. Jeg ble advart, men måtte jo prøve det "geniale" systemet Hvis jeg skal putte disse i en kategori må det bli topptur på mykt føre og løssnø, og med lette sko/bindinger. Aldri opplevd maken til skiglede i nedkjøringene i Jotunheimen. Som gå-ski er den i sitt ess i løssnøen, men mindre optimal når man følger en hard trase med feks scooterspor, eller vil skøyte på skare.
  23. Har sett det hos xxl Sandvika i rødt. De har vel også best pris på Helsport.
  24. Takk for info ! Ser ikke helt at Polartec skulle mangle seriøsitet. Rab er vel heller ikke helt borte. E-vent er vel et godt eksempel på at man har kommet videre fra Gore-tex.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.