Gå til innhold
  • Bli medlem

Sjokoladefabrikk

Aktiv medlem
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Sjokoladefabrikk

  1. Ok, takk! Finnes det et tredje alternativ? Kompisen min er - som forventet - lite begeistret for å reise sammen med harry tyske bobilturister... Da vil han heller kjøre den samme veien over land...
  2. Oj, ok, nei da dropper vi nok de små ferjene, takk! Da må jeg bare høre med kompisen min - vi er tyske selv, men bor/jobber i Norge og han er litt allergisk mot våre landsmenn. Han er redd for å bli sett på som en av disse gutta: Hvor lang tid tar det ca. med hurtigruta? Bør vi forhåndsbestille billettene? I fjor endte vi opp med å tilbringe halve dagen i Moskenes fordi vi ikke hadde kjøpt billettene på forhånd.. Det vil vi helst unngå - men samtidig blir det jo også litt vanskelig å vite helt eksakt hvilken avgang vi rekker..
  3. Etter fjorårets tur har bestekompisen og jeg tenkt å legge ut på en lignende tur også i år. Planen er å kjøre sånn (Oslo - Mo i Rana - Lofoten/Vesterålen - Moskenes - Bodø - Sandnessjøen - Bronnøysund - Oslo ; eller omvendt) og sove i telt eller i bilen. Vi har planlagt 10 døgn. Ja, jeg vet at det er lite og at det blir mye kjøring, men det blåser vi i. Er det noe dere ville anbefalt å endre ellers? Noe spesielt vi burde se langs ruta? Noe spesielt utstyr dere ville tatt med? Ingen av oss har fisket før - tror dere vi har en sjanse å fange en fisk med en billig eller selvlaget fiskestang? Eller er det fullstendig usannsynlig å klare uten veidledning? (Jeg synes det hadde vært kult å kunne putte stangen i vannet vi telter ved, vente en time og så kaste fangsten på grillen... men det er kanskje litt naivt?) Takk!
  4. Hei! Jeg har overhodet ingen erfaring med vandring, men vil gjerne dra på en helgetur med en kompis. Vi kunne starte i Oslo en fredag ettermiddag, så ta buss/tog et sted og begynne å gå derfra. Telte en eller to netter og være tilbake i Oslo i løpet av søndagen. Hvor ville dere dratt? Jeg tenkte at kanskje Gaustadtoppen kunne vært noe (bortsett fra at bussbilletten er så dyr). Takk!
  5. Det ble mye kjøring i alle fall... Vi fikk nesten bare sett på det som var langs veien (som ikke var så lite som man kanskje skulle tro...). Vi mistet mye tid den første dagen, jeg hadde vondt i ryggen i flere dager og vi var generelt redde for at vi ikke skulle rekke så mye på så kort tid... Her kommer en mer detaljert beskrivelse: Dag 1: Turen begynte med problemer med leiebilen som endte med at vi leide bil hos et annet firma i Strömstad (det var forresten ca. 26/27 grader). Derfor fikk vi ikke dratt fra Oslo før kl 1730/1800. Overnatting i Rondane. Dag 2: Kjapptur innom Trondheim, så kjørte vi videre til venner i Nord-Trøndelag og overnattet der. Dag 3: Videre til Mo i Rana, bading i Snåsavatnet, rett ved E6. Jeg hadde sinnssykt vondt i ryggen, vi var nære ved å avbryte turen. Først dagen etter fant vi ut at det var fordi jeg hadde prøvd å dekke til sprekken mellom seterygg og bagasjerommet (nedslådte seter), nettopp for å unngå smerter... Vi overnattet rett ved Langvatnet nord for Mo i Rana, det var nydelig. Dag 4: Morgenstellet tok vi i Langvatnet. Herlig! Så kjørte vi videre til Narvik. Kråkmotinden er fin: Vi besøkte en venninne og overnattet i Troms, i nærheten av Bardufoss (3 grader og det var lyst hele natten, selv om det ikke var midnattsol lenger). Dag 5: Og så... var vi endelig framme i Tromsø. Vi tilbrakte hele dagen med venner, derav flere timer på Kvaløya. Dag 6: Lofoten! Det vakreste landskapet jeg noen gang har sett. Vi tok en pause på en liten øy: En for lang pause, for da vi skulle gå tilbake hadde flommen oversvømt sandbenken som dannet "veien" over til øya. Så vi ble litt våt på beina. Overnatting på en eng i nærheten av Bøstad. Det var ekstremt mye vind og vi hadde bare dårlige teltplugger. Det endte med at vi festet teltet til bilen... Dag 7: Vikingfestival på Lofotr Vikingmuseet. "Rotur" med vikingskip (som ble dyttet av en liten motorbåt...). Så videre til Moskenes (ankomst ca. kl 16) for å ta fergen til Bodø. Det var like før jeg fikk tårer i øynene av hvor fint det var. Vi hadde selvsagt IKKE kjøpt billett på forhånd. Men det ville da forhåpentligvis ikke være noe problem, båten skulle jo ikke gå før kl 1930...? Jo, det var det. Vi kom akkurat ikke med, så vi måtte vente til kl 2115... Men forhåpentligvis ville jo turen bare ta ca. 1,5 timer (det var jo så kort avstand på kartet) - men neida: "Turen tar 3:15t" Argh! Framme i Bodø kl 1. Videre til Saltfjellet, overnatting rett ved en fantastisk fjellstrøm (ankomst kl 3). Så måtte vi sette opp teltet osv., vi la oss kl 4. Dag 8: Morgenvask i fjellstrømmen, ved siden av strykene. Fantastisk. Overnatting hos vennene våre i Nord-Trøndelag. Dag 9: Tilbake til Oslo via Rv3. Det var den første dagen med regn - vi hadde vært EKSTREMT heldige med været. Sol hver eneste dag! Fargerike elggevir langs veien - det hadde jeg bare lest om. Norge har for mye penger. Dag 10: Tilbakelevering av bilen i Strömstad.
  6. Vi tenkte å kjøre: Oslo-Dovre (anbefaling hvor vi kan sove i bilen/telt? Kanskje heller i Rondane?) Dovre-Trondheim-Steinkjer Steinkjer-Mo i Rana Mo i Rana - Bodø - Lofoten - Laupstad Laupstad-Tromsø Tromsø-Narvik Narvik-Saltdalen-Mo i Rana (osv.) Får vi da med oss det "viktigste"? Det stemmer nok at poenget med ferie er rekreasjon, men som sagt, vi har også tatt Oslo-Stavanger-Oslo på 2 dager og ikke angret på det ett sekund.
  7. "Må" man forresten ta Kystriksveien? Alle sier den er så flott. Men vi har ikke sååå mye lyst til å betale nesten 800 kr for alle ferjene samt at det sikkert tar mye lengre tid enn E6...
  8. Takk for all informasjonen dere har kommet med allerede! Det setter vi utrolig stor pris på. Flere tips er vi også takknemlige for.
  9. Takk! Hvor ville dere overnattet? (Helst noe der man kan sove i bilen, men samtidig er litt for seg selv, gjerne med fin utsikt over fjord/fjell.) Hvilke camping-/rasteplasser kan dere anbefale (til å ta en dusj om morgenen)? Det ble visst bygd mange fine og nye...?
  10. Det har vi ikke, må begge på jobb etterpå og kan ikke dra tidligere... Men vi har også kjørt Oslo-Stavanger-Oslo på to dager og likevel hatt en fin tid. Jeg ser heller mye forskjellig på kort tid, for så å dra på en egen tur dit en annen gang. Vi har ikke vært i Nordnorge før (vi er begge tyske), og i år SKAL vi klare det...
  11. Regner med at vi tar E6 mot Trondheim, så det ser jo ut som vi kjører forbi der? Tusen takk for tipset! Bør man ellers evt. ta en omvei et eller annet sted, heller enn å fortsette på E6? Som sagt, vi har 9 døgn på oss, ellers er alt fortsatt helt åpent. Hva slags klær burde vi tar med? Vi kommer nok til å være mye i bilen osv. (5-6 timers kjøring hver dag), dagsturer til fots har vi antakeligvis ikke tid til... Det er tross alt et godt stykke fra Oslo til Tromsø og tilbake igjen...
  12. Tittelen sier vel egentlig alt... Vi skal på en roadtrip fra Oslo til Tromsø og tilbake igjen på 10 dager (eller, egentlig 9 døgn for å være eksakt). Vi skal leie en stasjonsvogn og ha med et telt. Planen er å sove i bilen/teltet samt hos venner i Steinkjer og Tromsø. Utover det har vi ingen planer enda - hva anbefaler dere? Hvor lønner det seg å stoppe? Hvor er det rene rasteplasser el., der man kan ta spise frokost og ta en dusj? Vi er uerfarne og har ikke det beste utstyret (studentbudsjett...), men tror ikke det vil være noe særlig stort problem. Vi skal jo ikke gå tur i marka i dagsvis, vi har jo med bilen og det er et stykke å kjøre... Alle forslag mottas med takk!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.