Gå til innhold
  • Bli medlem

Villminken81

Aktiv medlem
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral

Om Villminken81

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Nå i helgen som var dro jeg til fjells, og hadde tenkt å gå en skimarsj på ca 6-7 mil. Dro pulk og gikk med fjellski og feller. Første dagen gikk bra, men på den andre begynnte jeg å få problemer. Skiskoene som var av type Alfa Rondane, begynnte å merke mye til klemming og trykking fra skoene. Løsnet opp lisser og sørget for at frontlappen lå riktig. Alt endte med at smertene ble så store, at jeg gikk til en bu jeg visste var en DNT hytte. Og måtte etter mye tenking og svelging av x antall sure epler ringe etter hjelp for å komme meg ned fra fjellet. Har gått samme turen med de samme skoene før, men da har tendensen til samme smerter kommet langt seinere. Vurderer nå at jeg må ha en annen type sko, og lurer på om det er noen her som kan anbefale et par? Kanskje noen har en begrunnelse for at de skoene jeg har, er som de er?
  2. Hei. Er det noen som har noen turtips i Alta og omegn nå til sommern? Tenkte å bruke en uke.
  3. Skal til Femundsmarka på isfiske til helga, og en helg i slutten av mars. Er det noen her som vet hvordan det er med snøforhold, og ikke minst isforhold der inne nå?
  4. Takker så mye for informasjon Nå tror jeg ganske sikkert at det blir tur dit i til sommeren
  5. Veldig fin turrapport!! Har selv tanker om en tur dit selv til sommeren, vil nok bli i juni-juli en gang. Leser at dere var der oppe i to uker, men er det mulig å bruke en uke, eller blir det knapp tid tror du? Og skjønnte at dere kjørte buss fra Kirkenes. Har du noe link til busselskap med rutetider?
  6. Tror han ønsker å bruke tida på å trene hunder. Målet er å bli verdens beste hundekjører.
  7. Vi er en gjeng turkompiser som har brukt å ha en fast tur i Femundsmarka hver sommer. Men nå lurer vi litt på om vi skal dra en annen plass. Mye av meningen med turen er fiske. Så lurer på om det er noen som har et område å anbefale til en slik tur, som ligger på øst/midtnorge?
  8. Skal til Femundsmarka i vinter, og skal gå en del på ski. Sitter å ser på skifeller, men hva skal jeg kjøpe?? Hva er best, kortfeller eller langfeller, er det brukbart i tørr løs snø eller bare i våt snø? Noen som har erfaring, tips?
  9. Han ble funnet sittende død bak en stein, et stykke nede i fjellsida.
  10. I Rendalssølen ligger masse rester etter en JU 52 som gikk i fjellet vinteren 43. Var på vei nordover til Bardufoss fra Fornebu med en Fock vulf motor. Alle døde momentant i sammenstøtet bortsjett fra piloten. Med begge bein brukket, kom han seg i dårlig vær et stykke ned i fjellsida. Han ble funnet sittende bak en stein et stykke fra flyet. Er reist en liten stein for han på stedet han ble funnet. Han fylte visst 37 (tror jeg) samme dag som de styrtet. En stor del av selve flykroppen ligger der på toppen enda, sammen med alle de tre BMW stjernemotorene, og en masse annet. Vi tok til å lete litt mellom steinene der det lå mest vrakrester, og klarte å finne glidlåser, sikkerhetsnåler og rester fra en tysk avis, utrolig artig Veldig fin dagstur, og veldig lettgått. Men er en del klyving i mye stein når man tar fatt på selve fjellet. Absolutt en tur å anbefale.
  11. Ja lite fiskebitt, eneste veldig bra harrfiske men....det er nå ikke ørret. Kom oss ikke helt opp til Storvika, så ble sluppet i land sør for Haugen, og gikk så derfra. Men på Mandagen var all isen borte Mye vann i marka så kunne være litt kronglete å gå, ble mye hopping på steiner og tuer. Ellers var det tørt og fint de fleste steder. Hadde en utrolig fin tur med knallvær på lørdag og søndag
  12. Skal til Femundsmarka neste helg, og lurer på om noen vet om hvordan det er der nå? Er det bart,isfritt eller har fisken begynnt å bite?? I så fall blir det tur uansett
  13. Var i Femundsmarka i fjor sommer, og kan anbefale det på det sterkeste Vi var der tidlig i juni,før båten (Femund II) hadde begynnt å gå. Og da er det rimelig glissent med folk der inne. Og hvis du ser deg ut en camp, kan du slå opp teltet og bruke det som utgangspunkt for turer rundt om i marka. Det gjorde vi, og hadde med oss en liten dagstursekk ekstra som vi brukte da. Og hvis du er villig til å gå litt finner man vann hvor det står fisk og venter Uansett, jeg stortrives i Femundsmarka Selv tenker jeg ikke altfor mye på vekta, tar heller med meg en ullgenser for mye enn å ligge å hutre om natta. Og liker å kose meg,så blir litt mat av forskjellig slag. Teltet er et Helsport Ringstind Light, kan være godt å ha noe å søke ly inni.
  14. Har nettopp byttet til meg en lavvo hvor han sa til meg et dette var en finnmarkslavvo av typen Helsport. Men når jeg får den viser det seg at det ikke er tilfellet. På sekken står det bare lavvo Bygdin. Så lurer på om noen her inne har erfaringer med denne??
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.