Gå til innhold
  • Bli medlem

Spiralis

Passivt medlem
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Profile Information

  • Gender
    Male

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Jeg har Topo Premium kartene fra Stavanger og Hardangervidda på 2 forskjellige brikker. Kjekt når man går i området som ligger mellom begge 2. Skal man da ta med begge i sekken og risikere å miste den ene under bytting med kalde fingre? Jeg løste det med at jeg lånte vanlig Topo GPS kart (1:50.000) fra en kamerat og la inn det aktuelle overgansområdet fra Hardangervidda på GPS via Mapsource. Sammen med brikken som har Topo Premium kart går dette greit. Ser at å kjøpe bare Topo kart (1:50.000) er billigere og mer fleksibelt enn Topo Premium (1:20.000) brikkene. De vanlige printede turkartene fra Ugland er jo også på 1:50.000 så jeg føler de er greie nok på GPS også. Dermed ble neste GPS kart kjøpt i 1:50.000 på CD istedenfor Topo Premium fra Østerdalen. Har forresten funnet ut at Topo Premium kartene er på 1:50.000 midt på Hardangervidda og Jotunheimen og ikke 1:20,000. Oppløsningen på 1:20.000 er det kun langs veiene på de kartene. Sikkert slik i andre områder som også har det slik.
  2. Istedenfor å lage flere ruter så ser jeg at man kan tegne opp spor som man ville med en blyant, ved å holde inn venstreknappen på musen når man drar "blyanten" over kartet. Dette gir vel omtrent like god nøyaktighet når man får info om ruten etterpå. Tar bare litt lenger tid og man må passe på at man holder linjen videre når man flytter kartet ved "pan" eller "zoom" for å tegne videre. Tegne spor, gå til pan og velge området videre, velge spor igjen og da skal sporet gjenopptas fra punktet man hadde sist. Fant ikke innstillingen for å slå av og på autorouting. Men noen av rundturene via bygder og tettsteder forsvinner om man krysser av at man skal unngå riksveier, fylkesveier og veier i boligområde i Alternativ på Aktivitetsprofil, når man har satt innstillingen på Fottur og skal route på stier.
  3. Noen som har erfaring med Garmin BaseCamp og funksjonen Routs? Prøver å planlegge turer ved å bruke Routs mellom punkter, men i fjellheimen så finner den kommandoen nærmeste bilvei ved et lite hopp mellom stiene. Mellom 2 punkter i fjellheimen kan den fort lage en løype ned til nærmeste bygd, ta omveien om riksveier og så rett strek mot punktet jeg har satt som slutt eller mellompunkt. Det blir fort 30 km eller 300 km istedenfor 3 km. Å lage en rute fra sti til en topp gir ofte samme resultat. Se vedlagt bilde. Å følge stien med kommandoen gir mer nøyaktig stigning og lengde på turen selv om kanskje siste 25% er feil da det ikke er sti til alle topper man har som mål. Er det en innstilling i programmet som kan benyttes eller virker egentlig bare den funksjonen på veier? Bruker den funksjonen når jeg plotter tur og profil på et kart til venner og kolleger som lurer å være med på turene, men ser jeg kanskje må gå over til å tegne spor istedenfor.
  4. Har lett litt på nettet og ser at Topo Premium kartene visstnok har kopibeskyttelse. Da kan jeg bare slette sikkerhetskopiene jeg har tatt av dataen på brikkene også da. Her har Topo eierne sett litt for mye på hva iTunes gjorde for noen år siden? Synd de ikke har oppdaget at vi er i 2011 nå. Ille dersom man ikke kan ta backup av dataen man har kjøpt. Tenkte ikke på å kjøpe alle kart på en gang i fjor. Kjøpte CD fra Østerdalen i 1:50 og Rogaland/Stavanger som Topo Premium. Når jeg nå ønsket å utvide og kjøpte 2 nye kart er det et stor minus for løsningen at jeg ikke har alle på en gang og på en brikke. For Topo Adventure så kommer kartene på diverse CDer og områdene man ønsker å få overført til GPS-en blir overført til internminne via Mapsource. Hver lille "rute"/"område" tar litt over 1MB så med min Oregon 450 har jeg 800MB ledig og dermed hadde jeg god plass til å lagre disse dataene da jeg gikk i Rondane (Holdt meg borte fra Rondane i nordvest da de områdene ikke er med på Østerdalen kartet) Burde vært noe slikt for Topo Premium kartene også kanskje med lisens mot GPS-en man har og overføring av kart via internett. Men det er en grunn til at jeg kjøpte de nye kartene som Topo Premium og det var bedre oppløsning og info i og med at de kommer i 1:20K. Synd at et slikt Topo kart produktet nå blir et irritasjonsmoment med disse "kontorfolka" som har brukt linjal til å lage grensene på kartet istedenfor å tenke turområder og kanskje bruke veier eller fjorder/vann som naturlige grenser.
  5. Jeg har kjøpt meg 3 TOPO Premium Kart til til min Garmin GPS. Jeg måtte kjøpe 3 kart for å dekke området Etnefjellene. (Stavanger, Bergen & Hardangervidda). Kan ikke si at jeg gleder meg til å bytte mellom disse 3 små microSD kortene når jeg står der i fjellheimen, når jeg passerer disse rette linjene på kartet. Synd de ikke kunne se områder som naturlig hører sammen når de laget disse kartene. Er det mulig å kopiere inn Bergen og Hardangervidda kartet (Det er Stavanger TOPO Premium kartet som dekker størst del av Etnefjellene) inn på microSD brikken til Stavanger kartet, slik at jeg slipper å bytte microSD brikke når jeg passerer over linjen til neste kart nordøst i Etnefjellene? Hadde vært fint om jeg kunne hatt de aktuelle kartene på 1 SD brikke når jeg befinner meg i disse krysningsområdene på kartet. Hadde jeg kjøpt de TOPO Adventure (som bare har 1:50K i målestokk på en CD) kunne jeg valgt de aktuelle områdene og overført dem til GPS-en for å fått 1 naturlig kartområde via Mapsource. Er det en slik mulighet i programmet BaseCamp som brukes for TOPO Premium? Regner med at det er flere som kan får dette problemet. F.eks i Rondane, der Østerdalen brikken dekker mye av Rondane, men at man trenger Jotunheimen og Trondheim karte i tillegg for å gå etter GPS i nord vest i Rondane.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.