Gå til innhold
 • Bli medlem

zimwalker

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  2 046
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  9

Omdømmeaktivitet

 1. Hehe
  zimwalker fikk poeng fra Rambo i Trangia triangel   
  Allid kjekt å teste litt. Og når vi snakker om det, se fra 6;15  til ca 6:30 ut i videoen her,noen som kjenner seg igjen? :
  (Logg inn for å se skjult innhold)
     utdypende kommentar for den som trenger det, se fra  ca 4:52:
  (Logg inn for å se skjult innhold)
      (må si jeg følte meg litt truffet her ja) 😄
 2. Hehe
  zimwalker fikk poeng fra Blaser i Trangia triangel   
  Allid kjekt å teste litt. Og når vi snakker om det, se fra 6;15  til ca 6:30 ut i videoen her,noen som kjenner seg igjen? :
  (Logg inn for å se skjult innhold)
     utdypende kommentar for den som trenger det, se fra  ca 4:52:
  (Logg inn for å se skjult innhold)
      (må si jeg følte meg litt truffet her ja) 😄
 3. Liker
  zimwalker ga poeng til Blaser i Trangia triangel   
  okey, Bushcraft Essentials Bushbox Ultralight er kommet i hus og måtte prøves.
  Det blir for trangt med Trangias vintersats inne i selve brenneren.  Så da ble det en annen løsning.  Klippet ned en aluform kake og la en forvarmings filt nedi.  så var det bare å helle på rødsprit, tenne på og sette den under Bushbox.  
  Forvarmingen gikk greit.  På min kjele bruke jeg 6 min og 30 sek for å koke opp 0,6 L vann.
  Av det andre bilde ser dere vekten på 150 gram komplett sett.  Helt ok!


 4. Hehe
  zimwalker fikk poeng fra tshansen i Diskusjon ang. røverkjøp og gode tilbud   
  Ja en disk uten bevegelige deler (Solid State Disk)  vil nok tåle mer fysisk påvirkning enn en mekanisk disk, så er kanskje ikke så dumt men en slik i sekken om man først må ha med "lagerplass".  Lager ikke video/filmer ikke selv, og fotograferer heller ikke (ikke engang med telefonen), så jeg har nok ikke begrep om behovet. Får vel holde meg til teknologi jeg (tror jeg) forstår, som kniver og spritbrennere!
   
 5. Liker
  zimwalker fikk poeng fra aico i Hva har du kjøpt nå!   
  Spyderco Dragonfly 2 Wharncliffe

  (Logg inn for å se skjult innhold)
 6. Liker
  zimwalker fikk poeng fra tshansen i Diskusjon ang. røverkjøp og gode tilbud   
  USB 3.1 Gen 2/USB-C og SSD disk på tur? Javel. For min del vil nok en vanlig, solid ("LaCie Rugged") HD gjøre susen om jeg nå skulle ha behov for en "tur-disk" (er ikke der enda )  
  (Logg inn for å se skjult innhold)
    Foreløpig ingen som har denne på blakk-fredag tilbud, laveste nå er kr 949 (den du foreslo går for 1399).....Men...en mekanisk disk er nok mer sårbar, derfor du fortrekker SSD?
 7. Liker
  zimwalker ga poeng til Aurejeger i Den ultimate turkniv finnes den   
  Idag kom Casstrøm Lars Falt kniven i posten og den er helt fantastisk. Skikkelig skarp, god å skrape tennstål på og den sitter skikkelig godt i hånda.
  Jeg gleder meg til å spikke og rense ørret med den.
  Håper og tror den kommer til å være en fast følgesvenn i mange år fremover.
  A knifeless man is a lifeless man.
    8. Liker
  zimwalker ga poeng til IvarJS i Diskusjon ang. røverkjøp og gode tilbud   

  (Logg inn for å se skjult innhold)
  med de nyeste tilbudene øverst. Mulig det dukker opp flere tilbud der i løpet av Black week / Black Friday.  
  Edit: Ser at vi var to som tenkte det samme her
 9. Liker
  zimwalker fikk poeng fra Bronson i Hvorfor bruker ikke alle en kvistbrenner?   
  Jo jo, men det er bare å lese litt rundt på forumet her så finner du sikker mange eksempler på at noen kjøper utstyr som bare veier litt mindre, men koster mye mer.  Er det verdt det? Vel, hvordan måler du verdien av dette da? For en gramjeger er jo 400 gram spart vekt et sted, 400 gram man kan bruke mer et annet sted (som feks. på en litt varmere sovepose eller liggeunderlag med litt bedre r-verdi) i forhold til basisvekten man har som mål for turen man skal på.  Så igjen, er det verdt det? For meg er svaret ja. For meg handler dette dog mest og kos og turglede, at jeg syns det er gøy med kvistbrennere og at jeg syns det er ok å få vekta ned fra rundt kiloen til rundt halvkiloen. Samme størrelse på boksen, 432 gram mindre, det sier jeg altså ja takk til og betaler for det. Hvor mange "gram turglede" gir dette meg(!) mon tro?  Så til syvende og sist handler det vel om hva man selv kan og ønsker å bruke penger på - og om man syns man får "nok"(!) igjen for det.  Subjektive målestokker og opplevelser med andre ord. Kan diskuteres - om enn ikke alltid forenes.  Andre koser seg med egne eller andres hjemmelagde kvistbrennere og "hobo stoves" og får sikker like mye turglede ut av disse uten at koster noe særlig. Ingen som tvinger noen til å kjøpe noe her altså.
 10. Liker
  zimwalker fikk poeng fra Marius Engelsen i Vindsekk   
  Har samme. Sist dratt ut av sekken da det kom skyer som lovet og leverte kraftig, men kortvarig styrtregn. M.a.o. også nyttig når man ikke ønsker eller har tid til å dra på seg regntøyet. Fint da med plass til både meg og sekken inn i.
 11. Liker
  zimwalker ga poeng til Aurejeger i Hva har du kjøpt nå!   
  Julegave til meg selv.
  Casstrøm Lars Falt 

  (Logg inn for å se skjult innhold)
 12. Liker
  zimwalker ga poeng til Tessatroll i Hva har du kjøpt nå!   
  Ein altfor smal Mountain Hardwear lamina -30f/-34c. 
  Eg e kje hverken smal eller brei, ei heller spesielt klaustrofobisk. 
  Men detta var berre ikkje aktuelt for ein halv gris. Synes eg kjenner panikken slå inn år eg under godt kalde tilhøver (som jo posen er berekna for) skal snøre meg heilt inn i det smale pølseskinnet av ein pose. 
  Så, den går i retur. 
 13. Liker
  zimwalker ga poeng til Aurejeger i Den ultimate turkniv finnes den   
  Idag tok jeg på meg spander buksene og spanderte en Casstrøm Lars Falt kniv på meg selv. Kommer tilbake med førsteinntrykk når den kommer i posten.
 14. Liker
  zimwalker fikk poeng fra Aurejeger i Den ultimate turkniv finnes den   
  Om Casström knivene jeg har:
  Lärs Fält kniven er den jeg liker best å bruke av de fire. Den mest anvendelige.  Bladet (11,5cm) er rimelig spisset (som nr 10 og 14 også er), noe som gjør det egnet også til finere spikking om man tar grep et stykke frem på bladet. Spissen er også ok å penetrere med. Ligger veldig godt i hånden i ulike grep, og har akkurat passe langt skaft (11cm) for meg. Kort sagt den beste "allround kniven" av de fire imho.
  Woodsman har flest dager på hofta det siste året (!), fordi den er mindre og lettere og fordi jeg ofte går tur i snaufjellet. Det kortere bladet (9cm) er tilstrekkelig til å sløye en fjellørret, samtidig som det duger til det meste. Skaftet er like langt som på Lärs Fält kniven, men noen slankere. Fyller ikke hånden like godt, men er likevel godt å holde med ulike grep. Bladet er spisset, men ikke like spisset som på de andre tre.
  Jeg fortrekker mer avrundede skaft, som på Lärs Fält- og Woodsman kniven, fremfor profilerte skaft - som på nr 10 og nr 14. Avrundet skaft gir flere grepsmuligheter med mindre belastning på hånden.
  Nr 10 (10cm blad) og 14 (14cm blad) er like når det gjelder skaftet. Har hatt disse lengst av de fire, men har ikke brukt de like mye som andre kniver jeg har. Skaftene var noe uvant i starten, måtte venne meg til å ha de i hånden. Men når den barrieren er brutt, så passer de meg godt med et tradisjonelt hammergrep. Men ikke fult så godt med andre grep.   Balansen til nr 14, om den er fremtung? Har aldri tenkt på det, men nei. Vekten av 14 cm blad oppveies av 11cm fulltang + sideplatene, så balansepunktet er omtrent helt øverst på skaftet - litt lengre frem (0,3 - 0,4cm) enn på nr 10.
  Fordi jeg har andre kniver med samme bladlengde som no 10, ville jeg valgt å beholde nr 14 om jeg måtte kvitte meg med en av de to. Liker litt lengre blader spesielt om vinteren, da får de plass i pulken.  Om jeg måtte velge bare en av de fire hadde jeg valgt å beholde Lärs Fält kniven. Om jeg kunne beholde bare to, ville Woodsman bli andrevalget. (Men det valget slipper jeg å ta.)
 15. Takk
  zimwalker fikk poeng fra Aurejeger i Den ultimate turkniv finnes den   
  Lars Fält sitter best hos meg, ligger  bedre i hånden,- og det mer avrundede skaftet gjør det godt/bedre å holde med ulike grep. Nr 10 tok litt tid å bli vant med syns jeg, og virker best med et s.k. "hammergrep" (les: mindre god i hånden med andre grep).
  Edit: kom på at jeg har skrevet mer utfyllende om sammenligningen tidligere, se : www.fjellforum.no/topic/37596-den-ultimate-turkniv-finnes-den/?do=findComment&comment=437597
 16. Liker
  zimwalker ga poeng til Blaser i Trangia triangel   
  Jepp, det er mange muligheter.  På min whithe box stove har jeg kjøpt en kakeform i alu og så har jeg peis tråd i rundt.  Lett og effektivt.
   
  Vedr. forvarming så tar jeg det litt videre nå.  Har bestill en Zippo handvarmer ( 12t).  Dette skyldes noen tanker tilbake til kalde vinterøvelser og jeg hadde en slik hanvarmer som gikk på kull pinner.  Det reddet meg mang en dag og natt. Spesielt behagelig å legge på magen eller nakken + i lomma.
  Tanken er at denne skal forvarme GASS bokser, men helt sikker på at denne kan brukes til trangia og på kroppen.
 17. Hehe
  zimwalker ga poeng til Blaser i Trangia triangel   
  Hei Lars,  
  Ja jeg er også en av de som har forelsket meg i Winter satsen.
  Har bestilt denne nå: Bushcraft Essentials Bushbox Ultralight
  i håp om at det blir noe ala Triangle....   PS ikke legg dette inn på tråden om kvistbrennere -  da blir jeg vel utstøtt  
 18. Liker
  zimwalker fikk poeng fra Fjellfant i Hvorfor bruker ikke alle en kvistbrenner?   
  Mitt stalltips er at du kommer til å bli så fornøyd med denne at du vil ha en "bærbar" en også. så da blir det nok titanium på deg også skal du se . Regner ellers med du har konsumert noen Firebox videoer og fulgt tråden her så du vet at kan bruke den med Trangia sprit- og gassbrenner også.
 19. Hehe
  zimwalker ga poeng til Skogens Stønn i Hvorfor bruker ikke alle en kvistbrenner?   
  Vi snakker nok forskjellige språk du og æ 🧐
  "Stritte imot" betyr "gjøre motstand" på mitt språk. Det er omtrent det samme som at kvistene "henger seg opp" i noe. Nå kan selvsagt en kvist alene hverken "stritte" eller "henge seg", så verbet skal selvsagt forstås rent billedlig.
  Ja, ja — sånn går nu dagan. Har du forresten hørt om ho Anna oppe i Salten som skulle bisette mannen sin, han Andor? Selveste sognepresten kom på besøk til ho Anna og lurte nu på om ho ville at han Andor skulle begraves eller kremeres? Anna tenkte seg om vel og lenge før ho endelig konkluderte med at: Nei, ta nu å kremer han — for sikkerhets skyld!
  ;-)
 20. Hehe
  zimwalker fikk poeng fra Skogens Stønn i Hvorfor bruker ikke alle en kvistbrenner?   
  Det hender titt og ofte at kvister jeg forsøker å dytte inn  "henger seg opp", men har aldri sett at de "stritter i mot", som om de var levende vesen full av liv.
 21. Liker
  zimwalker fikk poeng fra Fenrisfrøya i Hvorfor bruker ikke alle en kvistbrenner?   
  Vi har nok ikke så ulik oppfatning av akkurat dette. For 13.mars 2016 skrev jeg følgende i en mail til Steve Despain (eier/utvikler):
  "When out hiking it is practically impossible to find a perfectly level surface to place the Nano on. Thus when you place your frying pan on top with som butter or oil in it, you will soon notice if it is not level." And of course this affects your frying. "
  Der foreslo jeg at han burde se på muligheten for å utvikle en egen plattform med justerbare ben, som kunne benyttes til ikke bare Nano, men også andre brennere. Ultralett i titanum så klart. Det var en god ide som jeg skal se mer på svarte han den gangen, men jeg hørte ikke noe mer etter det...
  ... ikke før i sept/okt 2017.... da han lanserte X-Case - som du også har brukt. Denne oppbevarings- og transportesken til Nano fungerer da også som en plattform når den er utslått. Utsporinger i bunnen danner et kryss (derav navnet) som beina på Nano kan settes i, enten de peker utover eller innover. Står litt stødigere slik, og plattformen gjør det tross alt også litt lettere å bygge oppunder med steiner eller kvist, hva man nå har for hånden, når underlaget er ujevnt, som det som oftest er.
  Anyway, har ingen grunn til å forsvare Nano i tykt og tynt her. Den er ikke min favoritt. Men den er hva den er.  Ikke verdens mest stabile, men likevel enkel og grei til å produsere varme nok til et enkelt oppkok med enkle midler, på et lite areal, gitt at man har brennstoffet klart.  
  Ja det var det ja. At den må mates, joda det må den. Jeg tror dette "stresser" noen, og det bidrar vel til  at de syns at denne eller andre kvistbrennere ikke er noe for dem.  Grunnen, tror jeg, er at de ikke har samlet nok brennstoff i utgangspunktet. Kjedelig når suppa skal småkoke i 10 min og kvistbrenneren har brent seg tom akkurat når suppa begynner å koke og den lille kvisthaugen man hadde samlet og knekt opp allerede er brukt opp.
  Slik jeg ser det er kvistbrennere kos, det er noe man pusler med. Man har det ikke travelt. Blir man stressa av de, javel, dropp kvistbrenneren og ta heller med en gassboks eller en bensinbrenner sier jeg da. Viktigste er nå at man koser seg på tur
  Kvist som stritter i mot? He he, er du helt sikker på at det var kvist du forsøkte å dytte inn i flammene da?
  PS: Til andre som leser, og som ikke aner hva Nano og X-Case er:
  (Logg inn for å se skjult innhold)
 22. Liker
  zimwalker fikk poeng fra Kristian J. Vabø i Hva har du kjøpt nå!   
  Forståelig da Leatherman Surge åpenbart byr på mange muligheter:
  (Logg inn for å se skjult innhold)
 23. Liker
  zimwalker ga poeng til Walle i Symaskin   
  Etter litt rådføring med madammen og eldste datter som også skal bruke symaskinen, så ble det en Singer C430 Professional.
  Lå en ubrukt til salgs på finn.no til grei pris, som ble enda finere etter litt pruting. 
  Hjalp også på å få råd av mamma som har sydd noe km med søm opp igjen årene.

  Maskinen er veldig stillegående og testsyingen til nå viser veldig flotte sømmer.
  Nå er det bare å vente på stoff prøver for å finne ut hvilket stoff som skal bli kjøpt inn for første prosjekt. 
  Tenkte å ikke legge lista for høyt til å starte med, så første prosjekt blir forhåpentligvis å sy en kopi av mitt Mountain Hardwear Kiva slik at jeg slipper å erstatte det med noe jeg kanskje ikke blir så fornøyd med.. 🙈😎
 24. Liker
  zimwalker ga poeng til Kristian J. Vabø i Hva har du kjøpt nå!   
  Har en slik selv, blitt veldig glad i den! 
  Jeg har parret den med
  (Logg inn for å se skjult innhold)
  (husker ikke om den fulgte med eller om jeg kjøpte den utenom) der jeg har plass til en liten LED-lykt med kun ett AAA-batteri i den ene sidenlommen, og ett tennstål i den andre. Har og kjøpt (Logg inn for å se skjult innhold)
  , men samlet alle bitsene jeg bruker i en av holderen, og har denne i baklommen på tasken, sammen med filen som hører med til Surge, mens sagbladet står på. Filen kan i nød brukes til å slipe kniver.
  Ulempen er jo at denne pakken nå veier 540gr...

  Milrab er en merkelig nettbutikk, de har jo tilbud hele tiden, noen gode, noen ikke fullt så gode. De har faktisk tilbud så ofte at de kunne egentlig bare hatt tilbudsprisene fast. Og et produkt kan jo være på tilbud en uke, og så neste uke så er det på tilbud igjen, til enten billigere pris, eller dyrere. Merklig opplegg fra den nettbutikken. (Satt litt på spissen, men sannheten er ikke langt unna..)
 25. Liker
  zimwalker fikk poeng fra Kristian J. Vabø i Hva har du kjøpt nå!   
  Leatherman Surge, til turbruk...men bare i bilen :).
  Bestilte denne til kr 1195 hos Widforss i dag (m/fri frakt). Har lenge hatt lyst på den.
  Tenkte jo å vente å se....til Black Friday...men....Det som trigget kjøpet mitt nå var indirekte en rabattkode jeg fikk mail om fra Outdoorexperten, som dessverre ser ut til å følge i Fjellsport sine fotspor hva gjelder prising og rabatter.
  Hos Outdoorexperten gjelder slike rabattkoder også for varer som alt er priset ned ( i motsetning til hos Fjellsport), men der rabatten da regnes ut fra det som de oppgir som varens opprinnelige pris hos dem. Dagens pris hos dem var kr 1794, men oppgitt førpris var 1899. Ergo vill jeg der få den for 1519,20.
  Et søk på prisjakt fortalte meg raskt at det var 5 butikker som hadde samme til lavere pris, der Widforss altså hadde den laveste (og der var varen ikke engang annonsert som "på tilbud" - det var deres ordinære pris!).
  Ellers mange litt ufine knep som brukes i markedsføringen for tiden. Milrab.no for eksempel, som i sin oktoberkampanje (og fremdeles for hva jeg vet) oppga "konkurrent pris" ved siden av sin egen oktober-kampanjepris på noen multiverktøy. Men når jeg sjekket fant jeg jo ut at det var høyeste(!) konkurrentpris de brukte i markedsføringen, som de altså ga inntrykk av at de konkurrerte mot. Mens det faktisk var flere som solgte varen til lavere eller samme pris og som da utgjorde den reelle konkurransen. Sukk.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.