Gå til innhold

zimwalker

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 663
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Omdømmeaktivitet

 1. Hehe
  zimwalker ga poeng til Fotogubbe i Hva har du kjøpt nå!   
  Jeg abonnerer ikke på nyhetsbrev fra noen av nettbutikkene, har heller ikke aviser. For meg er "Black Month" en måned hvor jeg ikke skal inn på Fjellsport, Hekta På Tur, XXL eller noen andre nettbutikker. Og i hvertfall ikke "røverkjøpstråden". Nå gjelder det å være sterk!!!!!
 2. Liker
  zimwalker fikk poeng fra SnorreL i Tips til tv programmer   
  Den kommentaren forstår jeg ikke. Etter det jeg kan se ga Kristian J. Vabø bare uttrykk for sin vurdering av en youtube kanal som vanskelig kan skilles fra mannen bak den (så han kan ikke klandres for å "ta mannen i stedet for ballen"). Deler forøvrig vurdering, uten at jeg kan se at dette skal kunne oppfattes som å "skape kvalme".
 3. Liker
  zimwalker fikk poeng fra unirune i Tips til tv programmer   
  Veldig fin kanal, anbefales på det varmeste! Har fulgt ham et par år nå. Sier sjelden så mye, et par ord i ny og ne, men tar opp fine filmer og bilder av turene og leirlivet. Er proff på lydopptak, så noe av det jeg liker best er at man får med seg mange lyder fra naturen og leirlivet, som fugler og dyr, snøen som knirker eller greiner som knekker når han går, padleårene som bryter vannflaten, bålet som spraker og flammer i vinden, vann som helles i kjelen og kaffeposen som brettes, at det røres i kjelen osv. 
  Om jeg noen ganger har problemer med å sovne etter en lang og stressende dag på jobb,  så plasseres laptopen  på nattbordet og jeg setter på en av videoene hans. (Datamaskin slår seg etterhvert av selv ei stund etter at jeg har sovna...)  Virker veldig avslappende(!) .... og fordi jeg som regel har sett den før ligger jeg heller ikke våken og venter på at "noe" skal skje...  :- )
 4. Liker
  zimwalker fikk poeng fra tshansen i Den ultimate turkniv finnes den   
  Det var i jula i fjor. Så her inne at noen nettopp har kjøpt den til samme prisen igjen hos samme XXL nå; se Skjult lenke - logg inn for å se den
 5. Liker
  zimwalker fikk poeng fra Gittiamo i Zoolac mot oppkast   
  fra forskning.no: Skjult lenke - logg inn for å se den
 6. Liker
  zimwalker fikk poeng fra Terka i Hva har du kjøpt nå!   
  Ja det er jo en risiko. Har man for eksempel bestilt og betalt for en vare til 100 kroner inkl frakt fra Kina,  så lar man den kanskje heller ligge og gå i retur enn å betale 25 kroner i moms + kr 158 i fortollingsgebyr for å den ut (med mindre det er noe man bare må ha/ikke får tak i lokalt osv)
  @Moderator: kanskje flytte innleggene om toll over i ny tråd ?: Nye tollregler i 2020
 7. Liker
  zimwalker ga poeng til sofasliter i Hva har du kjøpt nå!   
  Når Sverige fjernet sin grense for momsfritak, så førte det til kaos hos posten 400.000 uavhentede pakker.
  Skjult lenke - logg inn for å se den

  Personlig har jeg liten tro på at dette tiltaket vil føre til mindre utenlandshandel. Når feks E-Bay, Aliexpress, Amazon og andre store aktører har fått plass løsninger for å innkreve norsk MVA, så er handelen på samme nivå som idag.
  Det er også en del nettbutikker som har norske avdelinger. Da betales MVA og ett toll. Når de etterhvert kan innkreve MVA for varene de selger til Norge, i en utenlandsk nettbutikk, så slipper de å forholde seg til norske regler for garanti og reklamasjon.
 8. Liker
  zimwalker ga poeng til tronn i Hva har du kjøpt nå!   
  Gikk på en liten smell i dag. 
  Men den er veldig liten da. 

 9. Liker
  zimwalker ga poeng til Gittiamo i Diskusjon ang. røverkjøp og gode tilbud   
  Absolutt ikke støtt. Og veldig enig med deg her. Jeg pleier å vurdere hvert eneste kjøp nøye. Må jeg ha det? Kan jeg klare meg med det jeg har? Men innimellom blir man revet med gitt. I dette tilfelle så jeg den perfekte julegave. Men sånn ble det ikke. Men pytt pytt. Da blir det heller forbruksvare under treet til bror. 
 10. Takk
  zimwalker fikk poeng fra Gittiamo i Diskusjon ang. røverkjøp og gode tilbud   
  Håper ikke du eller andre følte seg støtt av sammenligningen, som jeg selvsagt selv syns passet særs godt. Anyway, utstyr kan være dyrt, så de fleste av oss på forumet her får vel litt "blod på tann" når noe som var rimelig dyrt brått ble rimelig billig.  Eller bare billig. Trenger ikke ha vært dyrt engang. Som her forleden, da jeg kjøpte en Mackenzie 3x3 tarp hos XXL, til "medlemspris" kr 199 (før 399) (tilbudet gjelder fortsatt: Skjult lenke - logg inn for å se den Dumt ikke å slå til tenkte jeg, samtidig som en stemme i hodet minnet meg på at jeg har 3 tarper fra før - og neppe trenger en til, iallfall ikke en hvis kvalitet kan være litt tvilsom.  Men...tja, om jeg ikke beholder den selv så kan det bli en julegave, - tenkte jeg  i neste sekund. Og det kan den. Og...man vet jo aldri,  kan jo være at jeg får bruk for den selv også..for eksempel om jeg mister de tre andre [not very likely!!]. Og sånn kvernes det videre til, til man trykker kjøp. Og etterpå ligger tankene der å lurer fremdeles..mens pakken er på vei og angrefristen fortsatt er ung: Altså, flink til å rasjonalisere over kjøpsimpulser  - det er vi (ja for jeg antar jo at jeg ikke er alene om slikt)....... Og nå fikk jeg uansett også en grunn til å ta turen innom fugleberget her for å "kvitre litt" om en billig tarp hos xxl (for de som fortsatt handler der)
 11. Hehe
  zimwalker fikk poeng fra Lars Stenseth i Diskusjon ang. røverkjøp og gode tilbud   
  Rydde inn en haug med mail fra tråden her,  som jeg jo abonnerer på. Smiler når jeg leser. Fikk et bilde i hodet av åtseldyr som lukter blod, som kaller på artsfrender der de sirkler rundt byttet - og som uler i  kor i ren skuffelse når "byttet" de trodde var klart for konsumering  reiste seg og løp vekk.
  Joda, jeg har kjent på skuffelsen jeg også, når et "røverkjøp" viste seg å være "for godt til å være sant". Men men, er  jo uansett derfor vi har røverkjøpstråd, så vi kan "meske oss" i  gode tilbud og kalle på artsfrender når vi finner noe som ligner et røverkjøp. Samt "ule" litt i kor her , i skuffelse og frustrasjon, når "byttet" ikke lot seg konsumere likevel.
 12. Liker
  zimwalker fikk poeng fra Anders Holt i Hvorfor bruker ikke alle en kvistbrenner?   
  De kommer i mange varianter og størrelser, for eksempel den lilleSkjult lenke - logg inn for å se den på ca 113g, Skjult lenke - logg inn for å se denogså i titan på ca 200g (som er den jeg oftest har i sekken), til for eksempel en Skjult lenke - logg inn for å se denpå ca 315 g med veske, eller en tyngre  Skjult lenke - logg inn for å se den av stål på ca 900g uten ekstra "duppeditter".  Og så har du sylinderformede varianter som  Bushbuddy/Solostove/Woodgasstove mk2/Toaks titanum og lignede.  Flere linker og tips finner du i følgende tråd: Skjult lenke - logg inn for å se den.  
   
 13. Liker
  zimwalker ga poeng til a_aa i Trangia Stormkjøkken, spritfyrt - hele året!   
  Skjult lenke - logg inn for å se den  
 14. Liker
  zimwalker fikk poeng fra Fotogubbe i Vennefest, er det slik man behandler gjestene? (XXL)   
  Helt enig med deg i dette. Bør kanskje være glad for at det er noen her som tenker i samme baner som meg.
  Er visst ikke alle som har fått det med seg.
 15. Liker
  zimwalker ga poeng til Fotogubbe i Vennefest, er det slik man behandler gjestene? (XXL)   
  Jeg synes det mye mer "ærlig" når prisgrunnlaget ikke endres, men heller størrelsen på rabattene. Da er det opp til kunden å kjøpe når kunden tror prisen er lavest eller lav nok.
 16. Liker
  zimwalker ga poeng til Tomas 70 i Diskusjon ang. røverkjøp og gode tilbud   
  Abonnerer du på ‘Nyhetsbrev’ fra XXL/(xxl.no) kan du gjøre et røverkjøp. Forutsatt at du har behov for produktet/(produktene. De har nedsatt pris på på det meste av varebeholdningen)
  Helsport Rago Down sovepose, lengde 185cm, har en salgspris til kr 1859,-  Idag og frem til i morgen, den 24/9 er det 25% avslag oppå det igjen. Da blir prisen kr 1394,-
  Pris hos konkurrentene, for samme sovepose, er rundt 3000 kr
   
 17. Liker
  zimwalker fikk poeng fra Per Fredrik i Helsport Trolltind Superlight 2 og Hilleberg Unna   
  Takk for den! Jo det der  var jo en talende beskrivelse; "som en smørklatt i en varm stekepanne!".  Akkurat som jeg erfarte det. Googlet en del før jeg kjøpte teltet, men fant ikke eller overså åpenbart den tråden du linket til nå.  Det som var siste vekt på skåla, som fikk meg til å kjøpe, var anmeldelsen Randulf Valle gjorde i Villmarksliv nr 7 i år (langtidstest) . Men han sa altså ikke noe der om dette problemet. Kanskje brukte han et liggeunderlag med lim under...
  PS: Fikk i mailen jeg fikk fra Helsport vite at de jobber med flere stoffprodusenter for å komme fram til et stoff som egner seg bedre som gulv, men at dette ikke vil være klart før til neste produksjonsrunde, for telt som først vil komme i salg i 2019.  Så de er nok klar over dette ja (jf. sitatet jeg ga fra mailen i tidligere innlegg over her).
   
 18. Liker
  zimwalker fikk poeng fra Per Fredrik i Helsport Trolltind Superlight 2 og Hilleberg Unna   
  Håper du har rett, for et slikt ble med meg hjem fra XXL her om dagen.  Lettere og mindre volum i sekken enn Unna, det fristet.
 19. Liker
  zimwalker fikk poeng fra gramjeger i Nyheter 2019, Thermarest uberlite liggeunderlag   
  Godt innlegg! I jakten på noen gram spart er det lett glemme hvor viktig god nattesøvn er både for humør, restitusjon og utholdenhet.
 20. Liker
  zimwalker fikk poeng fra Per Fredrik i Fraktpris fra Helsport   
  Nei, men du er urimelig dersom du forventer "skreddersøm" for slike småkjøp fra en webshop. Om pluggene ikke finnes hos lokale forhandlere er det i slike tilfeller bare å velge om du vil betale det det koster, eller gjøre som søvngjengeren her anbefaler, vente til du har flere ting å legge i kurven. (har selv flere ganger endt opp med å kjøpe mye rart jeg egentlig ikke trengte, bare fordi jeg syns frakta ble litt høy for den ene lille tingen jeg faktisk trengte... )
 21. Hehe
  zimwalker fikk poeng fra tubbs i Den ultimate turkniv finnes den   
  Nei, takk og pris, for det ville bli et skikkelig antiklimaks om jakten på den ultimate turkniven måtte avblåses!
 22. Liker
  zimwalker fikk poeng fra Kjell Iver i Den ultimate turkniv finnes den   
  Regner med at du følger opp dette med å minne telt- og tarp fetisjistene om at Biltema også har  billige presenninger
  Skjult lenke - logg inn for å se den  
  ...de funker jo de også. Men seriøst; som tidligere nevnt tror jeg mange, kanskje de fleste, klare seg lenge med en billig Mora kniv - eller en enda rimeligere, som den du anbefaler her. Og ja, det er åpenbart lurt å ikke gå til skogs med redskaper som man ikke har råd til miste -  eller er redd for bruke fordi bruken kan sette spor.  Kniver er nå til for å brukes! Eller - for fetisjistene blant oss - begjæres og kjæles med. For noen er kanskje duften av den nye lærslira nok... da trenger man ikke gå på tur engang!
 23. Hehe
  zimwalker fikk poeng fra Bjørn J i Den ultimate turkniv finnes den   
  Nei, takk og pris, for det ville bli et skikkelig antiklimaks om jakten på den ultimate turkniven måtte avblåses!
 24. Liker
  zimwalker ga poeng til SnorreL i Den ultimate turkniv finnes den   
  Nå har Fallkniven kommet med nyhet, th e X-Series: Skjult lenke - logg inn for å se den 
  Synd jeg ikke har rom for en slik nå. 😭
 25. Liker
  zimwalker ga poeng til Blaser i Soto’s gassbrenner -alle typene i en film   
  jepp,  hentet windmasteren i dag.  Måtte bare prøvebrenne
  Helt klart fornøyd ja.  EKSTREMT BRA regulering.  
   
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.