Gå til innhold
  • Bli medlem

mortonominus

Aktiv medlem
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av mortonominus

  1. Helsport Nordmarka kanskje? Selges på XXL. http://www.xxl.no/Root/Villmark/Telt-og-Lavvo/Telt/helsport-Nordmarka-2-Telt/p/1037133_1_Style
  2. http://www.oslosport...m-3l-26650.aspx http://www.oslosport...l-kit-8947.aspx De to skulle dekke behovet Koster jo litt... Er du ikke kresen på fargen så kan du jo kjøpe denne på tilbud hos Equipnor: http://www.equipnors...obak 3L&gid=362 Kommer med en liten sekk til korte turer også, isolert slange med isolerende kork til munnstykket. Har skjønt det sånn at de "Water beast" tankene som er i denne er veldig solide, men har ingen egen erfaring med det.
  3. Går kanskje an å lage en isolasjonsstrømpe til slangen selv? Så slipper man å kjøpe separat vinterslange. Eller er drikketuten også spesielt isolert på vinterslanger?
  4. Det ble ei Falketind Proshellbukse. Så langt veldig fornøyd med hvordan buksa funker, lett er den også. Fikk et hull i den på første gåtur da jeg tryna på glatt underlag på stien, men stoffet er vel det samme som i f.eks. Dovre-buksa? Christ3103, du nevnte at Falketind fort blir slitt...hvordan henger det sammen?
  5. Lowe Alpine Outrun Jacket på tilbud til 350kr på DNT i Storgata i Oslo. Normalpris rundt 1000kr. Lett vind/løpejakke med luftig stoff under armene, pakkes inn i sin egen brystlomme (nettingfor som gir ekstra lufting). Hette som kan pakkes inn i kragen. Noen få igjen, både dame og herremodeller. Devold multisport på tilbud i samme butikk. I alle fall t-skjorter er satt ned til 199 fra normalt 349. Usikker på om longs og langermet trøye lå i samme boks...
  6. Det virker som du har en del erfaring med disse lakenposene. Jeg vurderer en sånn en for å slippe å kjøpe varmere sovepose. Har en Ajungilak kontiki som har komforttemp -1. Dersom man sover komfortabelt i denne posen i bare boxer ved -1, hvor mye vil du anslå at en STS thermolite vil kunne gi ekstra? Jeg ser at de kommer i både "reactor" på 8grader, "reactor extreme" på 14grader og en "reactor compact plus" som er mindre og som lover 11grader ekstra. Jeg tenker at compact plus kunne vært et godt alternativ fordi den er kortere (183cm) og derfor lettere, og passer mine 178cm bedre enn de andre som er over 2 meter. Vil jeg kunne gjøre kontiki-posen min om til en skikkelig 3-sesonger med en sånn liner?
  7. Takker for alle svar! Har lest litt rundt, og Bo Hilleberg selv skal visst ha kommentert den testen ett eller annet sted. Nå finner jeg ikke den forumtråden, og linken jeg har funnet til den fungerer ikke. I alle fall, jeg regner med teltet funker fint, får bare teste sjøl Ser at Kerlon 1200 har en vannsøyle på 3000, mens både Fjällräven og Helsport sine duker skal ha 4000, uten at jeg veit hvor mye det i praksis har å si.
  8. Noen som har peiling på forskjellen mellom silke/merinoblanding og vanlig merinoull? Vurderer Devold multisport t-skjorte og boxer mot Janus t-skjorte i 80-20 ull/silke, og houdini boxer i ull og silke. Er det store forskjeller i hvordan materialene fungerer?
  9. Fikk det splitter nytt av en fyr til bortimot halv pris, ellers hadde jeg nok gått for et rimeligere alternativ Ja, det ser jo ut som teltet i den testen er uvanlig dårlig, siden Hilleberg bare får gode kritikker alle andre steder. Noen som kjenner detaljene?
  10. Hei! Jeg har nettopp bestilt meg et Nallo 3 GT etter varme anbefalinger fra forskjellige hold. En test forbrukerportalen har gjort av teltet gjør meg likevel litt urolig... http://forbrukerport...produkter/7637/ http://forbrukerport...6/1145347243.36 De sier at teltet scorer lavest av alle i testen på vanngjennomtrengning (laboratorietest) og også dårlig på slitestyrke. Totalt i testen er det bare såvidt Hilleberg slår et McKinley-telt til 1800kr. Jeg trodde duken var noe av det Hilleberg gjorde virkelig bra, og alle andre tester forteller meg at det er tilfelle, så jeg sliter litt med å tro på denne testen, men blir likevel litt skremt. Nallo 3 GT havner under et par alternativer i testen som jeg har vurdert før jeg kjøpte, Fjällräven Akka shape r/s 3, og Helsport Fjellheimen 3 camp. Lurer derfor på om noen har erfaringer med disse teltene mot hverandre, f. eks. i forhold til hvor lenge de tåler hardt regn? Er det noen som har erfaring med problemene som testen viser hos Hilleberg?
  11. Da fant jeg et godt utvalg av Fjällrävens telt på Intersport i Bogstadveien Takker ellers for gode forslag!
  12. Lurer på hvor i Oslo man kan se og kjøpe telt fra Fjällräven, evt om noen har et Akka shape r/s 3 telt i Oslo som jeg kunne kommet og sett på.
  13. Noen som har dette teltet som kan fortelle meg hvor stort det er i pakket form? Jeg vurderer å punge ut litt ekstra og kjøpe dette istedet for Helsport Fjellheimen 3, men lurer på om det er mye større. Fjällräven er jo litt tyngre enn Fjellheimen, men tar det mere plass? Ellers erfaringer med disse to teltene i bruk? Lurer spesielt på vanntetthet sammenlignet med helsport fjellheimen eller rondane.
  14. ser prisen duppa til 500kr på et tidspunkt...dumt man ikke var obs den gangen:)
  15. Jeg har trangia-settet sjøl, kjempesett! Lagde kaffe, stekte pølser og kokte suppe til seks pers på tur i vinter og det funka helt flott. tok litt tid å koke opp to liter iskaldt vanne til suppe, men gikk fint og var verdt det:) bra med mange kjeler. Nå har ikke jeg prøvd noe annet utstyr da.
  16. Jeg ser litt på sovepose for tida, til bruk på fjellet på kalde sommernetter, vår, høst, og til snøhuletur og telting på vinterstid. Noen formening om hvilke av disse dunposene som er det beste valget? Noen som har erfaring med posene i praksis når det begynner å bli 10 minusgrader, som Mountain Equipment oppgir som bruksområde? Jeg ser at xero-posen har oppgitt varmere brukstemperatur, opptil 15 pluss. Er det fordi den puster bedre enn lightlineposen (oppgitt bruk til 10 plussgrader) http://www.mountain-equipment.co.uk/the_gear/down_sleeping_bags/xero/xero_550_-6°c---466/ http://www.mountain-equipment.co.uk/the_gear/down_sleeping_bags/extreme/lightline_-5°c---435/ Noen erfaring med hvordan de to er forhold til denne som har oppgitt samme komforttemp? Se bort fra vekt og pakkvolum, jeg lurer på sammenligning av sovekomfort og funksjon. http://www.klikk.no/helse/dinkropp/friluft/article365585.ece (Mammut ajungilak kompakt 3-season (-5 komforttemp)
  17. Takker for gode svar! Downmat og feb greia blir nok for dyrt enn så lenge, men mange andre gode forslag her! Jeg får teste det jeg har først ja. Har prøvd å finne ut om det er noe isolasjon i artiach compact mat, men finner lite info om det... er det det samme so Trango compact mat? de ligner fælt... de to skumunderlagene jeg har blir ca 1,8 cm til sammen, samme som Eva lux, men Eva varmer bedre eller? Tenker det er bedre kvalitet, men veit jo ikke hva gammalt speiderutstyr er godt for:)
  18. Hva med å kjøpe en pose uten membran, og ha med en grevlingpose eller lett fjellduk i tillegg? Det gir jo mulighet for variasjon etter forholdene
  19. Jeg har fått anbefalt Ajungilak Bamse Extreme, som jo er et rimelig alternativ, noe jeg som student setter pris på. Er dette blant de bedre vinterunderlagene man får? Jeg var på snøhuletur for et par uker siden, brukte tynne skumunderlag av typen "hvitt og grønt speiderunderlag" hvis noen kjenner disse. Brukte to sånne oppå hverandre. Det ble for kaldt. Har et Artiach compact mat, som er 4cm tykt, som jeg kan ta med neste gang og legge oppå i tillegg, men da begynner det å bli mange underlag å ta med seg... Noen tips? Er bamseunderlaget et godt alternativ? De er forresten på tilbud hos XXL i Oslo for 350kr for tida, så lurer på om jeg skal plukke opp et.
  20. Nope, de har bare svart begge to såvidt jeg kan se. Hadde ME Firefox-buksa kommet i annet enn svart hadde den jo vært gull Active shell og greier.
  21. Ser etter ei bukse ála Norrøna Falketind Pro shell, evt ei bukse i active shell, eVent eller annet vanntett, solig og pustende stoff, med fulllengde glidelås i sidene i en annen farge enn svart. Jeg har svart skalljakke, så har lyst på ei bukse som synes litt, i tilfelle man skulle bli offer for en leteaksjon på fjellet Jeg har sett Falketindbuksa i limegrønn, men jeg liker ikke den fargen. Rød, oransje, gul, eller en eller annen synlig variant av grønn eller blå er aktuelt. Rosa og lilla er ikke helt min greie. Noen tips på merker som tilbyr dette?
  22. Et veldig godt forslag med dunvest, det er jo både lettere og billigere enn ei hel dunjakke Til aktivitet i kaldt vær og allroundbruk på vår og høst så har jeg jo Mr Dunfri, og hvis en dunvest kan gi varmen man trenger ved stopp i kulda så er det jo et veldig lett og pakkbart alternativ. Jeg fryser sjelden på beina selv om jeg bare har ullundertøy under turbuksa, så det samme gjelder kanskje for armene...
  23. Den jeg har bruker jeg vel til alt fra vindbeskyttelse og pauseplagg på høst- og vårturer, langrennsjakke, mellomlang på vinterturer, generelt lett pakkbar nødjakke vår og høst i oslo. Ei evt jakke nr 2 er tenkt som ekstra isolasjon på kalde vinterdager, og også som reserve siden jeg er så fornøyd med jakka at jeg kommer til å ville ha en ny hvis denne blir ødelagt. Tenkte derfor på å slå til på et veldig godt tilbud heller enn å betale fullpris seinere. men jeg lurer altså på nytten som ekstra isolasjon, ift å gå med den ene som mellomlag på en kald dag, og trekke på den andre i tillegg ved stopp. tanken er vel mest å slippe å bære med seg en stor ullgenser.
  24. Jeg har nettopp kjøpt meg ei Houdini Mr Dunfri primaloft-jakke. Den har 100g/m2 isolasjon, noe jeg synes er bra i byen nå på vårparten, men litt usikker på om vil holde på tur om vinteren. Jakka er vel like tjukk som den største Arcteryx Atom-modellen, Atom SV. Noen som har erfaringer med noen av disse jakkene som mellomlag i kaldt vær? Jeg har lest på internasjonale forumer at folk bruker Arcteryx-jakkene ned til 26 minus, men jeg føler ikke at denne jakka er SÅ varm...og jeg er vanligvis ganske varm av meg. Noen tanker om hvordan det vil fungere med to slike jakker utenpå hverandre som mellomlag? De er jo så små og lette å bære med seg, så jeg tenkte at istedet for å ha med seg ei primaloft-jakke og en tjukk ullgenser så kunne jeg hatt med to primaloftjakker når jeg skal på vintertur. Tanker?
  25. Jepp, det er ei herrejakke. Jeg lurer mer på om noen kjenner igjen designet og kan fortelle meg hvilken jakke dette er. Er interessert i å finne ut hva slags egenskaper den har, men har ikke jakka her.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.