Gå til innhold
  • Bli medlem

Christian_B

Aktiv medlem
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

4 Neutral

Om Christian_B

  1. Ja, mente "den lille" er en ok bok. En av mange skredbøker jeg har valgt å ha i bokhylle. Boken "Livsviktig kunnskap" var det jeg mente var en unødvendig bok. Absolutt viktig å tilegne seg kunnskap, var kun bøker jeg kommenterte.
  2. Klatring: - Freedom of the hills. Dekker mye, få siste utgave. - Training for the new alpinism. Dekker det fysiske aspektet med fjellsport. Ski og skred: - Skikompis. Knallbra bok om skred - Staying alive in avalanche terrain. Knallbra bok om skred - Freeskiing. Tar for seg bratt skikjøring, skialpinisme og skred, samt mye mer. En god bok.
  3. Skikompis er absolutt å anbefale. Lettlest, enkel å forstå og praktisk rettet. Så kan man supplere med "Staying alive in avalanche terrain " av Bruce Tremper, som er min favoritt. Ikke like lettlest og på engelsk, men om man reiser litt kommer engelske ord og utrykk godt med. Ellers er Brattliens "den lille" ok. Livsviktig kunnskap var mer eller mindre bortkastet tid. Som nevnt ovenfor: Man trenger ikke kjøre over 30 grader for å ha det moro, så da er det jo bare å la være. Kort oppsummert.
  4. Begrenset hvor ofte man trenger stegjern på vanlige toppturer. Jeg har hatt det med på et par turer, brukt det 1 gang. Øksen brukes oftere, og er kjekk å ha hvis det er fare for utglidning. Jeg har en Black Diamond Raven Ultra øks, lett og liten. Stegjerna er noen lette Camp 290. Ellers er skarejern altid med i sekken. Harde traverser blir så mye hyggeligere. Og man bruker mye mindre krefter. På turer over bre har jeg med sele, noen slynger, et 30m halvtau og 2 karabinere. Skal man gjøre rappeller, rangle eller klatre må man ha med det som trengs for det. Ellers er kompass med klinometer noe av det jeg bruker mest. Da kan man ungå eller gjøre gode valg i skredterreng. Men standarutstyr i min sekk (skispesifikk sekk/ballongsekk): - Spade, søkestang, snøsag. (SM på kroppen) - Lett liten hodelykt - Litt varme klær - Kart og kompass (med klinometer) - Spot - Skarejern - Mat og vann - Lite og praktisk føstehjelpsett med sterke smertestillende, tape, enkeltmannspakke, litt tau og en foliesekk. - Skibrille med gult glass (solbriller på hodet) Evnt om det trengs: - Øks - Stegjern - Tau - Sele - Sikringsutstyr - Hjelm
  5. Skal prøve meg på en rapport ja. Skal drasse med meg kamera og ta en del bilder. Håper det blir en fin tur, ruten er så og si plottet med forbehold om endringer underveis. Har valgt å gå frem og tilbake over maks 9 dager, noe jeg tenker går fint med endel fisking og kos. Trenger forresten ikke Sæbu kartet med mindre man skal ut i bebygde deler av Osterøy. Hvis man vil holde seg i fjellområdene holder det med de to andre.
  6. Takk for tips om nettside. Den var jo helt knall, med avstandsmåler og div. Fin til planlegging av rute. Fant forresten ut hvilke papirkart jeg trengte. Måtte ha samnanger 1215 IV, sæbu 1116 II og stanghelle 1216 III for andre som skulle lure.
  7. Som overskriften tilsier, planlegger jeg å gå Osterøy på langs i mai/juni i vår. Litt av problemet jeg har er mangelen på info om en slik tur. Lite eller ingenting på nett. Største problem er at jeg ikke finner turkart som dekker osterøy, eller kanskje jeg rett og slett er for dårlig på å lete. Noen som vet hvor jeg kan få tak i turkart over osterøy??
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.