Gå til innhold
  • Bli medlem

Mantis

Aktiv medlem
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Om Mantis

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Hva med Molladalen? Da tenker jeg å gå fra Barstadvika og innover. Slå leir ved vannet, fiske (om det finnes fisk i det?) og gå Randers eller Jønshornet dagen etter. Går det naturlige stier til disse to toppene fra det man ser på bildet? Ser utrolig bratt ut men.. Ned igjen til leir, slappe av og så pakke sammen. Er det knallvær kan man eventuelt legge inn to overnattinger.. det ser jeg litt ann.
  2. Tusen takk for tips 😃 I utgangspunktet tenke jeg å starte med en, maks to netter. Det trenger ikke nødvendigvis å være kilometer med vandring, selv om jeg fint kan gå et stykke. Sjekker ut Reinheimen nå og det ser ut som første turen med teltet går dit! Var nylig på Lauparen i Ørskog og så da et fint fiskevann inne i dalen der, men mer spennende å brvege seg lenger inn til nye og ukjente steder. Jeg har ikke noe konkret pakkliste enda, men foreløpig ser det slik ut: Antrekk: scarpa sko, tynne ullsokker, turbukse, tynn ull (evnt teknisk t-skjorte om det er varmt) solbriller er med. Utstyr: Arc'teryx Altra 75L sekk (i sekk har jeg fyrstikk, tennstål, plaster, boks med div tau nåler ol. sportstape, elektrotape, nødfolie), enkelt liggeunderlag, Helsport Nordmarka 3 telt, Helsport komf. -1 pose, gassbrenner, gassflaske, 2 kaseroller, 1 stekepanne, kaffekjele, campingsag, turkniv. Fiskestang, slukboks. Klær: (pakkes i vanntett pose fra biltema) 2 stk sokkepar, 2 stk bokser, ullfrotè, ullstilongs, mariusgenser i ull, arc'teryx gore tex jakke, lue, votter. Lett shorts om sola står. Mat: Her jeg litt usikker.. jeg er forholdsvis ny på innlandsfiske, så å satse på fisk kan jo fort bli mager kost. 2 pakker REAL turmat kanskje? + div som sjokolade, kaffe, polarbrød, pålegg. Ei lita pils til kvelden. Dette er det jeg tenker så langt. Noe vesentlig jeg har oversett?
  3. Hei. Noen forslag til teltturer som går over en til to netter i Møre og Romsdal - fortrinnsvis på Sunnmøre. Har bil, så jeg kan godt kjøre et stykke for å komme til utgangspunktet for turen Ønsker å kunne fiske, så leir i nærheten av et fiskevann er et møst! Jeg har ikke mye erfaring med slike turer, så derfor spør jeg her. Ellers har jeg god erfaring med toppturer rundt om, men dette med telt på tur føler jeg blir noe litt annet. Jeg har nylig gått til innkjøp av et Helsport nordmarka 3-telt. Det er ikke det letteste og får relativt lav score på en del tester, men det var "ryddesjau" på XXL og jeg prøver å holde budsjettet litt nede, siden jeg er i startfasen og det fort blir mye penger når du må starte fra scratch med utstyr til tur. Videre har jeg gått til innkjøp av: - Gassbrenner (- gasstank) - Kopper, kar, stekepanne, bestikk ol. - Arc`teryx Altra 75 sekk (veldig dyr sekk for nybegynner, men fant den på salg. Virker som en bra sekk!) Fra før har jeg: - Helsport sovepose. Komf. rundt -1 - God gammaldags liggeunderlag - Fiskestang med haspellsnelle til innenlands (- div sluker, spinnere..) Ellers ønsker jeg tips og triks til slike turer. Hva bør man ha med? Hva må man ha med? Jeg har pakket topplokket i sekken med diverse som jeg tenker skal få ligge der hele tiden. Folie (sånn til nøds for å holde på kroppsvarmen), liten pose med myggnett, tamponger til opptenning av bål, stormlighter, liten tube superlim, sportstape, elektrotape.
  4. Takk for svar Da bestilte jeg i Large, så får vi håpe den passer og at jakka er bra!
  5. Heisann. Jeg ønsker meg en gore-tex-jakke som kan være med som allround jakke på diverse turer i skog, mark og dagstoppturer. Har etter nøye gjennomgang av ulike jakker på markedet kommet frem til at Arc'teryx Beta Sl er en jakke som vil passe til mitt bruk og som er innenfor budsjett. Helst skulle jeg nok hatt en Norrøna trollveggen eller Arc'teryx alpha, men de blir litt for dyre nå i denne omgang. https://arcteryx.com/product.aspx?country=no&language=no&gender=Mens&category=Shell_Jackets&model=Beta-SL-Hybrid-Jacket Noen erfaring angående størrelser på denne modellen (eller merket generelt?) Har googlet litt og har kommet til at Arcteryx varierer i størrelsen. Slik jeg har skjønt det, bør man være obs dersom klærne er tilpasset klatring (kort i livet, lange armer). Jeg er 188 og normalvektig. Helst plass til en god ullgenser eller en mellomlagsjakke under. Tenkte først L, men kan det være lurt å gå for en XL her? Vil jo ikke bade i jakka, men greit å ha litt plass under også kanskje?
  6. Hei Sitter her og planlegger sommeren litt og har hele tiden tenkt at å vandre innover fjellheimen med et telt på ryggen og være borte i 2-3 dager må være en strålende tur for en student uten den helt store kapitalen. Hittil har det bare blitt med tanken, men i sommer håper jeg å få til minst to slike turer. Problemet er at jeg ikke er så fryktelig kjent i fjellene i møre og romsdal. Jeg har vært på en del turer som Lauparen, Skåla osv. i fjor sommer. Jeg er forholdsvis godt trent og er vandt til oppakning fra forsvaret, så jeg klarer litt belastning og lengde på turen. Tafjorfjella virker som et fint område å starte i for slike overnattingsturer, men jeg får opp hytte-til-hytte-turer og jeg er ikke medlem av noen forening. Man må vel det for å få tilgang til disse hyttene? Det er vel dessuten ganske stor pågang i sommermåneden og litt av poenget med å gå er jo ro i sjela Jeg klarer meg fint med telt på ryggen. Jeg ser for meg å kunne slå opp telt og fyre opp et bål nært et vann for natten. Noen gode forslag til turer? Helst gode forklaringer, kilder osv. ettersom jeg ikke er noe fjellgeit og heller ikke er lommekjent i fjellheimen her På forhånd takk!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.