Gå til innhold

Helgeam

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  27
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Helgeam

 • Rang
  Helge
 • Bursdag 27. mai

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Var det låst rutenett i det rutenetet jeg la til som WMS-tjeneste? Du kan legge til en plugin som heter TombioTools og bruke gridverktøyet som følger med? Det er det letteste jeg kommer på akkurat nå. Kommer tilbake til det i morgen!
 2. Ser på http://www.senorge.no/index.html?p=senorgeny&st=snow, at det fortsatt er en del snø igjen på Hardangervidda. Vi tenker å legge om ruta slik at vi går hele vegen på barmark. Men hvor mulug er krysning av bekkene/elvene på vestsiden av vidda, nå med all snøsmeltingen?
 3. Helgeam

  Plastkart

  Da er guiden skrevet!
 4. VIKTIG!!: Før jeg begynner, må jeg bare si at det finnes langt lettere alternativer enn den løsningen jeg skal vise. Denne guiden omhandler hvordan man bruker Qgis til å skrive ut kart via WMS-baserte kartlag, og er ikke nødvednigvis det alle som klikket inn på guiden så etter, ettersom det er langt mer teknisk krevende og knotete å bli kjent med. Derfor anbealer jeg dere å se på de tre alternativene under før dere i det hele tatt begir dere ut på Qgis-eventyret presentert lengre ned: Forumbruker Torstein Ingebritsen Bø har laget en kjempeflott utskriftstjeneste som lar en sette målestokk, UTM-sone, karttype, oppløsning. osv. Verdt å prøve ut! Norgeskart har en utskriftsfunskjon der det kan skrives ut kart i målesstokkene 1.25 000 og 1:50 000. Denne tjenesten krever ikke noe annet enn en nettleser med tilgang til nett, og en skriver. Prinscreen og innlimining i paint er kanskje den letteste løsningen dersom du kun ønsker et bilde av det man har på dataskjermen. Trykk på knappen for fullskjerm, dersom du øsnker hele bildet. Lim bildet derretter inn i det medfølgende tegneprogrammet på datamaskinen din, som for eksempel paint i Windows. Nå over til selve GUIDEN: De gratis kartdatene som statens kartverk leverer er vanvittig omfattende. Det finnes også gratis programvare, som alle operativsystemer støtter, nemmelig Qgis. Dette er et avansert kartprogram, så jeg skal være så rett frem som mulig. I denne mappen finner dere kart jeg allerede har laget. De er er i A1 format og kan kun skrives ut i en plotter, dersom de ikke skrives ut stykkvis. Link til nedlastning av Qgis finner dere her Link Link til WMS-tjenesten finner dere her 5. Legge inn rutenett- WMS Følf punkt 2 til 4.6 og bruk linken under som wms-link http://wms.geonorge.no/skwms1/wms.rutenett?request=GetCapabilities&service=WMS trykk på save og lagre filen, slik at den kan brukes senere. Som dere så, er det masse ulike åpent tilgjengelige kartlag fra statens kartverk. Jeg husker ikke eksakt hva som er standard kartgrunnlag som brukes til fruluft i Norge, men toporaster 3, er det jeg har kommet over som likner mest. Det finnes en rekke topografiske blant de fritt tilgjengelige kartlagene, og prøv dere frem, hvis dere har lyst til å bli kjent med kartlagene. Mange av disse tjenestene har lag man kan selektere ut, slik at man kan legge ulike kartlag sammen, eller fjerne elementer fra kartet som man finner overflødig. Det skal meerkes at dette ikke lar seg gjøre på rasterkartet. Del 2 Skrive ut kartet Lykke til!
 5. Helgeam

  Plastkart

  Snekrer sammen en guide om hvordan man skriver ut kart gjennom de fritt tilgjengelige WMS-tjenestene levert av statens kartverk. Skal i guiden vise hvordan man legger til rutenett med tall. Guiden havner i underforumet "Gjør det selv". Stay tuned!
 6. Helgeam

  Plastkart

  Er ikke helt sikker? Har lagt ved et bilde av funskjonen jeg tror du beskriver? Jeg har ikke brukt denne funskjonen før, men som bildet viser er det stor datatrafikk på norgeskart.no. Er det noe jeg har gjort feil?? Forøvrig må bare si at jeg virkelig liker at det har blitt så lett for alle å skrive ut egne kart for alle! Tar utdanning innen grafisk design og kartdata, så har vært så heldig å lære hvordan man lager disse kartene selv. i Qgis Det er riktignok litt knotete i begynnelsen, men gevinsten av å lære det er etter min mening veldig stor!
 7. Helgeam

  Plastkart

  Jeg bruker gratisprogrammet Qgis til å lage turkartene mine. Henter kartggrunnlagene mine Kartverket. Jeg bruker det som heter toporaster 3 og resultatene blir ganske bra, hvis man pirker litt på layouten. Nå skal det sises at det er en fordel at man har tilgang til en plotter som kan skrive ut iark større enn A3. Kartet jeg har lagt ved i denne linken er et kart over Dovrefjell i A1 format som jeg satt sammen med kartgrunnlaget toporaster. Det koster kun 30 kroner for et A1-ark hos meg, og med tilgang til en eller annen form for myk laminering så er det snakk om ganske billige kart? PS: Vet noen om hvor jeg kan få tak i slik stor og myk laminering til kart?
 8. Har prøvd ut kovea alpine pot noen ganger og baserer testen på disse erfaringene. Dro på tur med Kovea alpine pot og Kovea solo 2 kjele/pannesettet. Kokte opp en halv liter vann flere ganger. Dette er "sikkerhetsgrensen" for hvor mye vann du kan koke opp. Alpine pot bruker omtrent tre og et halvt minutt på dette. Jetboil skal visstnok bruke to minutter på samme mengde. For meg spiller ikke denne forskjellen noen rolle, men kan være litt lenge for andre som trenger varmt vann der og da Til å steke med burde man kjøpe en panne som virkelig fordeler varmen godt. Og ikke minst en panne som ikke klistrer maten fast i overfaten. Til steking var ikke pannene i kovea solo 2 settet spesielt gode da de både svidde maten og klistret den fast på tross av at den badet i melange Dette skyldes også at flammen fra brenneren er veldig intens og konsentrert. Det er lett å tennne den med piezotenner som er innebygd i brennereren. Alt i alt er denne brenneren god til det den skal gjøre, men krever en god stekepanne steking-som heller ikke kan være for stor. Ikke noe større enn 18cm. Jeg anbefaler også å kjøpe fot til gassbeholderen for å gjøre den mer stødig. Dette får du for en billig penge på xxl. Den står nokså stødig uten også. http://www.xxl.no/vi...ootrest-1013724 Kovea alpine pot passer ikke for mer enn bare en person og er ikke beregnet for mer enn det. Det er noen områder som kunne forbedres som koketid og tenning ved lav Click here to view the article
 9. Kjøpte denne buksa som et billigere tillegg til storebroren traverse pants. Derfor finner jeg det naturlig å sammenligne de to. Har ikke fått prøvd den i regnvær, men field pants er snøavvisende.Savner veldig stretchmatrialet som det er i traverse pants i kne- og rompepartiet. Dette gir dårligere mulighet for bevegelse i field pants. Kort fortalt er dette en traverse pants uten: -Stretch i kne- og rompepa -Glidelåsbasert ventilasjon på lårene -Ekstra solid matriale ved ankelpartiet -Skofeste Boot-loc systemet er behold for god feste i ankelen. Men krok for ekstra god feste til sko ved for eksempel dyp snø mangler. Field pants er hva du får av lundhags hvis du synes traverse pants blir litt form mye. Jeg har begge og synes field pants egner seg bra som overtrekksbukse over traverse pants. Mine Field pants er 2 størrelser for stor og egner seg dermed bra til dette. Anbefaler dermed field pants som et enkelt suplement til traverse pants på vinterstid og kalde kvelder på fjellet. En god bukse for de som ikke stiller så store krav til en turbukse til budsjettvenlig pris Click here to view the article
 10. Neste helg tenkte jeg og noen kamerater å ta oss en aldri så liten helgetur på fjellet. Har sett litt dovrefjell, men ha egentlig lyst til å dra på en anne topprur som er ommtrent like tilgjengelig som Snøhetta. Har aller mest lyst på topptur, men er åpen for andre forslag
 11. Snøhetta er langt unna, men er derimot akkurat det det trådstarter er ute etter I godt vær på denne tiden av året finnes det ikke noen bedre topptur enn Snøhetta. Enkel å bestige. Flott landskap. Det er ikke stort med hytter i nærheten(i hvertfall ikke før snøheim åpner) så telt eller lavo må nok påregnes. Fantastisk høsttur!
 12. Takk for mange flotte svar! Angående Nordkalotten så kan den lastes ned fra nrk beta som torrent http://nrkbeta.no/2008/01/27/last-ned-lars-monsens-nordkalotten-365-gratis-og-i-full-kvalitet/
 13. Er på jakt etter filmer om fjell og friluftsliv. Norske så vel som utenlandske. Pløyer lett gjennom filmer, documentarer om fjellkjeder i utlandet- da spseilet alpene, himmalya og kaukasus er favorittene Nyter gjerne en film om uteliv av ymse slag også Tar i mot alle forslag PS: Så den norske filmen om de to gutta som hiket til Kina for noen år siden. Noen som vet hva den filmen heter?
 14. Ser at de også har trøyer i ull der. Vil det bli trangt med den over nettingtrøya igjen?
 15. Sant det. Men det er utrolig lettvint
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.