Gå til innhold
  • Bli medlem

Ikigai

Aktiv medlem
  • Innlegg

    239
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    11

Alt skrevet av Ikigai

  1. Hvis du kan klare deg uten zoom så kan jeg anbefale Ricoh GR III (tilsvarende 28mm på fullformat) eller Ricoh GR IIIx (tilsvarende 40mm på fullformat). Det er et supert kamera, med en overraskende stor sensor (APS-C) for et lite kompaktkamera. Flotte farger, makrofunksjon. Jeg jobber som fotograf, og har X-versjonen på privaten. Kjøpte den brukt på Finn for ca budsjettet ditt. Altså mye kamera for pengene.
  2. Har du vurdert panniers eller rammevesker? De fleste er helt vanntette, og det er en drøm å sykle med ift. sekk på ryggen. Du får også panniers som kan konverteres til sekk (dog uten hoftebelte, men da er det ikke lange veien sekken skal bæres). Jeg har f.eks. en Ortlieb Vario PS som jeg sykler til jobben med. Har fotoutstyr i en Shimoda Core Unit Small. Sekken konverteres enkelt til en ryggsekk så snart jeg er av sykkelen. Rammevesker er et bedre valg hvis det er mer offroad enn sti. Ville i hvert fall vurdert en kombinasjon slik at du får mest mulig vekt av ryggen.
  3. LG sin UltraFine er ikke så dum. Vi vurderer dem til bruk i jobben for foto/videoredigering. Har ikke direkte erfaring med dem enda. 4K-varianten er ikke så gale priset heller: https://www.komplett.no/product/1181264/datautstyr/skjermer/skjermer/lg-27-4k-skjerm-27un880-b 5K varianten er dobbelt så dyr, og matcher da nesten Apple displayene i kvalitet og pris. Mener å huske at det er omtrent samme display som brukes. Men mulig du finner 5K varianten på Finn til en god pris, og da også 4K-varianten til en enda bedre pris. Bare pass på at du spør om skjermen er påvirket av «burn in».
  4. Den har løkker foran og bak slik at man kan feste ski og andre ting på sidene. Må bruke egne stropper, men da kan man velge selv hva slags type stropp man trenger.
  5. Jeg kjøpte Klättermusen Raido 55L for vel et år siden når jeg var på på utkikk etter en lettere sekk med bra volum, lavt tyngdepunkt (blant annet uten topplokk), med lommer på sidene og muligheter for å feste utstyr på utsiden ved behov. Den sekken har virkelig imponert meg, og jeg ser frem til hver gang jeg kan bruke den, uansett hvor tungt jeg har lastet den. Det jeg liker med den er at den er relativt lett (1210 gram) uten at det går på bekostning av komfort og kvalitet. Bare detaljer som at hoftebelte-spennen er i metall slik at den ikke blir ødelagt om man er uheldig å tråkker på den er ting jeg setter pris på. Nå kan jeg ikke si noe om hvor lenge sekken vil vare, men materialene virker langt fra skjør, og jeg føler ikke at jeg må være spesielt forsiktig med den. Dette er også første gang jeg bruker en sekk med et hoftebeltet som svinger mens man går, og jeg tror nesten ikke jeg kan gå tilbake til et vanlig hoftebelte etter å ha kjent hvor komfortabelt det er. Har ikke brukt sekken på ski, men ser for meg at det er lettere å holde balansen når sekken svinger med kroppen. Jeg vurderte HMG-sekkene, men ble ikke helt overbevist mtp. komfort og kvalitet. Synes sekker som hadde vært i bruk så svært slitte ut.
  6. Takk! Den føles overraskende komfortabel når jeg har den på ryggen, men jeg kan ikke uttale meg om bærekomfort over lengre distanser. Best komfort blir det hvis man bretter et liggeunderlag i to og ligger det på innsiden av sekken mot ryggen. Da unngår man harde kanter som kan presse mot skuldre og rygg. Ellers føler jeg at sekken blir godt stivet av pga. materialet som er tykt, i tillegg til at den får mer struktur når luften stenges inne når sekken rulles igjen (som en pakksekk). Skulderreimer og hoftebeltet synes jeg fungerer bra, og skulderreimene har også load lifters. Et annet pluss med en "pulk" man enkelt kan bære er at man er mer fleksibel i skuldersesongen. Det har hendt at jeg har gått inn skogsveier på ski hvor snøen er helt smeltet på returen.
  7. Interessant! Jeg har ikke prøvd den der, men jeg har vurdert å lage en lignende løsning. Ikke bare er det fordel å kunne bære pulken i bratt terreng, men også når man krysser elv, eller hvis man må reise kollektivt for å komme seg til turstart. Det er heller ikke feil med slike løsninger hvis man bor i en mindre leilighet uten mye bodplass. Jeg har eksperimentert med mange slike løsninger, men min absolutte favoritt ble å kjøpe en Sea to Summit Hydraulic Dry Pack på 120 liter. Den kommer med avtagbare skulderstropper og hoftebelte, samt solide fester på siden som man kan feste tau i. Da kan man ta av hoftebeltet og bruke det som drasele, evt. bruke en lett sekk og la hoftebeltet sitte på pakksekken. Ettersom den er 120 liter får jeg alt jeg trenger med meg for korte overnattingsturer. Også perfekt for dagsturer med litt utstyr, eller hytteturer og andre situasjoner hvor en stor pulk føles i meste laget. Overflaten er helt OK glatt (kommer an på føret), så jeg har smurt inn undersiden med skiglider og da føler jeg nesten ikke at jeg har den bak meg. Synes også det er et stort pluss at den er helt vanntett. Jeg har kalt den "pug" for pulk-bag, og så er den jo også liten og kompakt. 😄 Et par videoer som viser den i bruk: https://www.youtube.com/watch?v=_uAuwweSyDk https://www.youtube.com/watch?v=JNeDxTMuhHY
  8. De jeg har er Lundhags Vandra II Mid. Nedre del er fullstendig vanntett (cellular rubber), og øvre del består av fullnarvet skinn (full grain leather). M77 er vel også fullnarvet, men min erfaring er at læret på Lundhags-skoene er noe mer solid (tykkere, stivere, flere lag enkelte steder i konstruksjonen) og tar til seg mindre vann, muligens pga. en mer glatt overflate.
  9. Som med resten av bekledning har jeg flere lag med hansker og votter som kan kombineres for å tilpasse vær og aktivitet. Når temperaturen er rundt null eller noe på plussiden så bruker jeg en liner og en vanntett skallvott. Liner: The Heat Company - Wind Pro Liner, alternativt en ull-innvervott fra Hestra Vanntett skallvott uten foring: Black Diamond Waterproof Overmitts Det jeg liker med skallvottene fra Black Diamond er at de er tynne og lette. Siden de nesten ikke tar noe plass i sekken så er de alltid med og en god sikkerhet å ha. Når de er så tynne så er det også sjeldent jeg trenger å ta dem av. Kan fint knyte skolisser med dem på. Har også brukt denne komboen ned til -10 med en ull-innvervott fra Hestra, men der går grensen hvis man er mye i ro. Når temperaturen er godt på minussiden, eller jeg skal være mye i ro, så bruker jeg en liner og en tykk og foret skinnvott. Her kan man legge til enda en skallvott hvis det er svært kaldt, men jeg har ikke hatt behov for det enda. Liner: The Heat Company - Wind Pro Liner Foret skallvott i skinn: The Heat Company - Shell Full Leather Det jeg liker med votten fra The Heat Company er at den kan frigjøre tommel og fingre uten at man må ta av votten eller at den dingler rundt i en stropp. Jeg tar mye bilder og filmer på tur, så da blir det mange timer i ro der jeg må kunne operere kamera og og smått utstyr, og dette er løsningen jeg har funnet ut fungerer best. https://www.theheatcompany.com/en-no/gloves/shell-full-leather
  10. Alt er relativt til typen landskap, form og føre, men det går helt fint ja. Min erfaring er at du vil få problemer med volum og balanse (for topptung og lett og velte) før du får problemer med vekten med en pariserpulk. Er betydelig enklere å dra vekt enn å bære den. Børge Ousland hadde vel rundt 180kg i pulken ved start over polhavet, som en referanse i den ekstreme enden av skalaen. På korte overnattingsturer prøver jeg å holde vekten såpass lav at jeg kan bære pulken om nødvendig, f.eks. et stykke langs veien, over en elv eller hvis snøen smelter i skuldersesongen. Men får inntrykk av at du bor et sted i landet med mer stabile snøforhold og ikke fullt så mye bakker, så da er det bare å fylle opp.
  11. Når det kommer til å feste utstyr osv. så er det bare å holde det enkelt. Bruk det du har av strikk og stropper, eller lag til noe på egenhånd. Hvis du ikke har brukt pulk før så vil du bli overrasket over hvor mye vekt du kan ha med før det begynner å bli tungt, så om du ikke har optimalisert bagger og pakkposer til utstyret ift. vekt så gjør det heller ikke så mye på korte turer. Jeg bruker ofte duffelbagger som jeg uansett har liggende i boden, selv om det ikke er det letteste alternativet. Når det kommer til taudrag vs stangdrag så var min første tanke å anbefale taudrag. Jeg foretrekker det selv fordi det er enkelt, lite som kan gå gale, og det gir mer frihet til å bevege seg rundt og spesielt tilbake til pulken uten å måtte koble fra. Men så kom jeg til å tenke på det som ofte folk synes er negativt med taudrag, nemlig det når man er på vei ned en bakke og pulken kommer seilende mot beina. Selv har jeg ikke hatt noe problemer med det og har funnet meg en teknikk der jeg holder pulken bak eller på siden når jeg renner ned, men ble plutselig litt usikker på hvordan det vil fungere med truger. Har aldri testet det før, men når du går med truger så vil jo pulken ha høyere fart enn det du vil ha i nedoverbakker, og er det hardt/isete så vil pulken helst fyke forbi deg, så da vil du måtte holde og styre pulken med ene hånden, noe som kanskje kan bli litt slitsomt over tid. Men det spørs vel også på området du ferdes i. Hvis det bare er flat eller kupert skog uten særlige bakker og det sjeldent er isete så er det kanskje ikke noe problem.
  12. Grunnen til at man ønsker at ytterstoffet på en membranjakke skal prelle av vann er for å opprettholde pusteegenskapene til membranen. Når ytterstoffet på skalljakken trekker vann ("wet out" på engelsk) vil membranen fortsatt være vanntett, men fuktighet og svette som dannes på innsiden vil ikke bli transportert ut gjennom membranen, noe som resulterer i at man i stedet blir våt fra innsiden på samme måte som man blir i andre materialer som ikke puster. Måten Gore-Tex og de fleste andre membraner får til sine pustende egenskaper er ved diffusjon, der forskjellen i luftfuktighet på innsiden og utsiden av jakken påvirker hvor godt jakken vil puste. Si det er 70% luftfuktighet på innsiden av jakken og 30% på utsiden av jakken så vil fuktigheten transporteres ut gjennom membranen. Men dersom ytterstoffet har trukket til seg vann vil luftfuktigheten på utsiden av plagget være tilnærmet 100% og det vil ikke bli transportert ut noe fuktighet, heller motsatt om fuktigheten på innsiden av jakken er lavere. Dette er også med på å forklare hvorfor det er så vanskelig å holde seg tørr når man er i høy aktivitet og det samtidig er høy luftfuktighet ute.
  13. Har du prøvd å vaske den før impregnering, f.eks. med Nikwax Tech Wash eller lignende? Se forøvrig her for å se hva Arcteryx selv anbefaler av prosedyre for å se om du gjør det som anbefalt: https://arcteryx.com/us/en/help/product-care Men når det er sagt så har jeg til gode å være fornøyd med membranprodukter over tid.
  14. Ser ut som det er Nora Megajan-støvler (evt. en tidligere modell) som bruker syntetisk gummi i form av en patentert PVC-blanding og nitril. https://www.haugseng.no/produkt/nora-megajan-stovel-05772/ https://www.noraboots.com/megajan-verde-stivali-agricoltura?lang=en
  15. Har du skrudd av "tap to wake"? Altså funksjonen hvor du trykker på skjermen for å aktivere den? Mitt forslag er å ønske deg en hjemmestrikket telefonsokk til jul (hvis du ikke strikker selv). Jeg fikk en slik en for mange år siden, og bruker den hele tiden på tur. Var opprinnelig strikket til en iPhone 5, men siden det er noe stretch på den så har den passet til alle telefoner jeg har hatt siden. Holder telefonen varm og tørr i lommer, og også grei å ha på telefonen når man legger den fra seg i teltet. https://www.etsy.com/uk/market/knit_phone_sock
  16. Interessant. Det første jeg tenker er at dette er en fiffig løsning, og klarer ikke umiddelbart å se hvorfor det ikke skulle være en fordel. Det måtte vel eventuelt vært at tauet reduserer fleksibiliteten på ett punkt og dermed øker risikoen for brudd (f.eks. i toppen) ved at teltstangen får mindre rom til å kurve naturlig i hele sin lengde. Men da tror jeg også kraften må være høyere for å oppnå et brudd. Hvis man gjør et tankeeksperiment på hvordan det ville fungert dersom flere eller alle festene i taket var bardunert ned på de to punktene på bakken så kan jeg ikke se for meg noe annet enn at det ville stivet av hele konstruksjonen og vært en fordel. Litt som eiker på et sykkelhjul. Men skulle gjerne sett dette testet eller forklart av noen som kan mer om konstruksjoner.
  17. Vet ikke hvor i landet dere hører til, men det er fullt mulig å låne seg noen fjellski fra f.eks. Bua, Hygglo, Finn eller lignende. Min erfaring etter å ha hatt folk med på fjelltur som bruker langrennski er at det ikke er skien som er det største problemet, men heller skoene. Når man er ute hele dagen, og tempoet og pulsen er lavere enn hva den ville vært på en kort tur i skiløypen så kan man lett begynne å fryse i langrennsko selv om det ikke er særlig kaldt ute. Ser du nevner skoovertrekk, men for langtur så er det ikke det beste utgangspunkt at skoene er lite isolert, og spesielt gjelder det sålen. Hvis i tillegg størrelsen på skoene er valgt ut for kun å ha på seg relativt tynne sokker, og det ikke er rom for å legge til tykkere sokker så ville jeg vært noe skeptisk. Men det hele avhenger selvsagt av været. Blir stor forskjell på både føre og frysing om temperaturen er -10 eller om den er +4. Hvis dere gjennomfører med langrennski så ville jeg tatt med fotposer til å ha på i pauser og ellers. Men siden det er snakk om å introdusere noen for denne typen turer så tenker jeg det vil øke sjansene for at det faller i smak hvis man har rett utstyr, og man unngår klønete situasjoner som du sier. Tenker det er et godt tegn at du allerede nå har begynt å forberede turen, så jeg har troen på at det blir bra!
  18. Hei og velkommen til forumet. I Norge har vi Forbrukertilsynet og en markedsføringslov som er på plass for å beskytte oss forbrukere, og sammenlignet med mange andre land så er vi relativt godt beskyttet. Men når det er sagt så har nettbutikkene et incentiv til å maksimere antall positive anmeldelser og minimere antall negative anmeldelser, og vil naturlig nok gjøre det de kan for å få dette til. Noen gjør det innenfor lovens grenser, andre ikke, og det sier seg selv at man ikke har kapasitet til å føre tilsyn med ethvert produkt i enhver nettbutikk. I forhold til hva nettbutikkene tjener på å pushe grensene, og hvor liten sannsynligheten er for å bli tatt, så tror jeg ikke at et eventuelt overtredelsesgebyr vil skremme noen fra å gjøre det, selv om markedsføringsloven faktisk sier at et overordnet prinsipp er at overtredelsesgebyr bør settes så høyt at det ikke skal lønne seg økonomisk å begå lovbrudd. Den største frykten er nok omdømmetap, men det er jo tydelig at selv om Komplett.no har blitt fersket gang på gang så er gevinsten stor nok til å stadig vekk tråkke over grensen. For å svare deg så har ikke nettbutikkene lov til å fjerne negative brukeromtaler så langt disse er ekte. Det vil bli ansett som villedende markedsføring. Nå kjenner jeg ikke til systemene til XXL, men hvis du nylig har lagt inn brukeromtalen så er det mulig at den er holdt tilbake for godkjenning og blir publisert etter at den har blitt sett på av en person. Dette er for at nettbutikken skal kunne luke ut injurierende og falske anmeldelser, noe de har rett til. Dersom den ikke blir godkjent etter en uke ville jeg hørt med XXL om hvorfor, og evt. sendt inn en klage til Forbrukertilsynet hvis du ikke når frem med XXL. Hvis du nå tenker at det er for styrete, så har du også forklaringen på hvorfor det lønner seg for nettbutikkene å pushe grensene. Det er viktig å tenke på at brukeromtaler ikke er komplett bilde av alle kunders erfaringer over tid. Det er f.eks. ikke tilfeldig at nettbutikker sender ut mail like etter at du har mottatt produktet der de spør om en anmeldelse før du har fått sjans til å bruke og teste det du har kjøpt. Har selv erfart at en nettbutikk fjernet alle anmeldelsene på et produkt etter at en negativ omtale dro snittet for langt ned. Dette er bare et par eksempler på hvordan grensen kan pushes uten at man nødvendigvis bryter med markedsføringsloven. Så tenker det er fornuftig med en naturlig skepsis til brukeromtaler, og (dessverre) det meste av informasjon du finner om produkter nå som markedsføringen flettes inn i brukererfaringer og blir stadig mer usynlig. Hvis du vil lese mer om hva Forbrukertilsynet og markedsføringsloven sier så har du en grei oppsummering her: https://www.forbrukertilsynet.no/lov-og-rett/veiledninger-og-retningslinjer/brukeromtaler-i-markedsforing
  19. Kan bekrefte at det er slik som @zementh beskriver. Jeg bestilte Triangle, pluss en del andre ting fra Trangia.se. Betalte 144 kr for frakt og fikk levert til Lofoten på fem dager med DHL Express. Ingen ekstra mva, toll eller tollgebyr.
  20. Synes Alfa-sko har høy komfort, men er ikke særlig imponert over hvor lenge de holder før det blir hull på Gore-Tex’en. Har nå gått over til en 1-lags skallstøvel fra Lundhags og ser flere fordeler med en slik løsning. Den er ikke foret, så da bruker man to par sokker, for eksempel en tynn og en tykk ullsokk. Har til gode å bli våt i dem, men skulle det skje så er det bare å bytte sokker. Siden det er en skallstøvel så trekker den nesten ikke til seg vann og tørker fort. Skal man krysse en stor elv så tar man av sokkene og krysser elven med skoene på, heller ut vannet på andre siden og tar på sokkene igjen. Skoene kan repareres og har livstidsgaranti. Kanskje ikke like god komfort som forete støvler, og krever noe vedlikehold, men bør holde lengre.
  21. Foreløpig ingen erstatning av InReach, men at det kommer til å redde liv er helt sikkert. Det som er spennende er at det nå er et romkappløp som innen 2-5 år vil føre til store endringer. Som det står i artikkelen som @jaknudsen lenket til så er det Globalstar Apple har valgt å samarbeide med. Apple skal fremover betale 95% av utgiftene Globalstar har med å skyte opp flere satellitter. Man kan anta at målet er å forbedre hastighet, kapasitet og dekning. Men det som virkelig er spennende er at SpaceX nylig har annonsert at de også kommer til å satse på mobildekning med sine Starlink-satellitter. Mer spesifikt så er det versjon to av Starlink-satellittene som er avhenging av den nye Starship-raketten for å få til full dekning på kort tid. Det vil gi dekning over hele verden, selvsagt med lavere hastigheter enn vanlig mobilnett, men som for folk flest vil erstatte behovet for en dedikert satellitt-enhet. Eneste argumentet for en dedikert satellittenhet vil da være selve utformingen av enheten, med fysiske knapper, lang batterilevetid, værbestandighet og beskyttelse - ting som er viktig men som også kan løses. For folk flest vil det å ha god satellittdekning på telefonen sin, og kanskje på klokken, uten noe særlig ekstra kostnad være å foretrekke. Og da vil det bli som med all annen teknologi, noen vil benytte seg av den og tilpasse seg eventuelle svakheter mens andre vil holde fast ved eldre og velprøvde metoder. Finnes ikke noe rett eller galt, men jeg tror utvilsomt dette er en positiv utvikling for sikkerhet på tur.
  22. Kan melde meg inn i klubben med dem som har hatt to Keb-bukser og ikke vært helt fornøyd med kvaliteten. Den første jeg hadde ble mye brukt, men ble også fort utslitt med hull i skrittet, knapp på bukselomme på låret som ikke lengre ville holde, og stretch-paneler som ble slappe. Var først når jeg fikk bukse nummer to i samme størrelse at jeg merket hvor slapp stretch-panelene faktisk hadde blitt. Bukse nummer to har jeg fortsatt, men i frykt for å "bruke den opp" har den sett relativt lite bruk. Den har vart lengre, men det begynner å nærme seg nytt hull i skrittet og stretch-panelene er begynt å bli slappe nok en gang. Har i mellomtiden kjøpt en Klättermusen Gere 2.0, for å ha en bukse som tåler mer. Til det fungerer den utmerket, men den er ikke like komfortabel som Keb, og kan for de fleste aktiviteter bli litt vel mye bukse. Har tenkt å prøve Lundhags Makke Pro ved neste anledning, for ny Keb-bukse blir det nok ikke på meg.
  23. Ikigai

    Kamera til tur

    Det er nok flere faktorer som spiller inn der, blant annet utformingen på sekken, størrelse på kamera osv, men her er et par tips: - Hvis skulderreimen er smalere enn bredden mellom skruene på Camera Clip'en så er det lurt å feste Camera Clip'en slik at den ligger mer inn mot brystet enn ut mot armen (unngår chafe mot armen) - Prøv å fest Camera Clip'en høyere opp skulderreimen - Bruk skulderreimstrammeren over brystet og prøv å stram den noe mer enn du pleier slik at du får skulderreimen mer over brystet (kan veies opp ved å løsne litt på lengden) - Hvis du har et større kamera og f.eks. mikrofon på toppen som går at den stikker langt ut og beveger seg mye når du går så kan du feste en Peak Design Anchor på toppen og høyre side av kameraet, og bruke en Peak Design Wrist Strap festet et sted på skulderreimen på andre siden. Da holder kameraet seg i ro og blir dratt mer inn foran brystet enn ut mot armen. Bonus med den løsningen er at du har en ekstra sikring mot av kameraet detter ned. Jeg bruker dette hele tiden. https://www.peakdesign.com/products/cuff - Hvis du har et lite kamera, som kanskje er bredere enn langt så kan du feste kameraet vertikalt. Siden Peak Design-platen er lik på alle sider så trenger du ikke å gjøre annet enn å feste kameraet vertikalt. Jeg har gjort dette med mindre kamera som f.eks. Fujifilm X100F.
  24. Ikigai

    Kamera til tur

    Det stemmer at speilløse kameraer bruker mer strøm, blant annet fordi man ender opp med å bruke skjermen mer. Men det er også en sannhet med modifikasjoner, avhengig av hvilke kameraer man sammenligner, fordi batteriene ofte er mindre i speilløse kameraer. Med Fujifilm sine speilløse kameraer opplever jeg at batteriet varer svært lenge for å være et speilløst kamera. Med X100F kunne det gå flere dagsturer og overnattingsturer før jeg ladet det, og jeg har kun hatt ett batteri til det kameraet. Canon 6D Mark II har en batterilevetid på 1200 bilder, og batteriet veier 79 gram, noe som gir 15,19 bilder per gram batterivekt. Canon 70D har en batterilevetid på 920 bilder, og batteriet veier 79 gram, noe som gir 11,64 bilder per gram batterivekt. Fujifilm X-E4 har en batterilevetid på 460 bilder, men batteriet veier kun 47 gram, noe som gir 9,78 bilder per gram batterivekt. Sony A7C har en batterilevetid på 740 bilder, og batteriet veier 85 gram, noe som gir 8,7 bilder per gram batterivekt. Det er også mye man kan gjøre for å begrense strømforbruket, og Fujifilm har blant annet en økonomi-modus som gir 600 bilder på X-E4 (noe som gir 12,7 bilder per gram). Og som du nevner så kan de fleste lades med powerbank, noe som jeg ikke har sett har vært mulig på DSLR, men det finnes tredjeparts batteriladere som kan lade DSLR-batterier via USB. De er dog ikke alltid til å stole på, og det er en ekstra ting å ha med seg.
  25. Ikigai

    Kamera til tur

    Etter en kjapp vurdering så tror jeg du kan få en god del mer enn det med mindre du har dårlig tid eller utstyret er i dårlig forfatning. Selg ting individuelt og ikke samlet. Det er ingen som trenger akkurat det du har. Lag én annonse med alle tingene samlet (men priset individuelt), og gjerne skriv at du kan gi en liten rabatt, evt. spandere frakten, hvis noen ønsker å kjøpe flere ting samlet. Lag i tillegg egne annonser for hver ting. Tar litt mer tid, men er verdt det. - Rengjør og børst støv av alt - Ta gode bilder (fra flere vinkler og få frem om glass er ripefri og evt. få frem hvis det er noe skader) - Få med bilder av alt som følger med - Bruk høykant bilde som forsidebilde i annonsen (vises større både på mobil og desktop) - Tilby fiks ferdig - Pris heller for høyt enn for lavt, spesielt hvis det ikke er andre som selger samme ting på Finn - Skriv en god tekst - Legg inn stikkord i bunnen av teksten med ulike måter å skrive ting på Folk søker med fritekst, og hvis noen søker "Canon 50mm f/1.8" så får de ikke opp din annonse om du har skrevet "Canon 50mm f1.8" (legg merke til skråstreken før 1.8). Så et godt tips er å skrive i bunnen av Finn-annonsen: "Stikkord: f/1.8 f1.8 1.8 50mm 50 mm" "Stikkord: 6D 6 D mrk ii mrkii 2 mark mk mk2 mark2 markii" "Stikkord: Tamron 70-300mm 70 300 mm 300mm 70-300" Man kan også gjøre enkelte "kupp" ved å bruke det trikset for å kjøpe. Når jeg legger inn søk etter noe så legger jeg gjerne inn fem forskjellige søk med forskjellige måter å skrive ting på. Da plukker jeg opp alt som legges ut og går ikke glipp av noen annonser som er beskrevet på en annerledes måte.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.