Jump to content

Utendørs

Aktiv medlem
 • Posts

  84
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Utendørs

 1. Spent på hvor lenge de holder ut. En snakka vel om at mange ville ryke på julaften, tror ikke noen kommer i nærheten av desember 😉
 2. Fisketur i fjæra. Fisken ville ikke bite, men bålkaffe er alltid trivelig!
 3. Hei. Ruta jeg tegnet var ikke detaljert men bare merket opp uten noe tenking. Den egentlige ruta blir nok fra veienden ved guolas (hvis veistandarden er bra nok) og så muligens mot calbmejavri, og videre til carajsvri. Ender vel nede ved saraelv-området. Planen var å dra denne uka men pga varmen ble det utsatt til neste uke, ser ut som det blir litt mer moderat temperatur da myggen er nok ikke til å unngå, men håper man slipper unna kleggen!
 4. Da ble det kjøpt inn Canon EOS M10 med tilbehør. Så får vi se om det blir noen brukbare bilder
 5. Jeg er ingen ekspert, men tror du trygt kan gå for en 2-12 stang om du sjeldent bruker høyere enn 12g sluker. Bruker du 16g oftere enn av og til, ville jeg gått opp en klasse. Selv har jeg en stang som brukes både til fjells og til sjøørret i havet, og den har fungert flott i sikkert 7-8 år nå
 6. "Trengte" ny og lettere (og varmere) sovepose, og valget falt på Warmpeace Viking 300, som har god vekt og liten størrelse. Har fra før av brukt High Colorado Megalite L+ som er liten og lett, men kun varm ned til 5 grader. Så får håpe den består en 4-dagers på vidda om litt
 7. Hei! Sitter å ser på kart over områdene rundt Kåfjord/Reisadalen/Skibotendalen. Jeg planlegger å ta en tur enten fra Kåfjord (guolasjavri) - Reisadalen, eller Signaldalen - Skibotndalen (galggo) og ønsker deretter tips til rute og eventuelt fiskevann. Foretrekker Kåfjord da det er enklere terreng. Jeg vil bruke mesteparten av turen til fisking, og helst ikke gå mer enn cirka 15km pr dag. Ser for meg at jeg kanskje kan bruke 3-4 dager på turen. Her er et alternativ jeg har laga uten særlig planlegging, vil noen si at den ruta ser brukbar ut? Eller er det bedre å komme ned på sørsiden av buntadalen?
 8. Takk for alle tips, har ikke funnet ut sted enda pga noe usikkert rundt dato, men blir helt sikkert en av de nevnte stedene
 9. Enda masse snø i høyden. Dette er fra Tverrfjellet på Kvaløya
 10. Toppturpakke m tilbehør. Blir vann og brød de neste månedene for å si det sånn..
 11. Takk for tips. Vært på Ringvassøya et par gang tidligere, men ikke fått noe så langt, men som du sier det er mange vann der så mye å velge i. Så grei "plan B" den øya.
 12. Hei! Planlegger en tur med 1-2 kompiser i sommer, på kanskje 2 overnattinger. Turen skal helst være i Troms så vi slipper å kjøre så langt, og fiskemulighetene burde være gode, da dette er hovedmålet for turen. Det er kun jeg som er turvant, de andre har ikke gått mye på tur i det siste så tenker ca 2 timer gange må være maks avstand. Dato blir rundt juli-august. Fjellhytte hadde vært artig, men telt er helt ok det og. Stort pluss om man kan gå uten myggnetting.. Og ja, vi vil ikke dra til en plass 5 minutter unna E6 heller Noen som vet om ett eller flere vann som kan være aktuelle? Indre Troms (Rostadalen osv) er aktuell, men der tror jeg det blir for langt å gå. Kåfjorddalen er også interessant, hvis noen har noen tips å dele!
 13. Dagstur i strålende vær med herlige skiforhold. Fikk til og med øvd inn litt telemark-teknikk på nedturen, artig! Tromsdalstinden kan skimtes litt til venstre i bildet.
 14. Fjellskitur nr 4 i år, gikk noen km opp movika skiløype, så fulgte jeg noen andres spor en km ut og opp på en kneis. Må ha nye ski neste sesong, i 30cm nysnø så er det håpløst med gamle fischer e99 😔
 15. Fischer og Åsnes har fjellski med kortfellesystem, som ikke trenger å smøres. Da er det et festehull på skia, forran bindingen, som fellen festes i, dermed får du feste og glid uten smøring. Tror Madshus kun har kortfeller på vanlige langrennski.
 16. Nå er ikke jeg kjent med dine kunnskaper, men tips til andre videoer kan være: Hvordan pakke sekken, hvordan tenne bål i regn, hvordan tilberede fisk på bål osv. Fin video, men litt langdrøyd og shaky til tider. Som nevnt er nøkkelen å veksle med forskjellige vinkler ofte.
 17. Satset på det, bestilte den igår, og et par Baffin cush booty fotposer. Pinner er jo lurt, hadde ikke tenkt på det før
 18. -15 holder, blir ikke dra på tur når det er kaldere, ikke i år iallefall. Har BC binding på skiene Hei @martin.m, tenkte Kvaløya, litt nedenfor skogsgrensen. Mye skog så skal være god vedtilgang, og godt skjermet for vind. Tror dere vinterplugger er et must på så kort tur?
 19. Hei! Turen er enda under planlegging pga manglende utstyr, men har fått lånt et par gamle E99 fjellski, nå mangler bare fjellskisko og sovepose så er jeg klar. Da har jeg et spørsmål (ville ikke lage ny tråd), duger denne posen? https://www.hektapatur.no/vare-merker/mountain-hardwear/soveposer/mountain-hardware-lamina-z-torch
 20. Første vinternatt i telt, skulle egentlig i romjula men været var ikke brukbart. Blir nok straks sprengkulda har forsvunnet. Ellers blir det å få en lengre tur på sommeren, kanskje 4-5 dager og med forskjellig start og endepunkt, får se det an.
 21. Okey, jetboilen henger i en tynn tråd tror jeg, men skal vurdere en av vintergassene. Har hørt det tidligere, at kjøleribbene lager ekstra mye CO, men ved oppvarming så bruker man vel ikke ha på kjelen uansett(?) Men skal sjekke litt rundt, hvis jeg kommer over en billig multifuelbrenner skal jeg få kjøpt det Nå håper jeg på minusgrader og bra vær i romjula, og ikke regn og drittvær!
 22. Får se ann tempen, blir dyrt med enda en ny brenner. Skiskoene kan nok bli ganske så kald ja. Takk for tipset om fotposer, skal ha det i bakhodet
 23. Mange takk for alle innspill, mye nyttig info Blir mørkt tidlig her, ja, rundt 13. Så det blir meget lite tid til å nyte dagslyset, men om været tillater det var planen å sitte ute rundt bålet. Kom jo på nå at jeg ikke har bensin-brenner, kun gassbrenner, så det kan kanskje by på utfordringer om det blir vel mange minusgrader? Har en Jetboil flash zip. Tror jeg dropper å kjøpe fjellski med det første, å gå opp opptråkkede løyper å så litt ut hørtes ut som en fin plan. Antyder at kullos ikke er så stort problem som jeg trodde på forhånd, bare man passer på luftinga?
 24. Hei! Jeg begynte i helga å virkelig vurdere å ta min første vinterovernattingstur, kanskje på selveste nyttårsaften, men jeg er usikker enda, og vet ikke om jeg har nok utstyr. Har en 85L sekk som pleier å være passe full på helgeturer på sommeren, og på vinteren har man vel enda mere utstyr så jeg vet ikke helt hvordan det skal gå. Jeg vil ta turen på ski, men jeg har ikke fjellski idag, så dette må isåfall kjøpes, eller kan jeg bruke klassiske langrennski til nød? (Vil ikke svi av tusenvis på fjellski hvis det blir lite brukt) Har et Helsport Reinsfjell 2 som burde duge til en natt i skogen, og en mammut pump mat plus, denne er jeg usikker på, må kanskje ha et ekstra underlag under? Sovepose må jeg nok kjøpe, har kun 3sesongposer fra før. Men, hovedpoenget var egentlig dette med ryggsekk. Er det i det hele tatt mulig å drasse rundt i løssnø med stor ryggsekk uten fjellski, eller må jeg bare investere i et par? Og har dere andre tips og triks? Dagslyset her oppe er veldig begrenset nå, kanskje lyst i 3-4 timer bare, blir det et problem?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy