Gå til innhold
  • Bli medlem

zimwalker

+Støttemedlem
  • Innlegg

    3 058
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    28

Innlegg skrevet av zimwalker

  1. Ringperm skrev (På 21.3.2024 den 7.03):

    Siden temaet om knivslipere er på banen, håper jeg det er greit om jeg "låner" tråden litt

    Det koster ikke mye tid og utstyr og lære seg å slipe sine egne kniver. Mange gode (og dårlige) videoer på youtube om tema.  Her er en som går rett på sak:

    Liker den karen, eksperimenterer, prøver og feiler, deler og lærer fra seg.

    Start med noen billige kniver fra den lokale jernvaren, kniver du har råd til å feile litt med inntil du får litt erfaring.

    • Liker 2
  2. Aaaaaaaahaaaaa skrev (På 20.2.2024 den 11.18):

    Kan være av den tyngre sorten og litt stor da den kun skal brukes i naustet/brygga og oppbevares der.

    Siden den ikke skal bæres på tur, kanskje heller ei "bålkasse", som rommer litt lengre kvist enn de mindre kvistbrennerene. For eks
    Urberg Rogen Portable Wood Stove www.prisjakt.no/product.php?p=13123417
    bilde.png.f369e4305cc79b51c3a82034c97b776b.png

    (ingen fan av Urberg, men noen ganger treffer de. Denne blir vel litt mer som Tom sin hjemmelagde, bare "litt" dyrere)

    Alternativ: Tentipi Hekla 7
    www.speidersport.no/tentipi/900193/bålkasse-tentipi-hekla-7
    bilde.png.14d83869e768154050fd92885da77c94.png
    --
    Finnes også i en større utgave: Tentipi Hekla 30
    www.speidersport.no/tentipi/186616/stor-bålkasse-tentipi-hekla-30

    Til begge de to fra Tentipi får man også et stativ / en "stand", (men da begynner det å bli dyrt!, og det var vel helst det du ville unngå):
    www.speidersport.no/tentipi/113886/stativ-til-bålkasse-tentipi-hekla-fire-box-stand
    bilde.png.fae58ef796d8a1e1b38cf80d499b01b4.png

    • Liker 1
  3. Gabs88 skrev (17 timer siden):

    En annen rase i samme størrelse og med bra aktivitetsnivå er Nova Scotia Duck Trolling Retriever eller Toller på norsk. Veldig behagelige hunder som er fine på tur og som bærer bra.


    Flott video, og nydelig hund! Bor alene og jobber mye, så ingen hund her, men kunne tenkt meg en slik ja...en gang.

     

     

  4. Måssåbjønn skrev (2 timer siden):

    Dette var kravet tidligere, men etter at reglene ble endret fra 1. oktober 2023 er ikke dette et krav lenger, kun at førprisen skal være den laveste tilbudte prisen i løpet av de siste 30 dagene (det finnes vel noen spesialtilfeller).

    Det kan leses mer om her: Forbrukertilsynets veiledning om prismarkedsføring

    Takker, ikke alt man får med seg. Den endringen forklarer vel da også endringen Prisjakt.no har gjort for å tilpasse seg disse reglene da, ikke noe de bare fant på selv altså (som jeg må innrømme at jeg trodde).

  5. Grimner skrev (3 timer siden):

    Muligens ikke hva Outnorth mener, men det er det de skriver. Hadde gitt mer mening om "totalt" var skiftet ut med "minst", men det blir en pinlig akademisk øvelse når "gjelder ikke" er så omfattende.

    Spot on, 2 poeng til deg, du tok begge poengene! 😛 Andre var kanskje mer opptatt av å gi uttrykk for opparbeidet frustrasjon/irritasjon enn å se komikken i dette.

    Men den irritasjonen deles jo av mange her. Er jo en stund siden nå at jeg ble oppmerksom på at Fjellsport hadde (samtidig som meg selv) gjennom sin advokat innklaget Hekta På Tur for ulovlig prissammenligning (fiktive førpriser
    ) Se  .../topic/41194-warmpeace-dunposer/?do=findComment&comment=401502
    (nyere linker vedr innsyn/postjournal i: .../topic/60705-hekta-på-t-markedsføring/?do=findComment&comment=527688 )

    Fjellsport har som andre har pekt på tilsynelatende klart å holde seg "innafor" ved faktisk å prise varene høyt, for så senere å kunne annonsere/lokke med en rabattprosent/rabattkode, men der noen som sjekker prisene hos andre ser at fjellsport rabatten ofte (men ikke alltid) bare bringer vareprisen ned på andres "normal pris".  jf .../topic/41194-warmpeace-dunposer/?do=findComment&comment=391909   

    Ergo er "bullshit-rabatt" nokså treffende for slike tilfeller.  Men om Fjellsport faktisk er helt innafor vet vi egentlig ikke, det har vi ikke innsyn i, for kravet til "før pris" er jo at den må være reell - i den forstand at man må kunne vise til at varen "virkelig har blitt omsatt i et visst omfang til førprisen" - ikke bare annonsert til den prisen. Og der hjelper vel heller ikke Prisjakt sitt nokså nylige initiativ. Nåvel.
     

  6. -
    bilde.png.e5598580874e7b62947d7cda972f2f82.png
    -

    altså, jeg må finne minst 2 produkter, som tilsammen gir akkurat en sum total på kr 995?  (He he, kanskje ikke helt det de mener, men ...)
    Og som ikke det er en utfordring i seg selv, dertil kommer listen med varer jeg ikke  kan velge:

    Sitat

    * Gjelder ikke for Aclima, Arc'teryx. Fjällräven, Hilleberg, Houdini, Härkila, Klättermusen, LifeSaver, Norrøna, Patagonia, Samaya, Stetson, Swarovski, Thule, Woolpower, elektronikk, pakketilbud, Outnorth Price og produkter som allerede er nedsatte i pris.

     

    • Hehe 6
    • Forvirret 1
  7. Magnus333 skrev (1 time siden):

    Rart at du måtte betale ekstra mva? Da jeg bestilte tidligere i dag trengte jeg ikke og det stod tydelig at total summen inkluderte mva

    ----
    https://nortent.no/pages/conditions

    Sitat

     

    Salgsbetingelser

    Pris
    Når du kjøper gjennom vår nettbutikk, utenfor Norge, blir ikke skatten lagt til ved kjøp. Hvilket betyr at prisen som er oppført i nettbutikken, hvis du er utenfor Norge, er uten 25% skatt. Hvor mye skatt hvert land da belaster, er forskjellig fra land til land. Men du må anta at skatten blir belastet i ditt land, slik det også gjør for våre lokale kunder.

     

    Så da spørs det vel hvor nettsiden "ser" at du kommer fra. Bruker du en VPN tjenste spørs det hvor det er.

  8. elgen skrev (På 20.1.2024 den 4.54):

    M77 er vel spesiell i forhold til andre militære støvler, at de er skibindings kompatible! Muligens har finne og svensken noe sådan, men ellers ikke rundt om i verden.

    Danske armeen fikk ny støvler for et par år siden - likner på "alminnelige" fjellstøvler. Ellers skal Norge, Sverige Finland, Danmark har felles klær mv. Billigere i stort innkjøp. Merkelig nok fikk et firma i HELLAS produksjonen - sikkert billigst på anbudet.


    www.forsvaretsforum.no/feltsko-fma-forsvarsmakten/dette-er-svenskenes-nye-marsjstovel/363299 

    bilde.png

    • Liker 1
  9. Hardy skrev (1 time siden):

    Er det noen som har gode tips om noen små flasker med liten og presis tut som man kan ha rødsprit til forvarming på?

    Støtter Trangia flaske i høvelig størrelse. Men det finnes også andre måter å unngå søl på ved påfyll av sprit i forvarmingsskåla. Du kan "bruke presisjonsverktøy" som  du får på apoteket:  Sprøyte  eller en Pipette;   (Begge kan også brukes til å suge ubruktsprit opp fra for eks en spritbrenner)

  10. Kristian V. skrev (46 minutter siden):

    De kaller den "Expansion baffle". Har en selv til min ME Helium 400. Kjekk sak det. :)
    https://www.mountain-equipment.co.uk/products/helium-expansion-baffle

    For den som er litt bred over skuldrene kan det være greit å vite at tilsvarende også finnes for bl.a. Warmpeace og andre merker, se : fjellforum.no/topic/51575-utvidereforlengere-eller-hva-nå-det-heter-til-sovepose/?do=findComment&comment=470562

    • Liker 1
  11. raakken skrev (1 time siden):

    Takk! Så enten minst mulig sett i ul, og så supplere med duossal kjeler, eller bare kjøpe duossal sett og så funker vindskjermen helt greit på den og?

    Grytene finnes i størrelser tilpasset hhv 25 og 27 serien, så du må velge gryter og panne som passer til vindskjermen, og du nå velge en inner gryte og en ytter. Hva som er hva/passer til hva -  kan du se på hver enkelt her: https://trangia.se/produkt-kategori/kittlar-karl/?filters=material[278]
    Ditto for stekepanna: https://trangia.se/produkt-kategori/stekpannor/?filters=material[278]

  12. Nå er det vel bare grytene og stekepanna som er i Duossal. Joda de selges i ferdig sett med vindskjerm og alt. Poenget er at om du ikke finner et slikt sett så kan du handle delene "i løs vekt" og bygge ditt eget. Skulle jeg gjort det selv vill jeg ha valgt vindskjermen i hard-anodisert alu (HA), lettere å holde ren enn "ren" alu. Så da er det bare å bestemme seg for størrelse (27 eller 25) og handler deler. Kan ev. også bare kjøpe et brukt sett, og bytte ut gryter og panne med erstattere i Duossal.

  13. ost skrev (14 timer siden):

    Nå er jeg på jakt etter en sekk til butikkturer. Den må være liten og anonym nok til at det ikke ser ut som om skogstrollet har forvillet seg inn i byen, samtidig stor nok til litt mer enn to melk. 

    Hva med en slik en?: https://www.speidersport.no/ortlieb/111748/pakksekk-35-liter-ortlieb-x-plorer-35-black

    bilde.png

    35 liter og vanntett.  Ikke erfaring med denne selv. Finnes også i større størrelse:
    https://www.speidersport.no/utstyr/transport/pakkposer?Filter=ProdusentID¤1:ProdusentID¤1_134
    (trenger du enda større får du Ally sekken til Bergans på 225 liter ;-))

    • Liker 1
  14. zimwalker skrev (På 29.1.2024 den 21.00):

    Eller tenkte de: La oss bruke 180cm underlag til illustrasjoner og demo, for da det ser det større ut innvendig...  (?)
    Billigere enn Soulo er det uansett, så var det ikke for at jeg har boden full av Hilleberg..... :)

    Hmm, jeg trodde Vern 1 og nye Vern 1 var "samme" telt, bare at nye hadde noen forbedringer. Men når jeg titter nærmere i dag  ser jeg at den opprinnelige versjonen ligner mer på Akto og har utvendig lengde på 328cm, mens nye Vern 1 ligner med på Soulo og har utvendig lengde 260cm. Hvorfor i alle dager bruke samme navn på ulike telt? Ellers enig i at det er sløvt å ikke oppgi innvendige mål også, ikke bare lengde på liggeunderlag i illustrasjonene.

    Når det er sagt, bra med flere norske på markedet!

    • Liker 2
  15. sneakyowl skrev (1 time siden):

    Mener de at 180cm er deres "standard liggeunderlag" lengde, eller at indre lengde er 180cm?

    Eller tenkte de: La oss bruke 180cm underlag til illustrasjoner og demo, for da det ser det større ut innvendig...  (?)
    Billigere enn Soulo er det uansett, så var det ikke for at jeg har boden full av Hilleberg..... :)

  16. Men rabattkodene har som regel en haug med konkrete unntak for gitte merker og produkttyper + en "catch all" regel som at den ikke gjelder allerede "nedsatte varer" samt  "kan ikke kombineres med andre koder." Og da sitter du jo igjen med et nokså begrenset utvalg. Dertil setter de en datofrist sånn at det skal føles ordentlig for den som er i skal/skal ikke tvil. Og som ikke det var nok, så har de også begynt med en beløpsgrense og krav om antall varer, der du i dette tilfellet må kjøpe "minst minst to varer til en samlet verdi på minimum 1000" for at rabattkoden skal slå inn.

    Når det er sagt, tror faktisk at den gamle forum-koden på 20% forsatt virker
    https://www.fjellforum.no/topic/44559-kode-til-rabatt-20182019-fjellsport/?do=getNewComment

    • Liker 1
  17. Måssåbjønn skrev (1 time siden):

    For meg virker det at X-Mid og disse teltene til stadighet trekkes frem som «svaret» på alt mulig av teltbehov litt som ordtaket om at «for en hammer ser alt ut som en spiker».

    Enig. X-mid, som jeg har ett eksemplar av selv, trenger både plugger, staver/stenger, og ikke minst et areal av en viss størrelse. En vindsekk kan du derimot krype inn i/tre over deg uavhengig av hvor du befinner deg i lendet. Enten det er for søke nødlyd i vær som forhindrer videre fremdrift, eller bare for en litt ly mens du inntar litt mat og drikke eller får på deg noe mer klær. En Exped Bivybag Duo UL ligger som regel fast i sekken min, et alternativ om vinteren er en Fjällräven Vindsekk 3.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.