Gå til innhold
  • Bli medlem

Max1

Aktiv medlem
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Max1

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Dødsulykke fra Svartdalspiggen. Dessverre et tilfelle eller to hvert år i Jotunheimen http://www.aftenpost...en-6962358.html Litt mer info: http://www.gd.no/nyheter/article6182234.ece
  2. Snøen er nok ikke noen faktor i påsken i år, fordi den rett og slett har forduftet. Anbefaler nok fotturer i marka i påsken. Fra maridalen er det ikke så lang vei til harestua og den tas på en dag. Anbefaler at turen legges over Maridalsalpene (Mellomkollen), mot Hakkloa og over Skinnskattberget. Fine områder det der. Eventuelt enda lenger mot vest i marka.
  3. Det er ikke flust med fiskevann om du ikke vil ta en liten rundtur, men det er jo Blåtjernet som du passerer. Har ikke prøvd fiskelykken i det vannet. Forøvrig er det ikke den beste tiden for fiske nå som det fortsatt er is igjen, men den er av tvilsom kvalitet. Kanskje etter påske? Undersøk på ofa.no. Det er en fin side for tips og der diskuteres alltid isforhold. Der kan du også kjøpe fiskekort (via inatur). Uansett kan du nok ikke vente storfangst... Syd for Ramstadslottet er jeg mer kjent med fiske og der er det flere greie vann, men det blir en lengre tur.
  4. Hele Østmarka er farbar til fots. Snø her og der, men enkel å gå på, men for det meste snøfritt. Den toppen du ønsker å besøke er jo mest vanlig å gå fra Marikollen eller Sandbekkstua og gå stien opp fra nord. Der kan det sikkert ligge litt snø, men det vil i så fall være minimalt og ganske så uproblematisk. Om du ikke har vært der før, kan en tur over Bjønnåsen anbefales på returen. Den har langt bedre utsikt enn Ramstadslottet og Barlindåsen, som er de høyeste i Østmarka.
  5. Jeg bruker slike jakker mye til skogsturer, fjellturer og til jaktturer. De siste 4 år har jeg kjøpt 3 skalljakker. 2 Bergans og for halvannet år siden en Norrøna Dovre (jakke og bukse). Min erfaring er at norrønajakken er langt bedre enn Bergans. Vannavstøtingen varer mye lenger og jakken er lettere å vedlikeholde / trenger mindre vedlikehold. Det er en grunn til at jeg har følt behovet for 3 jakker de siste 4 år, men etter å ha skiftet til Norrøna, blir det nok mye lengre mellom kjøpene.
  6. På en varm dag liker jeg ikke å dekke til hodet. Egentlig ikke på en kjølig dag heller. Ta med en fin kam, for å ikke få fjernet fluene etter et angrep kan spolerer resten av turen. Vanvittig irriterende. Ikke ofte de biter mennesker, så slikt er jeg ikke bekymret for, men vanvittig irriterende. Og nei, det finnes ikke noe på boks som holder dem unna.
  7. Tipper du runder 50km fra Jevnaker (Toso) til Sognsvann om du regner faktisk antall kilometer du tråkker og ikke rette linjer på et kart. Fra Tverrsjøstallen ta gjerne blåstien over Pershusfjellet, østsiden av Spålen, til Katnosdammen, Sandungen, over Sandungskollen/Kikut og ned til Kikutstua, over Kobberhaugene og til Sognsvann. Du får med deg det aller beste av Nordmarka. Det høres ut som en to-dagerstur og fine overnattingsmuligheter er det jo flere av på nevnte rute. Det meste av turen går i terreng 4-600 meter, så det fryser nok ikke til før et stykke ut i november og de større vanna er neppe trygge før enda senere. Snøforhold er jo ikke lett å spå, men det er ikke ofte jeg får snøproblemer til fots i marka før i desember, selv om det kan skje. Jeg mener oktober og november er de fineste månedene til fots i marka. Ikke minst under barfrosten.
  8. Kopierer denne offentlige instansen alt kopibeskyttet materiale for kr 5.-? Høres jo ut som et rimelig sted å gjøre innkjøp på... Si fra når de starter med å kopiere DVD-er og spill for kr 5.-, da tar jeg turen oppover.
  9. Max1

    Fakta på lørdag - NRK

    Ja, samme program. Selv synes jeg ikke den scenen var den verste. Jeg skjønner at de blir gira i sitt første møte med skytbart vilt. Dog var det mye annet som var desto mer latterlig, uetisk og useriøst.
  10. Nok en fin turrapport. Tonekollen er verd et besøk. Det er Kjerringhøgda også, selv om den kun er få strakser fra parkeringsplassen. Spesielt godt egnet for familietur med barn? Kan anbefale f.eks Tømmeråsen (Ski kommunes høyeste punkt med...ehh... svimlende 313 meter) som har fenomenal utsikt, sikteskive og er flott for en bålrast. Kan anbefales på disse klare høstdagene Enklest fra Krokhol, selv om jeg kun har gått opp i spennende, men litt krunglete natur, fra Svartoren. Men du har sikkert vært på den toppen? Ellers gir Mortvassåsen overraskende flott utsikt fra toppvarden. Adkomst fra f.eks Losby. Der er veien kort til skrenten vest for Blåsynmåsan hvor det også er flott utsikt og du kanskje finner den forseggjorte hytta til Paul som klamrer seg fast på en hylle. Sorry, jeg beveget meg et stykke utenfor turrapportens kjerneområde, men jeg er jo så glad i Østmarka
  11. Max1

    Fakta på lørdag - NRK

    Fant oppleget hans ganske useriøst. Eneste unntaket var at han heldigvis reagerte når ungdommene poserte med våpnene rettet mot hverandre på bilder på nettet. Han ga dem 6 måneder utestengning fra våpenbruk: Altså ble det ikke noe jakt på vårparten for dem... Det jeg reagerte mest på var holdninger som at det skulle bli kult å gå ut å "drepe noe". Han hadde jo bare spilt krigsspill, men nå fikk han kanskje endelig drept noe på ordentlig. Uttalt mens han i spillet går rundt og skyter. Det var flere slike ting jeg reagerte på. Også holdninger en del viste frem, selv etter avlagt jegerprøve. Forøvrig pussig at NRK sletter et egenprodusert faktaprogram etter så kort tid. Tro om noe kom opp i ettertid av programmet?
  12. Bor i Oslo, er fra Nord-Troms. Siden saltvann tydeligvis er det viktigste kriteriet for om naturen objektivt sett er flott, både kommer jeg fra, og bor i et par av de flotteste fylkene i landet Til dere som bor i Oppland, kjøp litt havsalt og strø i Mjøsa, så slår Oppland knockout på de 18 andre. For Oppland har fenomenal natur og en drøss med fjellheimer. Men, inntil videre kommer altså Oslo over Oppland på listen...
  13. Max1

    Fakta på lørdag - NRK

    Du kaller meg en rasist? Basert på det? Det forteller vel en god del mer om deg enn om meg. Uttrykket hadde ikke noe som helst med rase å gjøre. Synd du setter folk i bås på den måten, hvilket er det samme som rasister er flinke til å gjøre. Altså, dere har mye til felles
  14. Max1

    Fakta på lørdag - NRK

    http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/790441/
  15. Du kan kjøre ned til Gjerdingen fra Ølja/Tverrsjøstallen. Du kommer da på nordsiden av Gjerdingen. Det er ikke mulig for turfolk å kjøre opp til Gjeringen på sydsiden (heldigvis). Du kan treffe på biler her, for det er fastboende på bl.a Elgstøa.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.